• Anonym (Why?)

    Varför väljer kvinnor att föda barn??

    Anonym (Hur?) skrev 2021-03-18 16:05:33 följande:
    Ja? Tror du att människor får omedelbar vård bara för att de kommer till akuten? De bedömde att ditt tillstånd inte var livshotande och därför fick du vänta. Tycker du att du borde fått gå före patienter med livshotande skador?
    Det kan knappast du uttala dig om eftersom du inte var där. Jo den var brusten och jag opererades akut.  
  • Anonym (Why?)
    Anonym (Hur?) skrev 2021-03-18 16:12:09 följande:
    Och då stämmer ju det jag skrev först. Du var inlagd och får vänta på ronden.
    Men vad är det du inte förstår? Min subjektiva upplevelse av situationen var hemsk och jag är såklart rädd att samma situation ska inträffa även vid en förlossning. Sen skiter jag fullständigt i om de har rond eller ej. 
  • Anonym (Why?)
    Anonym (rally) skrev 2021-03-18 16:42:38 följande:
    I synnerhet inte när skattemedel används till kejsarsnitt på icke-medicinsk grund till de alltfler med som vägrar föda vaginalt pga rädsla. Då finns det kanske inte medlen till det som är nödvändigt i andra ändan. 
    Det är nog knappast p g a de humanitära kejsarsnitten som vården går på knäna och det inte finns resurser...

     Ditt inlägg är dessutom respektlöst. 
  • Anonym (Why?)
    Anonym (rally) skrev 2021-03-18 16:51:18 följande:
    Allt som kostar belastar ju såklart vårdens budget. Och onödiga ingrepp och åtgärder belastar ju utifrån det medicinska behovet. Och ju fler humanitära snitt, desto mer pengar går åt till den potten.

    Det är tråkigt att du tycker att mitt inlägg är respektlöst. Jag tycker att det bara är ett konstaterande. Skattemedel är ingen oändlig resurs, så om man lägger pengar på det ena kanske det inte räcker till det andra. Enkel matematik. 
    Det är respektlöst att förminska en kvinnans förlossningsrädsla, du vet inte hur hon känner och hur hon mår. Som att spotta på nån som ligger.
  • Anonym (Why?)

    Och att i en sån situation se ett kejsarsnitt som "onödigt". 

  • Anonym (Why?)
    Anonym (Hur?) skrev 2021-03-18 17:01:08 följande:
    Nu svarade väl rally på inlägget där du anser dig berättigad till bättre vård än alla andra efter en operation. Att du anser att samtal inför kejsarsnitt är jämförbart med tortyr, kan inte tolkas på annat sätt än att du är överkänslig. Har du sökt hjälp för det?
    Jo för en extremt förlossningsrädd kan det vara tortyr, jag har själv upplevt det. Sluta förminska. 

    Kommer inte diskutera detta mer med dig nu.
  • Anonym (Why?)
    Anonym (Undrar också men förstår) skrev 2021-03-18 17:23:43 följande:
    Men alltså... nej, bara nej. Hata på rökarna istället som själva röker sig till sjukdom, eller dom med fetma (inte pga sjukdom) som måste opereras. 

    Ingen vård är onödig. Jag fick en knöl i bröstet som läkarna ville ta bort trots att den var helt ofarlig. Liknande scenarior händer hela tiden. 

    En snabb googling visar att 2004-2005 förlöstes 17% med planerat kejsarsnitt, där INGÅR planerade pga tvillingar, säte, havandeskapsförgiftning, trångt bäcken, diabetes, ja, alla fysiska tillstånd som kan tänkas leda till ett kejsarsnitt som planeras i förväg. 

    Så hur många kejsarsnitt tror du är pga humanitärt skäl? 
    Läkartidningen säger iaf att det var 1-48% av kejsarsnitten. Förstår du hur få det är? Det står också att i slutet på graviditeten ville 90% av dom tillfrågade föda vaginalt. lakartidningen.se/wp-content/uploads/OldWebArticlePdf/6/6338/LKT0712s942_945.pdf

    Det är inte så att kvinnor flockas utanför sjukhusen för att kräva kejsarsnitt. 
    Precis varför ska vi behöva betala för någon annans frosseri med våra skattepengar, det är ju självförvållat. Räknar starkt med att snittmotståndarna har den åsikten..  
  • Anonym (Why?)
    Anonym (Beatrice) skrev 2021-03-18 19:34:51 följande:

    Haha och här är ett tredje perspektiv; jag tycker det är superobehagligt med den där uråldriga kraften som alla pratar om, som får vanligt folk att börja grymta och morra. Alltså jag fattar att det är mig det är fel på så det är inte det, men en vaginalt förlösande kvinna är bland det äckligaste jag kan tänka mig. Försökte ta mig igenom Att föda utan rädsla men det spädde bara på alltsammans; så nu är en doula typ min största rädsla. Det är väl en rätt stor del av mitt problem; allt som ska göra förlossningen bättre och tryggare och mindre smärtsam är helt otänkbart i min värld. Jag vill bara ligga i fred under mitt täcke i fosterställning och vänta på att det ska gå över. Vill varken att pappan eller barnmorskan ska se mig i det tillståndets Vilket ökar riskerna för att något ska gå väldigt, väldigt fel.

    Ett planerat snitt är rena drömmen i jämförelse.


    Låter lika jobbigt som jag känner inför en förlossning bara att vi känner rädsla för olika saker.

    Har du fött barn vaginalt?
  • Anonym (Why?)
    lövet2 skrev 2021-03-18 21:02:55 följande:

    Frågan är lite felställd. Du förutsätter att alla som föder barn genomlider ett helvete, TS, och det är helt enkelt inte så.

    Jag tycker inte en förlossning är hemsk. Klart att det kan vara hemskt, om man drabbas av svåra komplikationer t ex. Själv har jag haft fantastiska förlossningar som jag ofta och gärna tänker tillbaka på.


    Fast läser du här på FL så är det ju så. På en skala mellan 1-10 så säger de flesta 10 eller 12 !? Sen finns det dom som skriver 7 också och att laga hål utan bedövning gör ondare (dock är de få), men det finns hopp. 

    Värken efter mitt snitt bedömer jag som 8:a på en 10 skala. En del skriver 10, någon skrev 20 (!) Så jag är medveten att alla upplever smärta olika. Kanske skulle jag bedöma en förlossning som 8 med. Kommer inte våga ta reda på det tyvärr..
  • Anonym (Why?)

    En del skriver 2-3 på 10-skala vid snitt också, så alla upplevde det inte så ont som jag. 

Svar på tråden Varför väljer kvinnor att föda barn??