Inlägg från: Emmelilou |Visa alla inlägg
  • Emmelilou

    BF November 2021 - Stannar på FL

    Ellilor skrev 2021-03-22 08:51:45 följande:

    Hej,

    Jag stannar också gärna på FL. Jag är i v 9 (8+0) idag, lägger till mig i BF listan här nedan. Jag har lite gränsfalldatum för novembertråden egentligen. Olika appar sade olika datum precis när jag plussat (31okt-2 nov) och med tanke på att jag tyckte plusset var lite svagt för att vara BIM dag så tänkte jag att november nog när stämma bättre. Enligt Barnmorskan så har jag BF 31okt om man utgår från senaste mens och jag var i förra veckan på tidigt ultraljud där jag mätte exakt 7+0 sade hon och att BF bör bli 31 okt-1 nov. Jag hoppas att ni tycker att det är ok att jag hänger kvar här med er i novembertråden då det var i den jag började skriva när jag plussat. Vad gäller att berätta för nära och kära så har vi berättat för våra föräldrar då vi har två missfall i bagaget varav ett MA som slutade i ett par inläggningar och sjukskrivning för mig, så de vet redan om att vi försöker då vi valde att inkludera dem då i höstas när vi hade det lite tufft och skulle något hända nu då kommer vi ändå känna att vi behöver det stödet. Men resten av familjen och nära och kära tänker vi inte berätta förens efter v 12 eller när vi gjort KUB (MAt upptäcktes på KUB).

    Ellilor, första barnet, BF 31/10-1/11

    Spjälsäng, 26 år, andra barnet, BF 1/11

    Emmelilou, tredje barnet, BF 4/11

    Fluff1, 32 år, första barnet, BF 7/11

    Sellerin, 32 år, första barnet, BF 16/11

    tesse, 32 år, första barnet, BF 19/11

    Soffe, 34 år, andra barnet, BF 19/11

    Maramba, 33 år, andra barnet, BF 20/11

    SamiraBudva, 26, tredje barnet, BF (28/11 )


    Hej alla ni i tråden!

    Jag kliver också in här. Bf 4 november. Jag gjorde ett gravtest en fredag em när vi ville dricka lite vin men mensen varit sen en dag, och det var

    ett mkt starkt plus som trädde fram. Har varit illamående sedan dess, mer eller mindre. Blir illamående av att se snö. Vid förra graviditeten blev jag illamående av att se blommor. Fascinerande. Jag är i v 8 nu, alltså. Vi har berättat för familj och jag har berättat för min chef pga Corona och att jag är i riskgrupp i framtiden.
  • Emmelilou
    ems86 skrev 2021-03-22 10:43:43 följande:

    Haha förlåt det är inte alls kul att du mår illa. Men relaterar så till det du skriver. Mår så illa. Kan inte tänka mig att äta något alls. Skulle göra en veckohandlingslista idag. Det blev ?salta kex och grapefruktjuice?.

    Hoppas snön smälter och att du mår bättre snart!


    Tack!! Den handlingslistan har jag också, hoho! ???? Men tack o lov klarar jag ändå att äta en hel del, så länge det inte är stekt. Äter frukt vid 04-05 på morgonen, det motar det värsta molnet av morgonillamående.
  • Emmelilou

    Lägger till mig själv ordentligt i listan.

    Ellilor, första barnet, BF 31/10-1/11

    Spjälsäng, 26 år, andra barnet, BF 1/11

    Emmelilou, xx år, tredje barnet, BF 4/11

    Fluff1, 32 år, första barnet, BF 7/11

    Kattis93, xx år, xx barnet, BF 9/11

    Bebis2021, xx år, tredje barnet, BF 10/11

    Ems86, xx år, tredje barnet, BF 12/11

    Sellerin, 32 år, första barnet, BF 16/11

    tesse, 32 år, första barnet, BF 19/11

    Soffe, 34 år, andra barnet, BF 19/11

    Maramba, 33 år, andra barnet, BF 20/11

    Hopeforaplusa, 29 år, andra barnet BF 22/11

    SamiraBudva, 26, tredje barnet, BF (28/11 )

    viljaa, xx år, andra barnet, BF xx/xx

    Alijoh, xx år, xx barnet, BF 30/11

  • Emmelilou

    Ems86, här är en till som undrar över om det är fler än en där inne. Jag fick tvillingar förra gången så jag vet inte hur en enlingsgraviditet känns, och samtidigt tror jag det kan vara väldigt olika oavsett hur många man väntar.

  • Emmelilou
    ems86 skrev 2021-03-25 10:56:19 följande:

    Wow! Hur känner du inför den tanken, att det skulle vara två en gång till?

    Jag blir väldigt nervös av att tänka på att det kan vara två.


    Jo, visst vore det omvälvande, men det går ju det också. Det finns många fördelar med att ha tvillingar, även om graviditeten blev lite tuffare. De har jättestort utbyte av varandra och samma humor osv. Jag gick länge, de föddes i v 39. Men generellt... Tänker att det barn eller de barn som kommer, kommer.
  • Emmelilou
    Marmorbord skrev 2021-03-28 06:57:35 följande:

    Hej! Andra barnet här med. Jag är i v 8 med Bf 8/11. Mitt barn är 7,5 månad. Mina tarmar jobbar så trögt, det är bara sportknäcke & sviskon som gäller för att kunna gå på toa... Brukar gå varje dag men sedan v 5-6 så kunde d gå upp till 4 dagar. Svullna tarmar, illamående, trötthet, kissar redan 2-3 ggr på natten & jag är så törstig så kan ej låta bli att dricka på kvällen för att minska det... Min mage syntes i v 20 förra graviditeten. Jag gillar inte att vara gravid men är såklart tacksam... Också orolig & vill eg på ultraljud hela tiden då jag fick missfall 1/2.. (gravid igen 15/2) Men man får ha is i magen & intala sig att allt är okej & lita på sin kropp??


    Grattis till dig! Instämmer även jag i att det inte är så njutbart att vara gravid. Jag kan inte minnas att jag mådde såhär illa förra gången, men så var det säkert. Jag ser ju ut som att jag är i v 20 eller nåt, pga långsamma tarmar. Sist tog jag Lunelax dagligen och det hjälpte magen. Längtar efter att få uppskatta läget litegrann.
  • Emmelilou

    Jag har börjat tänka på Covid-19, v 20 och att tillhöra riskgrupp. Men fattar inte varför gränsen går vid v 20? För att graviditeten är tyngre för kroppen då, för att det är farligare för fostret då eller vad? Är det inte så att man har nedsatt immunförsvar som gravid redan från start? Någon som har förstått?

  • Emmelilou
    Madeeleenee skrev 2021-03-28 19:11:38 följande:

    Anledningen är vad jag kunnat läsa mig till att det finns en förhöjd risk att föda för tidigt om man smittas av covid. Inte av sjukdomen i sig, men om tillståndet för mamman blir allvarligt kan graviditeten behöva avslutas i förtid. Eftersom barn ej räknas kunna räddas före vecka 22 är vi räknade som riskgrupp from då. Vecka 20 är satt utifrån inkubationstiden som kan vara upp till 14 dagar.


    Hej! Ja, exakt, så har jag också förstått det, och det är då jag tänker att man borde räknas som riskgrupp som gravid även tidigare, för att skydda både mamman och barnet/fostret även innan v 20.
  • Emmelilou
    Bx3 skrev 2021-03-31 11:26:52 följande:

    Haft två vul nu på morgonen av två olika läkare, det var ett x som jag var rädd för. Väntar nu på att få cellgift idag när de fått alla provsvar och får antagligen hjälp med ivf tidigast om 4månader när cellgifterna helt gått ur kroppen. Gråter och är helt förstörd, sambon får ju inte vara med så är helt själv i väntan.. men får tänka att det finns en mening med allt och hoppas att jag blir gravid på riktigt till hösten istället. <3 håller tummarna för er andra och lycka till <3


    En massa kärlek o omtanke om dig! Väldigt tråkigt att höra. Ta hand om varandra när ni kan, du o sambon.
  • Emmelilou

    Jag mår lite mindre illa (ta i trä!!) den här veckan. Men är såå enormt trött!

    Var och gjorde ul tidigare i veckan pga vi vill veta om det är ?fler än en? (vi ska inte göra KUB eller NIPT). Ett barn, jag blev framflyttad/bakflyttad, är sent i v 10 nu och inte i v 9 som jag trodde, och fick höra hjärtslag. Fint!

  • Emmelilou

    Glad påsk!

    Järn, då. Jag fick rådet av barnmorskan förra veckan att äta Niferex, pga lågt järn. Tre dagar (!!) klarade jag äta dem innan jag vek ner mig o slutade pga magkramper, extra illamående (som inte gick över av mat), förstoppning, otäcka känslor i tarmarna. Ingen lek. Nu har maken köpt Blutsaft åt mig, hoppas det fungerar.

    Och inga kläder passar. Inte en överraskning att det är så såhär tidigt, pga att jag varit tvilllinggravid tidigare, men en brant uppförsbacke mentalt att hitta möjliga kläder.

  • Emmelilou
    Semlan3 skrev 2021-04-05 18:32:01 följande:

    Är det någon som har/har tänkt att göra tidigt ultraljud? Jag gjorde det med första barnet och det var sådan lättnad att se att det var någonting. Med andra barnet gick tiden så fort att det blev dags för kub fort. Nu går tiden långsamt igen och jag fattar inte att jag är gravid och kan liksom inte tro det. Men det kostar skjortan och det fanns ont om tider. Hur tänker ni?


    Vi har också gjort ett rätt tidigt. Exakt som du skriver, det var en lättnad att se att det var ett barn där, på riktigt. Tre svindyra minuter men ändå värt. Vi har tackat nej till kub o nipt så det skulle ha varit RUL i v 19 vi skulle fått vänta på annars. Och det kändes väldigt långt.
  • Emmelilou
    Carmarr skrev 2021-04-11 08:35:27 följande:

    Låter jobbigt marmorbord, hoppas kub går bra!

    Är det många av er som ska göra KUB-testet? Jag har fortfarande inte bestämt mig för jag vet inte vad jag ska göra med svaret om det är en avvikelse.. Hur tänker ni kring allt det här?


    Vi gjorde det inte sist och ska inte göra det nu heller, har vi kommit fram till. Jag är snart 40, så vi har erbjudits det. Först tänkte vi att ?det är ju bra att ha så mycket info som möjligt?, men sedan ombestämde vi oss. Fosterdiagnostik är inget 100%-igt svar åt något håll, som jag förstått, och det finns dessutom många saker sådana test inte visar (t.ex. om ens barn blir psykopat?). Vi kom helt enkelt fram till att det barn som kommer, kommer. Och det kommer vi att älska. En nära vän till mig fick barn med downs syndrom och det är ett helt underbart barn. Kanske påverkade det oss också. Men alla måste få fatta sina egna beslut.
  • Emmelilou
    hopeforaplusa skrev 2021-04-14 13:33:48 följande:

    Hej allihopa, väldigt länge sedan jag var in här och skrev.

    Var på ett tidigt ultraljud idag i v 9 där dom kunde se TVÅ hjärtan slå. Är i sådan chock. Att gå från tanken att bli tvåbarnsmamma till att nu bli trebarnsmamma om allt går som det ska. Är jätteglad men så otroligt chockad. Hade aldrig någonsin haft den tanken att det skulle vara två, alltså aldrig. Och hon trodde att det var enäggs. Hur smälter man det här?


    Wow! Grattis! Det är ju omtumlande, såklart! Vi har tvillingar och jag minns fortfarande DEN chocken, och sedan blir det märkligt nog snabbt ?normalt? att det är två. (Man undrar varför mamman bara tog med sig ett av spädbarnen ur bilen, typ)
  • Emmelilou
    Sellerin skrev 2021-05-10 16:15:19 följande:

    Nu börjar byxorna sitta otroligt tajt på mig och flera går inte längre att knäppa i midjan. Som det kan bli! Är mitt i vecka 14 just nu :) 

    Tänkte om ni som varit med om en graviditet tidigare har några bra tips gällande gravid-plagg att dela med er av? :) Vad var era favoritplagg och vad var helt onödiga plagg att införskaffa sig? Ni kanske vet en viss kedja med bra gravidkläder? 

    Tips som jag hittills fått är leggings från H&M och långa linne, så slipper man tänka på att tröjor ovanpå linnet blir lite korta. 


    Jag har gått över till lådan med gravidplagg nu. Bm sa att jag skulle få mage tidigt (pga tidigare tvillinggraviditet), men jag höhö:ade bara lite åt det och tänkte på hur magen såg ut förra gången (jättestor) och sa ?men det är ju _ett_ barn nu?. Eh. Jaja. Hon hade ändå rätt.

    Jag vet att jag köpte korta linneklänningar på H&M och hade som linnen, det funkade bra. Klänningar generellt var så himla skönt att ha. Blir galen på jeans med hög mag-del och så vidare, som kliar, blir varmt och som hasar ner. Jag köpte klänningar på Proud i Stockholm, de klänningarna var visserligen lite dyra men jag har använt dem jättemycket, även efter graviditeten. Mamalucious har fina kläder, därifrån har jag köpt en klänning som jag ser fram emot att ha i sommar.
  • Emmelilou

    Hur mår ni andra? Nu går tiden faktiskt lite fortare än den gjorde i början av graviditeten, tycker jag. Mår också så mycket bättre nu än innan - förutom foglossningen som börjat göra sig påmind. Pga är ?gammal? (japp, fyllt 40) så har jag nu fått första vaccinsprutan. Ljuset i tunneln, på flera sätt! Har också känt parveln röra sig, det är häftigt!

  • Emmelilou

    Happ! Jag har varit på RUL och sett en liten gosse (barnen hade gissat på ?kille eller pojke? så de var ju rätt ute) som var lite större än beräknat så jag blev flyttad 5 dagar, till 30/10. Vecka 19 nu, alltså. Så otroligt coolt det är att det växer ett liv därinne!

  • Emmelilou
    Fundileraren skrev 2021-06-03 18:35:59 följande:

    Hej alla... nån som tagit eller ska ta vaccinet? Jag har en bokad tid nästa vecka. sägs ju vara i riskgrupp så barnmorskan rekommendera mig att ta den för hon sa att om man får covid innan förlossningen kan ju det bli jobbigt o farligt men nu såg jag på presskonferensen att man kan ju bli smittad o sjuk iaf. Har såna blandade känslor. svårt prata med någon annan som inte är gravid om känslorna. så därför tänkte jag fråga er


    Jag har velat hit o dit. Tänkte först att det var helt uteslutet, för i februari(?) var ju budet att gravida inte skulle vaccineras öht. Det ställde jag in mig på. Men så började jag läsa på om hur man gör i andra länder (USA bl.a), om mrna-vaccin, och när vaccineringen plötsligt öppnade för 35+ gravida så bokade jag. Jag fick dos 1 för några veckor sedan. Jag tror inte det finns något rätt eller fel beslut här, och tycker det är superviktigt att det inte läggs någon press åt ngt håll - däremot är det jättemärkligt att ett så stort beslutsansvar läggs på oss gravida, som omöjligen kan fatta så informerade beslut som vi såklart vill göra.
Svar på tråden BF November 2021 - Stannar på FL