Inlägg från: Sarwin |Visa alla inlägg
  • Sarwin

    BF November 2021 - Stannar på FL

    Hej allihopa och grattis till er alla!

    Här är en till som gärna vill hänga med i gruppen och har beräknad bf 8/11 (8+5 idag). Detta är första gången jag är gravid och kan inte sluta oroa mig för att något ska hända. Veckan innan mens och veckan då mensen skulle kommit hade jag molvärk och verkligen kände att jag var gravid, brösten blev lite större och lite ömma. Men nu har jag knappt några symptom alls, lite ömma bröst that's it! Kan ibland känna lite dragningar nedanför magen men börjar bli nojjig nu att det kanske inte står rätt till. Men man kanske bara ska vara glad för att man inte har en massa symptom?

  • Sarwin
    Semlan3 skrev 2021-04-05 21:00:51 följande:

    De tär ju svårt att säga. Klart man är orolig! Det här till. Vissa mår superdålig, andrs mår superbra. Svårt att säga. Jag minns inte när mitt illamående började med de andra barnen, tror vecka 7 eller 8.Men liksom längtar lite efter det för att det känns skönt att graviditeten följer samma mönster som de andra.


    Ja graviditeterna kan ju vara väldigt olika annars har jag hört, men förstår att det skulle vara en viss lättnad om det känns bekant:) Det som gör att jag lugnar mig lite är att jag inte haft några blödningar eller kraftig smärta och det känns ju som att det är de vanligaste symptomen om ett missfall sker. Funderar också på att göra ett tidigt ul bara för att få "kvitto" på att man är gravid och för att se så allt ser bra ut. Men känner samtidigt att det inte är någon försäkring på att allt går bra men ändå att man får någon lättnad och glädje, känns fortfarande helt overkligt!
  • Sarwin
    Sellerin skrev 2021-04-05 21:22:11 följande:

    Grattis till dig också! Skönt med så lite symtom, det är säkert ingen fara, det verkar vara så för vissa! Passa på att njut av det!

    Första gången för mig med, väldigt spännande :)


    Tack:) hehe kanske drabbas av värre symptom senare istället? Men just nu struntar jag i symptom och vill bara att lillen ska klara sig och förhoppningsvis titta ut om sju månader:)

    Det är verkligen spännande och helt overkligt fortfarande. Tror jag gjorde tre tester för att vara helt säker på att jag var gravid. Vilken vecka är du i, när är du beräknad? Jätte roligt att hitta en grupp med så många som har bf i samma månad.
  • Sarwin
    Sellerin skrev 2021-04-06 16:01:35 följande:

    Haha jag blev nojig en vecka senare efter att vi först konstaterar att jag var gravid. Hade inget grav-test hemma, men hade ett ÄL-test och visste att de också ofta gav utslag, så testade med det och resultatet visade det starkaste ÄL-testet jag tagit ;)

    Jag har just nu BF till den 16/12 (det kan ju ändras tänker jag!)

    Går in i vecka 9 imorgon! Wiho!

    Ja visst är det! :)


    Hehe ja sen har man missat mensen två gånger också så en måste väll vara gravid:) Vecka 9 vad roligt! Jag går in i vecka 10 imorgon, ser alltid fram emot ny vecka:) När man tänker på det så är redan 25% av graviditeten avklarad, häftigt! Hur kan det stämma att du har bf 16/12? Måste mena 16/11? Jag är precis en vecka innan dig isåfall, fast som du säger det lär ju ändras, kan ju lika gärna få samtidigt eller du innan mig:)
  • Sarwin
    Emszann skrev 2021-04-06 13:28:49 följande:

    Hejsan! Hoppar också in här! Har bf 22/11. Är alltså i vecka 7+1 idag. Fått ett UL redan då jag var lite osäker på BIM så min BM skickade en remiss. Så för en vecka sedan fick jag se det lilla hjärtat som tickade fint. Blev bakåtflyttad från 7+6 till 6+2 då, köndes lite osis men fick se hjärtslag så jag är nöjd????

    Har ett missfall i bagaget, hade bf nu i april. Men denna gången har jag så mycket mer symptom så känner mig ändå positiv!


    Hej och grattis!

    Vad skönt att få se hjärtat slå, det känns som att jag skulle behöva se samma livstecken för att slappna av lite:) Men vad tråkigt, var det din första graviditet? Var du långt gången? Förlåt om jag kanske framstår som okänslig men jag blir alltid så nyfiken bara för att man själv är orolig. Vad skönt att du känner dig positiv denna gången, jag har själv knappt några symptom (enligt mig själv) men är ändå tacksam för det:)
  • Sarwin
    Carmarr skrev 2021-04-06 18:55:38 följande:

    Hej! Här är en till med BF i november :)

    Jag är 28 år och det är mitt första barn, så jag är supernervös! Har mått så fruktansvärt illa, tillochmed på nätterna kan jag vakna och behöva kräkas samt på morgonen. Trotts att magen är tom fortsätter kroppen försöka och det gör så ont.. Hela dagarna mår jag illa men kräks inget på dagen som tur är. Så jobbet fungerar ju. Sedan misstänker min bm att jag har tidig foglossning, haft ont i ryggen sen jag blev gravid. Är hemskt jobbigt. Har så svårt att vara positiv när jag mår såhär, hur går det för alla er?

    Sedan tänkte jag berätta ifall detta kan hjälpa någon att jag haft bruna och ljusrosa flytningar i flera dagar. Var så orolig att det var ett missfall på g så fick gå på tidigt ultraljud och där var en liten knodd med dunkande hjärta. 11 mm var den lille och beräknas ungefär v7+2 :) Flyttades bak en dag, vi trodde jag var i 7+3. Så BF blir nog 20 november. Men gynekologen berättade att livmodern är jättekänslig just nu och får massor av nya lättblödande blodkärl. Helt normalt tydligen!


    Hej och grattis!

    Första här med och kan knappt tro det är sant:) Usch då, det låter inte roligt. Vi får hoppas att illamåendet går över snart för dig, dock vet jag inte om foglossning är något som kan gå över? Själv har jag knappt symptom, definitivt inget illamående. Skulle säga att jag är mer hungrig än innan:)

    Jag hade nog fått panik om jag skulle fått blödningar och trott det värsta direkt. Men vad skönt att det inte var någon fara och att lillen mår bra:)
  • Sarwin
    Carmarr skrev 2021-04-06 21:12:52 följande:

    Ja jag har haft ordentlig ångest fram tills idag och googlar missfall och grejer så det var verkligen skönt att få höra att allt var bra! :) Åh vad skönt med så få symtom, jag kräktes precis upp middagen.. Foglossningen kan jag ändå överleva men illamåendet är nog helt klart värst. Bm rekommenderade någon sjukgymnast speciellt för gravida som skulle kunna hjälpa med ryggen så ska höra av mig till dom :)


    Jag är likadan och att googla gör ju inte saken bättre! Men stackare, du får kämpa på och försöka hitta nån mat som kanske kan stanna kvar i magen. Okej, vad bra då. Då kanske man kan lindra det onda lite iallafall:)
  • Sarwin
    Emszann skrev 2021-04-07 00:38:16 följande:

    Absolut ingen fara. Jag ville och vill fortfarande själv ha svar på grejer man oroar sig för. Det var min första graviditet, så detta blir ju då nummer två. Var i vecka 7+4 när det hände.


    Okej, ja det är ledsamt att sånt händer men vi får hoppas att det går bra för oss båda och våra små blir gamla och grå:)
  • Sarwin
    annsofie90 skrev 2021-04-12 13:00:29 följande:

    Jag har en fråga till er alla, nästan som en icke vetenskaplig undersökning. :)

    Det här är min andra graviditet och vid min första så kom jag väldigt "lindrigt undan". Hade inget illamående alls utan hade mest ömma bröst och trötthet som symtom i början. (Min mamma som har tre barn har heller aldrig hon varit illamående vid sina graviditeter.)

    När jag inte är gravid så reagerar jag inte heller så värst starkt på att ha mens. Jag har en ganska riklig mens men jag har aldrig PMS-besvär eller så värst ont under mensens gång. 

    Hur är det för er? Finns det ett samband mellan besvär vid mens och vid graviditet? Kan det hänga ihop med hur man reagerar på hormonpåslag i övrigt?

    Ni som mår väldigt dåligt nu, hur mår ni när ni har mens?


    Jag är precis som du! Är i vecka 9+5 och mår riktigt bra har knappt haft några som helst symtom och definitivt inget illamående. Vanligtvis har jag heller aldrig haft problem med mensvärk eller pms. Kanske är så att det hänger ihop?
  • Sarwin
    Maramba skrev 2021-04-15 17:07:48 följande:

    Äntligen är ultraljudet avklarat och det var en liten krabat där inne med ett hjärta som slog så fint. Så lättad!

    Enligt mina appar är jag 8+4 och enligt ul är jag 8+6. Har ni andra som gjort tidigt ul ändrat era beräkningar efter vad bm mätt eller har ni hängt kvar vid ursprungligt datum? Tänker att det är så tidigt och små marginaler, men samtidigt kul att få hoppa fram två dagar. :D


    Vad roligt! Jag har också varit iväg och fått det bekräftat att jag har en liten i mig med ett hjärta som slår så fint <3 jag som varit nervös att det inte står rätt till då jag mår och har mått hur bra som helst! Fick exakt samma beräkning som jag har nu så flyttades varken fram eller bak men tänker att det kan ju ändras längre fram :)
  • Sarwin
    Maramba skrev 2021-04-20 21:11:51 följande:

    Hur mår alla?

    Jag är i mitten på vecka 10 och tror jag hamnat i de så kallade spökveckorna för jag har plötsligt mycket mindre graviditetssymptom. Minns att det var lika förra graviditeten.


    I vecka 12 (11+1) och mår toppen vilket jag gjort från start! Så har väll varit i spökveckor hela tiden:)
  • Sarwin
    Zamaso1 skrev 2021-04-24 07:46:20 följande:

    Du har inte märkt av något speciellt att du är gravid? Jag var på vul i v 7+0 då jag har x antal missfall i bakgrunden och då kunde man (äntligen) se ett tickande hjärta, men enda jag känt av är lite ömma bröst o lite tröttare än vanligt. Nu är jag i v 10 och känner absolut ingenting mer än att tröttheten ligger kvar lite grann o blir ju rätt orolig då

    Om man inte känner nått .... har ett till ultraljud på onsdag när ja går in i v 11 och hoppas såklart på samma positiva besked som vid förra!


    I början hade jag under två veckors tid ganska mycket molvärk, sen har väll brösten växt lite och är liiite ömma men inget som jag lägger märke till. Gjorde ul i förra veckan 10+1 och bebis har ett tickande hjärta på 162 bpm och allt såg bra ut:) jag var också som du orolig att det inte skulle vara något liv därinne då jag mått så bra. Men nu de senaste dagarna känner jag faktiskt att det är något där nere i magen som lever runt/växer vilket jag tycker är lite mysigt:) vad hemskt att du varit med om flera missfall, är det ditt första barn? Hoppas allt går bra och bara för att du inte har några symptom betyder det inte att något är fel!
  • Sarwin
    Zamaso1 skrev 2021-04-24 16:48:17 följande:

    Ja detta blir mitt första barn om det går vägen, är 8 graviditeten på 4 år med min sambo så har varit en riktig kamp! Men hoppas verkligen det går nu, har aldrig innan sett ett fungerande liv så någonstans hoppas man ju såklart stt de fortfarande är så :) men klart det e lite skrämmande när man knappt har symptom


    Men vilken kämpe, det kan inte ha varit lätt! Har du inte ens haft chansen att se ett liv innan så tror jag att din lilla är här för att stanna denna gång! Jag håller tummarna för dig:) som jag förstått det så minskar risken för missfall för varje vecka som går så du kan känna lite lättnad och pusta ut lite för varje vecka som går, det har iallafall jag gjort:)
  • Sarwin
    Zamaso1 skrev 2021-04-24 23:15:12 följande:

    Nej de har varit väldigt tufft, samtidigt som ja knappt känt något känslomässigt sista gångerna ... jätte konstigt att säga så men ja, ja på onsdag ska jag ju få kolla igen hur det ser ut! Längtar :)


    Ja kanske bättre så annars klarar man inte av det rent psykiskt. Vi går in i ny vecka samtidigt:) Det går säkert jätte bra ska du se och jag håller tummarna för dig!
  • Sarwin
    Maramba skrev 2021-05-05 09:46:41 följande:

    Närmar mig slutet på v 12 och jag mår sämre nu än för några veckor sedan. Hade lite problem med yrsel under min förra graviditet men den här gången är det mycket värre. Igår svimmade jag när jag höll på att laga frukost. Sen på kvällen spydde jag också. Letat i gamla anteckningar från förra graviditeten och insåg att mitt illamående satt i ända till v 16 då, dock mycket lindrigare än den här gången. Hur går det för er andra? Nån fler som har trassligt med yrsel?


    I vecka 14 nu och jag mår fortfarande hur bra som helst! Känner mig precis som vanligt förutom att det kan vara lite "dragningar" nere i magen då och då. Antar att det är någon som växer och tar plats:) Däremot så tycker jag att det samlat sig mer "fett" på magen (har aldrig haft så när jag legat på den vikten jag har nu). Någon annan som känner igen sig? 
  • Sarwin
    tesse skrev 2021-05-06 08:24:21 följande:
    Hahah jaa, har också fått ett rejält fettlager i en klump precis under naveln, ligger också mer eller mindre på samma vikt. Läste nånstans att det där fettet ska skydda livmodern, låter lite gulligt faktiskt :) Insåg nu att det säkert är det som gör att alla brallor sitter så tajt nu...
    Hahahah ja exakt, precis under naveln också!! Det är inte så att det lagt sig runt om magen utan just där som en "fettsamling". Så lustigtSkrattande ja jag antog att det kanske var för att skydda på något vis. Ja jag kör på leggings nu för tiden, det känns mycket skönare och trycker inte på magen så som ett par jeans gör. 
  • Sarwin
    Gingerella skrev 2021-05-27 13:41:06 följande:

    Vi fick svar på vårt NIPT-test igår och fick reda på att vi har en 1/10.000 risk att vårt barn har någon form av kromosomavvikelse.


    PLUS, vi väntar en liten pojke! :D
    Något jag har haft på känn redan innan jag egentligen fick ett plus på stickan (fick mina gravsymptom väldigt tidigt).
    Jag har 12 syskonbarn (uppdelade på fem syskon) och två av dom är flickor. Känns som att vi mest producerar pojkar i vår släkt.


    Någon annan av er som tagit reda på kön i och med NIPT?


    Vad roligt att höra, Grattis! Jag har också på känn att det ligger en pojke där inne i magen och alltid haft den känslan att jag bara kommer få pojkar, men man vet aldrigSkrattande Har läst lite om det och det är ju mannen som bestämmer könet vad jag förstått, vi kvinnor har bara x-kromosomer och det är mannens "könskromosom" som avgör om han kommer med en y-kromosom så blir det en kille, är det en x-kromosom så blir det en flickaGlad 


    Jag har inte tagit reda på kön än men hoppas på att få reda på det vid rul!

Svar på tråden BF November 2021 - Stannar på FL