• Anonym (,,)

    Tappa kontakten med sitt barn?

    Min dotter och jag har alltid varit supertajta. Men med delad vårdnad har vi tappat det. Hon gillar inte att prata i telefon. Testat ringa och då svarar hon enstavigt. Testat messa och då svarar hon med nåt ord ibland. Skriver att jag saknar och älskar henne, ingen respons.

    Enda som funkar är att ses, så om hon är hos sin pappa i flera veckor - ja då blir det nästintill ingen kontakt.

    Nu är hon 13 och mer sluten än nånsin, detta har pågått ett par år. Förr sa folk alltid att vi hade så ovanligt fin och nära relation, och jag har fått höra av vänner och släkt att jag är en engagerad förälder. Men det hjälper inte. Känns som jag förlorar min dotter. Får liksom ingen respons.

    Nån som har råd?

  • Svar på tråden Tappa kontakten med sitt barn?
  • Anonym (,,)

    Vi har oftast vv. Men i perioder kör vi 2-3 v hos varje förälder, på somrarna kanske 4. Beror på vad hon behöver för hjälp i skolan etc. En vecka utan kontakt känns tillräckligt konstigt, blir det två, tre eller fyra blir det outhärdligt (för mig). Hon verkar som sagt obrydd. Ringer aldrig. Om jag ringer blir det enstavigt, hon vill inte prata. Messar jag svarar hon ibland nåt enstaka ord.

  • Anonym (,,)

    Hon har alltid varit dålig på att höras, sen hon var liten. Ville t ex aldrig ringa och prata när hon var bortrest, visade inga tecken på saknad. Men nu är det värre i tonåren förstås.

  • Anonym (,,)

    När vi ses är det bra (så bra det nu kan vara med en tonåring). Då pratar hon på rätt bra om sina intressen etc. Däremellan noll kontakt.

    Hon är sån mot alla, inte bara mig. Men jag är ju hennes mamma och har stått henne närmast?

    Trodde inte det kunde bli såhär om man var en engagerad och kärleksfull förälder?

  • Anonym (,,)

    Ska försöka få till att vi kan ses iaf som nån föreslog. Och bara acceptera att hon tillfälligt "försvinner" nu som tonåring. Jag vill ju finnas där men måste acceptera att det är lite stängt just nu. Tack för svar!

Svar på tråden Tappa kontakten med sitt barn?