Forum Skilsmässa/Separation - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Kommer han lämna sin fru?

  Sön 21 mar 14:23 Läst 0 gånger Totalt 254 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Efter lite googling) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Efter lite googli­ng)
  Återställ
  Sön 21 mar 14:23 #4 +4

  Endast 2% av de otrogna väljer att gifta om sig med sin älskarinna/älskare. Ca 32% ligger totala statistiken på otrohet. (totalen, hur det är fördelat mellan könen vet jag inte)

  De som de facto väljer sin nya är gissningsvis dom som gör rätt val från början, dvs avslutar sina relationer och tar ansvar för sina handlingar. Om en person ställs mot väggen och får ultimatum så väljer nästan alla att stanna kvar hos sin partner. Det är helt enkelt inte värt besväret.

 • Anonym (Efter lite googli­ng)
  Återställ
  Sön 21 mar 14:38 #10 +1
  Anonym (Pernilla) skrev 2021-03-21 14:27:08 följande:

  Jag vet, efter vad hon sagt till mig, att skulle hon tvinga fram ett beslut nu skulle han välja sin familj men på sikt hoppas han få leva med henne. Jag vill liksom öppna upp ögonen på henne att hon lever här och nu, han kan ju vela i flera år till!


  Be personen läsa alla trådar om otrohet här på sajten. Det är definitivt en ögonöppnare om att hon aldrig nånsin kommer vara det berömda undantaget.
 • Anonym (Efter lite googli­ng)
  Återställ
  Sön 21 mar 19:00 #57 +1
  Anonym (Pernilla) skrev 2021-03-21 18:44:27 följande:

  Hon är helt säker på att det aldrig skulle hända om det skulle bli de...


  Och den krassa sanningen är att statistiken inte ljuger. Självklart kommer han att byta ut henne på exakt samma premisser som han nu använder sig av. Om hon inte har något annat att komma med än bra sex så lär det gå rätt fort att bli utbytt. Om han ska stanna hos henne som trogen handlar det om den brutala sanningen att hon måste vara 100% bättre än hans nuvarande fru. På alla plan. Resten av livet. Han måste göra en vinst på att välja henne.
 • Anonym (Efter lite googli­ng)
  Återställ
  Sön 21 mar 20:02 #71 +1

  Något du kan be henne göra är ju att hon ber sin älskare om bevis på hans sanning. Vad exakt gör han rent konkret för att han ska kunna skilja sig? Kan han visa upp att han står i bostadskö? Finns det skilsmässopapper förberedda han kan visa? Bankpapper på vem som äger huset? Kan dom gå tillsammans till banken och prata om framtiden?.. Allt det där dom.planerar för måste ju existera på riktigt i nån form. Att sälja ett hus tar ju liksom inte en kvart utan minst ett år så kontakta mäklare vore ju rimligt att göra tillsammans nu.

  Alltså be honom visa sanningen i alla hans bortförklaringar och löften med konkreta bevis. Hon behöver börja bli misstänksam och kritisk. Du vet uttrycket "källa på det?"..

 • Anonym (Efter lite googli­ng)
  Återställ
  Sön 21 mar 20:36 #76
  Anonym (Pernilla) skrev 2021-03-21 19:11:02 följande:

  Oj, han skulle göra en vinst på att välja henne! Hon är bättre än hans fru på alla plan... Eller, av det jag vet i alla fall!

  Tror du inte, pga sättet de träffades på, att hon skulle märka om något inte stod rätt till?


  Fråga hans fru om hon anar att hennes man är otrogen?

  Din kompis skulle inte ha en aning. Just för att hon är så upp över öronen kär och på riktigt tror att hon kommer vara den enda. Alltså precis som hans fru är övertygad om just nu.

  Min bästa vän träffade en kille på ett tillfälligt jobb och båda var sambos och de var otrogen. Hon blev utslängd och likaså han. De valde varandra och han svor på att han aldrig skulle vara otrogen igen. Ett år senare hittar hon honom i säng med deras barnflicka. (hon blir gravid). Hon stannar. De får barn och något år senare gifter dom sig. Efter ett par år ytterligare så är han otrogen med en kollega och han lämnar min kompis totalt tillintetgjord. Han gifter om sig med älskarinnan och får fler barn. Såvitt jag vet har han inte varit otrogen igen men det är ingen garanti för att det inte händer igen, han är bara 40 år. Och nej min kompis anade ingenting. Hon trodde uppriktigt på hans ånger och dåliga mående när dom blev ihop efter hans otrohet. Men han kunde inte låta bli barnflickan ett år senare och trots turbulensen med graviditet och allt där så gjorde han om det igen några år senare. Hans nya fru vet dessutom inget om barnflickan och inte heller det barn han har där...
 • Anonym (Efter lite googli­ng)
  Återställ
  Sön 21 mar 20:56 #79
  Anonym (Pernilla) skrev 2021-03-21 20:48:25 följande:

  Jag läser alla era inlägg och skriver ner saker jag eventuellt ska ta med min vän. Jag kommer chocka henne...

  Känner mig nästan medberoende i det här, JAG tror typ han är världens finaste man och den mest perfekta för min vän.

  Tack för all feedback, även jag behövde visst ett uppvaknande!


  Om en killkompis skulle komma till dig och berätta att han är otrogen och ha ungefär samma historia som din kompis fast från andra hållet .. Hur skulle du bemöta honom? Och varför?

  Varför ska en otrogen skitstövel höjas till skyarna? Hur kan han vara en bra man? Och om det var din kompis som blev bedragen?
 • Anonym (Efter lite googli­ng)
  Återställ
  Sön 21 mar 23:10 #83
  Anonym (Yllet) skrev 2021-03-21 22:21:17 följande:

  Tar det ett år att sälja ett hus gör man antingen fel eller bor i ett ruckel där vägen tar slut. Ingen jag vet har fått vänta mer än 2-3 månader på en bostadsförsäljning de senaste tio åren.


  Nu kalkylerar jag med skilsmässa/betänketid samtidigt och alla hus ligger inte i en storstad där folk köar för köp samt möjlighet att vissa saker kanske måste fixas innan försäljning.. Så mellan tummen och pekfinger ca ett år med allt inräknat inklusive lite krångel och bråk. Själv bor jag i glesbygd och här är det minst 6 månader innan någon får huset sålt oavsett skick helt enkelt för att ingen köar på husen här i byn.
 • Anonym (Efter lite googli­ng)
  Återställ
  Tis 23 mar 11:27 #123 +5
  Anonym (undantaget) skrev 2021-03-23 09:00:09 följande:

  Tack! Precis som du säger så är verkligheten mer komplex. Ibland slutar det faktiskt bra.


  Ja fast nej... Det hade kanske slutat helt annorlunda om ni varit ärlig med hur det egentligen var. Ni lever ju fortfarande på en lögn om hur sanningen faktiskt såg ut. Att veta "litegrann" är ju något som passar era syften utmärkt. Varför skulle drt vara svårt med ärlighet om det nu är äkta kärlek?
 • Anonym (Efter lite googli­ng)
  Återställ
  Tis 23 mar 11:33 #125 +2
  Anonym (Pernilla) skrev 2021-03-23 07:18:29 följande:

  Det är faktiskt en vän det handlar om, sen om ni tror på det och svarar efter det spelar ju egentligen ingen roll. Kunde lika gärna skrivit att det handlar om min syster, min kollega eller mig tipsen/råden/svaren är väl ändå desamma?!!

  Hur som, jag vet det mesta om deras "förhållande". Eftersom min vän bara har mig att prata med om detta gör hon det ofta, hon kan läsa upp meddelanden han skrivit och diskutera efter det eller ta upp saker han sagt eller gjort.

  För mig känns det som att de verkligen älskar varandra! Han är den som skriver först, de ses inte i perioder men hörs alltid dagligen. Det är hjärtan, bilder och gulligull... Jag tror det är kärlek men jag tror han är en för stor toffel för att lämna "sitt liv". Oavsett anledning så är ju min vän den som kommer att stå ensam kvar...


  Du och din vän skulle väl knappast själva vilja bli bedragen av den ni älskar?

  Så varför tycker ni båda två att det är något romantiskt fint med att vara älskarinna?
 • Anonym (Efter lite googli­ng)
  Återställ
  Tis 23 mar 11:56 #128 +3
  Anonym (Pernilla) skrev 2021-03-21 14:09:01 följande:

  Hur vanligt är det egentligen? Eller ovanligt... Att en gift man träffar en kvinna, blir kär i henne, har en relation bakom sin frus rygg i flera år för att slutligen skilja sig för ett liv med älskarinnan?


  Nu hittar jag inte den artikeln jag läste för ett par månader sedan, det stod i nån engelsk undersökning att de flesta par som väljer varandra efter otrohet fortfarande lever i en lögn eftersom sanningen om hur de egentligen träffades och hur länge det pågick skulle göra att deras förhållande var en omöjlighet. Oftast är nödlögnen att de träffades precis i samband med skilsmässan eller att han erkände sin otrohet fast drog lögnen om att det bara var en fling på jobbet under nån månad fast de träffades för flera år sedan. Vilket gör att de i många år får akta sig för vad de säger i offentliga sammanhang och inte riskerar att dra nån gemensam referens som ju omöjligt kan ha inträffat om de nu envisas med att de blev kär efter skilsmässan.
 • Anonym (Efter lite googli­ng)
  Återställ
  Ons 24 mar 13:45 #153 +2

  Om en man på riktigt blir kär i någon annan så borde han väl behandla henne med just kärlek och respekt och sätta henne högre än ett billigt ligg?

  Det finns trots allt en anledning till att att älskarinnan aldrig blir hans fru...

 • Anonym (Efter lite googli­ng)
  Återställ
  Fre 26 mar 15:04 #204 +2
  Anonym (MR Trix) skrev 2021-03-26 13:29:11 följande:

  Herregud vad ni är bittra många av er som skriver i tråden. Har ni så tråkiga liv? Är ni så fastbundna att ni inte kan gå vidare?


  Du är en man som varit otrogen och går in och svarar i en tråd om otrohet . Vad hade du väntat dig för respons egentligen? Hurrarop och ryggdunk?
 • Anonym (Efter lite googli­ng)
  Återställ
  Sön 28 mar 16:30 #214 +1
  Anonym (Pernilla) skrev 2021-03-28 11:56:00 följande:

  Min vän vet vad jag tycker. Hon borde ge sig ut och dejta, träffa någon som kan träffa henne på samma villkor, någon som kan ge henne det hon vill ha. Men hon är fast besluten om att detta är mannen för henne... Det är i det valet jag stöttar henne. Jag har sagt till henne att trots att de båda ser sig som ett par i framtiden kan han när som helst vända och bestämma sig för att stanna hos frun (precis som han gjort hittills), han kan när som helst avsluta deras kontakt. Allt är på hans villkor. Jag vill inte se henne sårad, jag tycker hon förtjänar bättre. Men om hon nu anser att detta är det bästa och jag inte kan få henne på andra tankar så kan jag inte göra annat än att stötta henne. Inte stötta det de gör eller hur hon behandlas, men stötta henne!


  Något ni båda får ha i åtanke är att alla fruar inte automatiskt lämnar sina män när de är otrogen. Många förlåter och väljer att stanna kvar och de lever vidare tillsammans och han kommer definitivt inte att välja älskarinnan i ett sånt läge.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll