• Anonym (L)

    Skaffa barn?

    Du är alltså 30 nu och din man fyller 40. Kan tycka att det är märkligt att ni aldrig har pratat om detta, det brukar man ju göra så att man vet var den andra står.

    Börja med att prata med honom om det här. Tänk om han inte vill ha barn alls? Då har du ju ett stort beslut framför dig, att välja om du ska stanna med honom och förmodligen förbli barnlös eller göra slut och hitta någon annan.

    Om du vill ha barn (och särskilt om du vill ha flera) så ska du inte vänta allt för många år till, då kan det bli svår att få till det. Om du är osäker så får du väl vänta och se hur du känner om kanske några år, men då får du vara beredd på att det kan bli svårt att få barn. Kanske går det inte alls, eller så går det snabbt. Det vet du inte nu.

    Ha också i åtanke att det kan ta tid att bli gravid, även om man är normalt fertil.

    Gör en lista över fördelar samt nackdelar med att skaffa barn. Du får fundera på om livet med barn är värt det som du kommer behöva ge upp eller ägna mindre tid åt.

    Självklart går det att ha djur samtidigt som man har barn, det är det många som har. Särskilt om man är två. Det blir ju en hel del arbete men det går.

    Jag har inga barn än, är dock mycket yngre än dig, men jag vet att jag vill ha barn. Jag har barnlängtan och längtar så mycket efter att få uppleva familjelivet tillsammans med min kärlek. När jag tänker på det blir jag glad och varm och jag bara vet att jag vill det.

Svar på tråden Skaffa barn?