• Anonym (!)

    "Toppjuristen"

    Fallet nedlagt i brist på bevis. Men hur många tror på att hon ville ha sex med honom efter att ha avvisat hans kladdande en hel kväll, vilket han erkänt? En gammal gubbe? Varför skulle hon ändra sig plötsligt om hon först inte ens ville att han skulle röra henne?

    Och ärligt, varför drack han sig full om han visste att han blev "kladdig" på fyllan som han själv erkänt?

  • Svar på tråden "Toppjuristen"
  • Anonym (!)

    Hört att forskning visar att man löper större risk att våldtas igen om man en gång blivit våldtagen.

    Sen kan man ju utsättas för våldtäkt mer än en gång, det vet nog många. Alla orkar nog inte anmäla med tanke på vilket helvete en rättegång är, och hur svårt det är att bli dömd för våldtäkt.

  • Anonym (!)

    Värt att komma ihåg att "brist på bevis" inte betyder att ett brott inte skett. Våldtäktsmål är oerhört svåra att bevisa.

    Han åtalades inte men det betyder inte att han är oskyldig. Bara att det inte gick att bevisa.

    Och ärligt, hur lätt är det att bevisa en våldtäkt? Ord står mot ord.

  • Anonym (!)

    Om man inte är trovärdig pga anmält flera våldtäkter kan man ju heller inte vara trovärdig om man t ex anmält flera stölder, rån, misshandel, eller annan upprepad brottslighet.

    Man kan bara utsättas för brott en gång i sitt liv, kom ihåg det folk!

  • Anonym (!)

    Jag tänker att en man som vet med sig att han kan bli kladdig bör vidta ganska många försiktighetsåtgärder, så att han inte kladdar på nån mot dennes vilja.

    Ett exempel skulle kunna vara att se till att han aldrig lämnas ensam med en kvinna i samma rum.

    En annan skulle kunna vara att helt sluta dricka, eftersom det verkar vara en riskfaktor.

    Sammantaget finns det mycket som han hade kunnat göra för att undvika situationen. Man kan ju tycka att en så högt uppsatt inom rättsväsendet borde ha bättre omdöme.

  • Anonym (!)

    Vad har hennes eventuella psykiska instabilitet med saken att göra? Folk blir våldtagna med eller utan diagnoser etc. Dessutom vet vi väl inget om hennes psykiska status, eller är hennes journaler offentliga? Det kan ju lika gärna vara lögn.

  • Anonym (!)

    Egentligen är det ju inte kvinnor som ska behöva göra något för att undvika att bli våldtagna. Det är ju inte kvinnorna som gör något fel, utan den som våldtar.

    Ändå ska kvinnor tvingas till en massa försiktighetsåtgärder och ett begränsat liv. Det borde få vara nog nån gång. Kyskhetsbälte på alla män, kanske?

  • Anonym (!)

    Han verkar ju inte ha alla hästar hemma och heller inte ha förmåga att känna skam, tyvärr.

    Han har ju betett sig som en enmanscirkus sen det här kom ut. Helt irrationell och narcissistisk.

  • Anonym (!)
    Anonym (***) skrev 2021-03-25 15:32:05 följande:

    Det gäller ju all brottslighet. Ändå är vi väldigt noga med att skydda oss mot inbrott, stöld, dataintrång osv. Och då reagerar ingen, tvärtom, folk tar gärna emot råd om hur de ska göra för att inte få inbrott. 

    Men att hjälpa kvinnor från att bli utsatta för sexuellt brott, är tabu. 


    Det är lite skillnad på att installera ett larm hemma och att få sin rörelsefrihet begränsad. Eller finner du det rimligt att avstå från att gå ut eftersom du kan bli rånad? Avstå från att vara ensam med en annan människa av motsatt kön, även om du känner personen, eftersom du kan råka illa ut?
  • Anonym (!)
    Postman skrev 2021-03-25 16:29:51 följande:

    Ja det är det för oss alla. Det är inte unikt för kvinnor. Alla sorters situationer där vi umgås med andra människor är en riskbedömning.


    Där har du till stor del fel. Det är en risk att umgås med män, för både män och kvinnor. Majoriteten av de som begår våldsbrott är män. Kön är en betydande faktor som inte kan ignoreras.
Svar på tråden "Toppjuristen"