Inlägg från: September1518 |Visa alla inlägg
  • September1518

    Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

    Hallonglass91 skrev 2021-09-29 08:13:08 följande:

    Jag kanske är gravid!

    Min mens har varit väldigt sen, är på BIM+5, och jag har haft ovanligt ömma bröst och har testat negativt med RFSU vanliga testa ofta testade på BIM, BIM+2, BIM+4 och så idag precis nu så testade jag mig och jag ser ett streck.

    Vet att många andra fått falska positiva med RFSU testa ofta, men eftersom mina test varit helt blanka tidigare tror jag ändå lite på detta.

    Ska såklart testa igen imorgon så att jag ser att det blir tydligare. Men känns lite hoppfullt!! :)

    Ser att det varit väldigt tyst här, hoppas ni andra mår bra! <3


    Tycker du är så duktig som lyckades lägga om tankarna på annat. Även om det var något så stort som ett bröllop. Men även steget att söka nytt jobb, du är så modig!

    Stört att du blev gravid just nu, kanske precis det som behövdes. Lägga om fokus. Vilket fint streck! Har du testat igen och vad visade det? Hoppas verkligen att du är gravid men du har inte uppdaterat angående det vad jag kan se. Stort grattis om det är så! :D<3

    Jag har varit extremt nere nån vecka nu, säkert mycket hormoner. Har verkligen känt mig deppig och haft svårt att finna glädje i vardagen. Men det har börjat släppa ordentligt nu. Nu sparkar bebisen så otroligt mycket varje dag också så det är skönt!
  • September1518
    Wave Mother skrev 2021-09-17 11:59:31 följande:
    Grattis till giftermålet! Och vad bra att du kunde fokusera på det :) 

    Det vore roligt att höra hur det går för alla i tråden! 

    Jag har precis fått min andra mens efter MA:t och det känns väl sådär. Hade verkligen hoppats att det skulle ta sig den här gången; jag hittade ÄL med stickor för första gången och tror att vi prickade in bra och så. Men man får väl helt enkelt ladda om inför nästa gång.
    Trist med mensen, hur går det för dig nu? Precis haft äl eller?<3
  • September1518
    Wave Mother skrev 2021-10-04 09:24:08 följande:
    Ja, hade ÄL i tisdags eller onsdags (tror jag). Fick inte till det så nära inpå som jag hade hoppats på grund av jobb, så räknar nästan med att det inte blir något den här månaden. Men känner mig mindre stressad över att bli gravid igen nu. Alldeles efter missfallet kändes det liksom det enda som kunde få mig att må bra igen, men nu känner jag mig lite mer som innan vi plussade första gången, dvs. att jag väldigt gärna vill, så klart, men är helt ok med att det kan ta lite tid.

    Hur går det för dig?
    Jag har kollat in här ibland men inte tagit mig tid att svar. Tiden går så snabbt nu, skönt det! Hur har det gått för dig denna månad? Jätteskönt att du känner mer lugn, du har blivit gravid en gång så du kommer bli det igen men som du säger kan det ta lite tid.

    Det går bra, humöret känns mer stadigt även om det fortfarande går upp och ner. Bäcken gör ont, jag har svårt att sova, ofta ont i magen och bebisen sparkar hårt och ofta. Men så skönt att känna bebisen tydligt varje dag. Det ger mig ett lugn :)
  • September1518
    Hallonglass91 skrev 2021-10-04 11:11:51 följande:
    Tack! Du är så fin! <3 <3

    Ja, det är så galet att det blev ett plus just nu när det egentligen inte passade så bra. Jag får skippa att dricka på mitt bröllop helt enkelt och hoppas att inte för många lägger märke till det. Och så får vi säga till personalen att diskret hälla annat till mig. Sen med jobbet så känns det såklart inte helt bra mot arbetsgivaren och den nya chefen men samtidigt är jag glad att jag byter då det känns som det här jobbet är ett jobb jag vill tillbaka till efter en ev mammaledighet. Men summan av allt är att jag såklart är

    så glad men att jag också tror på något sjukt sätt att mina tankar, som var på annat, gjorde skillnad! <3

    Jag har försökt vara lite lugn med testandet och eftersom mensen inte kom så kändes det ändå ganska säkert ändå. Men tog ett digitalt test i lördags och det var positivt! Visade 2-3 veckor (dvs 4-5) vilket stämmer då jag nu är på 5+3. Så tacksam och glad! <3

    Ja, säkert hormoner som spelar dig ett spratt och så får du ju tänka på att bara för att du är gravid så får du och kan ha toppar och dalar som alla andra. Eller finns det något som gör dig ledsen nu kanske? :) Så kul att den sparkar! Vilken vecka är du i nu? :)
    Tiden har verkligen flygit iväg för mig! Hur går det för dig? Har du börjat känna av några symptom? :) Är du gift nu förresten och gick det bra att dölja? :D Jobbet kommer ordna sig, tänker de långsiktigt så är det dessutom super att ha någon som verkligen vill vara där även om du försvinner en stund.

    Nu är jag i vecka 30+4 så nu är det nedräkning på riktigt, så spännande! Skönt att vara gravid över jul och nyår, känns som tiden kommer gå mycket snabbare. Snart har vi vår bebis här, längtar så mycket! Bebisen är i alla fall vild nu, sparkar väldigt mycket och hårt!
  • September1518
    hurtänktedunu skrev 2021-11-10 07:51:10 följande:
    Nej men gud vad roligt i alla fall. Jag ska på vul på måndag och se bebis igen. Var ju där förra veckan. Så roligt att vi ligger så nära nu också. Jag är 8+4 idag. Hur mår du?
    Stort grattis till graviditeten! :D Går du på ultraljud privat eller får du via mödravården? Skönt att veta hur det ser ut där inne. Hoppas tiden går snabbt för dig nu :) De säger ju att illamående är tecken på en frisk graviditet, lyssna på kroppen och vila så gott du kan.
  • September1518
    Bebis2021 skrev 2021-11-09 15:51:27 följande:

    Helt i chock fick jag se ett foster med hjärtslag idag på vul, alltså jag hade totalt räknat bort denna graviditet, i bilen påväg till vul ringde jag sambon och kollade så han kunde komma hem (bortrest i jobb) så att jag kan påbörja behandling för avbrytande, så min hjärna är i chock nu. Men så jäkla glad, men enligt vul är jag alltså i v8+0 så enligt mina beräkningar utifrån mensen osv borde jag vara 8+5 ungefär, men jag tänker inte oroa mig för de nu, nu tänker jag fokusera på att jag är gravid här och nu, man vet aldrig vad som sker, men nu jäklar ska jag fasiken glädjas!

    Kände att jag behövde skriva av mig detta


    Jättestort grattis! Vilka underbara nyheter att läsa :D Förstår att du är i chock när du var så inställd på hur du trodde det skulle bli. Hoppas du får många koller nu och kan börja slappna av. Jag blev flyttat 6 dagar med min son och 5 dagar denna graviditet så det är inget ovanligt alls! Även om du har stenkoll på när äl var så vet du inte exakt när ägget fäste och det är väl först då kroppen börjar producera gravidhormon så det ska du inte alls tänka på. Jag både känner en och har läst om flera som blivit flyttade upp till 2 veckor och det har inte varit någon fara :)
  • September1518
    melle90 skrev 2021-11-02 16:44:56 följande:

    Jag har plussat! Går in i vecka 7 imorgon. Tog 4 månader efter mitt MA. Hoppas nu detta går vägen ?


    Stort grattis! Hur har det gått hittills, börjar du känna av något? :)
  • September1518
    Bebis2021 skrev 2021-11-10 14:13:30 följande:
    Tack så mkt <3 ja de var verkligen underbart! Okej, ja alltså man har ju hört att folk blir flyttade å de blev jag även med mitt första barn så ja hoppas å tänker att de inte är nå att oroa sig för, försöker va glad nu å tänka positivt om de händer något tar ja hellre smällen då och har njutit så länge ja inte vetat annat än att "gå runt å vänta missfall" liksom. Hur går de för dig, tyckte mig läsa någonstans att du var gravid?
    Helt rätt inställning! Njut så gott du kan, det kommer säkert gå jättebra och när du sitter där med din bebis vill du inte ångra att du inte njöt i början Solig

    Ja precis, fick missfall i vecka 12 i mars och nu är jag gravid i vecka 30+, känns underbart! Börjar kännas tungt och tuffare men har haft det riktigt lätt ändå. Nu börjar bebisen sparka rejält och hårt, är så nyfiken vem som är där inne Skrattande
  • September1518
    hurtänktedunu skrev 2021-11-10 14:43:15 följande:
    Tack så mycket. Känns bra. Men lite oroligt så klart. Jag går privat. Har ett nyöppnat ställe i stan som har regionsavtal så betalar bara 400 kr per ultraljud. Superbra. Håller tummarna att det går vägen nu
    Förstår det verkligen. Jag hade inga symptom alls i graviditeten som slutade i missfall, mådde inte så illa i början av denna graviditet heller men spydde dagligen, försökte ta tröst i det haha. Vad skönt att det finns! Så värt de pengarna. Jag åkte till grannstaden till privat ul i början av denna graviditet eftersom jag fick en blödning, otroligt tacksamt att få se att allt såg bra ut då. Det var troligtvis en tvilling som inte klarade sig. Blödde mer eller mindre i typ 6 veckor har jag för mig, och en rejäl blödning med klumpar men är nu i vecka 30, så jäkla lycklig!
  • September1518
    Wave Mother skrev 2021-11-10 16:03:14 följande:
    Vad kul att det känns som att det gått fort för dig :) Och skönt med sparkar som bekräftelse, speciellt när man haft mf innan! 

    Vi har inte fått plus än, men det känns helt okej fortfarande. Det är försök fem nu och nästa vecka är äl-vecka. Jag har börjat få lite bättre koll på cykeln (plussade direkt efter p-pillerstopp tidigare, så jag hade inte haft mens på många år innan), och det känns bra. Skönt att känna att kroppen är okej och så. 

    Jag tycker det är så mysigt med vintern i Sverige och min man också. Han är inte från Sverige och detta är bara hans andra vinter här (vi har bott utomlands tidigare och han är från södra USA där det typ inte är kallt och mörkt alls på vintern). Så vi ser fram emot en mysig november och december. Kanske är det den här gången det funkar :) 
    Verkligen skönt!

    Bra, njut av en mysig, mörk hösten, vinter och jul. Tänd massa ljus och mys! Skönt att du börjar få koll på dina cykler. Snart får ni ert plus igen :D 
  • September1518
    Bebis2021 skrev 2021-11-10 17:29:22 följande:
    Ja precis jag tänker också så

    Okej, så roligt då är de ju verkligen inte mkt kvar för dig nu då ) spännande å tryggt också när man börjar känna bebis, förstår de så spännande väntan
    Verkligen inte långt kvar nu. Hoppas tiden flyger iväg! Längtar efter bebisen.
  • September1518
    Hallonglass91 skrev 2021-12-17 11:17:32 följande:
    Hej!

    Notifikationerna verkar ha varit av!

    Wow, det är ju helt fantastiskt vad långt du kommit! Så nära!! Bara vara några veckor kvar nu och som du säger går ju kul och nyår så fort. Wiiiiiehooo <3 Har du kunnat vara lite mer trygg när du känner barnet röra på sig eller hur har det varit för dig den senaste tiden med oro och så? :)

    Ja, jag är i vecka 16 nu och mådde så illa typ hela dagarna fram till typ vecka 14, sedan dess har det varit bättre. Men det var lite skönt att känna tydliga symptom med tanke på att man nog är mer orolig när man har varit med om att ett MA just och speciellt för mig där jag hade symptom trots att graviditet avstannat.

    Ja, jag är nu gift och berättade för tre nära vänner på bröllopsdagen trots att jag bara var i vecka 7. Kändes skönt!

    Jobbet har jag börjat på nu för en månad sedan och de känns bra, det går att dölja någorlunda men nu börjar det se ut som jag är någon som fikat lite väl mycket på senaste? Magen putar ut och jag får sitta ner med uppknäppta byxor. Men eftersom jag är ny tror jag inte det märks ännu. Tänkte berätta när det gått ca 20-22 veckor om det inte syns för mycket innan.

    Hoppas det går bra för alla er som kämpar vidare <3 <3
    Ja nu är det väldigt nära, otroligt spännande! :D Sparkarna är lite jobbiga men får mig absolut att slappna av mer. Hinner aldrig bli orolig eftersom jag känner bebisen så mycket.

    Stort grattis till att ha passerat vecka 12, skönt. Har du varit på något ul än? Håller med att det på ett sätt är skönt med tidiga tydliga symptom.

    Åh vad mysigt att vara gift, grattis :D

    Hoppas du lyckas dölja det så länge du vill. Vet ingen på jobbet? :)
  • September1518
    Hallonglass91 skrev 2021-12-17 22:52:58 följande:

    Hej! Skönt att höra! Även om det kanske är lite jobbigt med sparkarna ser jag extra mycket fram emot att känna sprakar pga att jag börjat bli orolig igen. När började du känna sparkar? Minns att du skrev om det tidigare men orkar inte bläddra tillbaka. Skyller på att jag är graviditetstrött i huvudet.

    Tack!! Känns verkligen så skönt att vara förbi vecka 12. Ja, jag har varit på 3 UL redan. Ett tidigt UL i vecka 7 via sjukvården, sen ett privat i vecka 9 och sen gjorde vi KUB i vecka 13. Var så kul att se bebisen men också väldigt jobbigt inför varje gång. Drömde massa mardrömmar innan och pendlade mellan hopp och förtvivlan. Antar att alla ni som blivit gravida efter ett MA/MF känner igen er i det.

    När vi var på KUB grät jag så fort jag la mig ner, för kändes så definitivt och som att ultraljudet var så avgörande. Liv eller död liksom. Då sa jag faktiskt till hon som skulle göra UL att det var superjobbigt att ligga där och vänta på att få veta om det levde för att det sist vi gjort UL i den veckan i förra graviditeten var då vi fick dåliga besked. Då var hon var så fin och frågade om hon skulle prata eller vara tyst och om hon kunde göra något särskilt för att det skulle vara lättare för mig. Jag sa att hon gärna fick prata och att hon gärna fick vara snabb med om hon såg något där, så hon tryckte till fort som attans och sa att hon såg något som rörde på sig direkt och fortsatte sen med undersökningen.

    Det känner jag ändå är ett tips till er som blir gravida igen. Våga vara lite känslig och berätta att saker är jobbigt. Typ för den person som gör UL. Jag känner att de har varit mer lyhörda och att de har varit lite peppande när man öppnar upp sig.

    Trevlig helg allihopa!


    Första graviditeten i vecka 16+3 tror jag och denna gång i vecka 18+4 har jag för mig :) Men har vänner som känt först i typ vecka 24 eller nåt och även en som kände i vecka 14. Förstår att du längtar!

    Bra att du ändå varit inne och tittat så många gånger. Jag var också privat i vecka 9, hade det bokat sen några veckor men började blöda en del ca en vecka innan så var helt inställd på missfall igen, men bebisen levde! Blödde fram till vecka 15 eller 16 har jag för mig och var på gynakuten 3 gånger. Tidiga ultraljud var inställda här. Så första riktiga blev rul i vecka 17.

    Bra att du sa till! Så de får chansen att anpassa sig :)
  • September1518
    Hallonglass91 skrev 2021-12-19 00:25:17 följande:
    Okej, spännande! Spännande också att du kände din andra graviditet senare än den första. Men då lär det inte vara allt för långt kvar för mig iaf tills jag känner något. :)

    Ja, jag är så glad att jag gjorde ett extra privat även om jag inte blödde som du gjorde så var jag också inställd på det värsta hela tiden så det var skönt att få se det leva där inne. Känns så galet att första egentliga UL som alla får är RUL. Så lång tid man ska vänta! Vi har fått vårt RUL bokat i vecka 20 (19+0) så om jag inte hade fått tidiga och inte heller fått göra KUB som det är i vissa län så hade första UL varit när det gått hälften av tiden nästan.

    God jul!
    Det kommer säkert alldeles snart för dig! :D

    Förstår dig helt. Underbart att bebisen tycks må så bra, men man vill gärna få bekräftat oavsett. Visst är det stört att rul är efter halva graviditeten!! Här erbjuds egentligen också alla tidigt ul men pga personalbrist pga covid var alla dessa indragna.

    God jul! Hoppas ni får ett härligt julfirande och ett gott nytt år!
  • September1518
    Wave Mother skrev 2021-12-22 13:14:54 följande:

    Hej igen allihop! Det var ett tag sedan jag skrev i tråden, men nu är det dags. Jag plussade idag, på sjätte försöket efter MA:t. Det är ganska blandade känslor eftersom jag har lite svårt att tro att det ska gå bättre den här gången. Samtidigt är jag väldigt glad. 

    God jul!


    Vad roligt att läsa!! Stort grattis till dig! :D Förstår att känslorna är blandade och att det känns läskigt. Håller tummarna för att allt går bra. Tänker du göra något tidigt ul? Jag hade ett privat bokat i vecka 9+4, i vecka 8+5 började jag blöda, var tvärsäker på missfall IGEN men allt såg bra ut. Vecka 36+5 idag. Så håll ut, tiden går förhoppningsvis snabbt för dig och allt blir bra.

    God jul, njut av ert mirakel, nästa år kommer bli underbart! :D
  • September1518
    Syren93 skrev 2022-03-20 14:05:52 följande:

    Här kommer en uppdatering från mig! Är nu gravid för tredje gången och har precis gått in i vecka 15 (14+0) gjorde KUB för en vecka sedan och allt såg fint ut. Är så så glad och tacksam!
    Kram till er alla! 


    Stort grattis till dig! :D Jag fick min dotter för 2 månader sedan och allt gick fint där med. Kram
  • September1518
    Hallonglass91 skrev 2022-03-22 23:03:56 följande:

    Wow! Så kul att höra! :) Jag är nu i vecka 30. 


    Då är det inte långt kvar, vad roligt! :D Hoppas allt gått bra!
Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?