Inlägg från: Wave Mother |Visa alla inlägg
  • Wave Mother

    Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

    September1518 skrev 2021-08-19 18:10:55 följande:
    Hihi förstår det men visst känns det ändå bittert på något vis att vilja testa negativt. Samtidigt som det ger hopp för ett snart plus. Visst är det skönt att kunna diskutera anonymt på nätet. Åh hoppas den kommer nu då så behöver du inte undra!

    Jag har haft det väldigt lätt! Mådde mycket värre förra graviditeten, alltså den innan missfallet. Tyvärr inget KUB, tidiga ultraljudet har de ställt in i min region pga personalbrist som resultat av Corona. Därför bokade jag privat i vecka 9+, pga blödningar har jag även varit ett antal gånger till gynakuten. Varje gång har det sett bra ut, nu har blödningarna slutat och RUL visade en välmående bebis så känns skönt.
    Ja, aldrig hade jag väl trott att jag skulle gå och hoppas på negativt test, hehe :) Än har det inte hänt något på mensfronten, men gissar att det kan ta lite tid. De sa ju 4-6 veckor och jag tror jag är på någon dah över fyra veckor nu.

    Så synd att de inte har KUB hos dig. Men bra att du kunnat lösa det privat istället! (Om jag skulle plussa igen så kommer jag nog att boka in ett tidigt ultraljud tror jag. Vågar dock knappt tänka på detta i nuläget, kände jag, det svindlade till lite!) Det verkar läskigt att blöda sådär, och speciellt när man haft missfall, så jobbigt att du fick gå igenom det, men så himla skönt att det är bra nu!
  • Wave Mother
    Hallonglass91 skrev 2021-08-21 08:46:20 följande:

    Ser att vi har några nya i tråden, beklagar era missfall! :( Håller tummarna för oss alla <3

    Jag har ÄL vecka och vårt 5e försök efter MA och hoppas att det gått såklart som alltid. Vi har fått till det ungefär varannan dag ÄL -5, ÄL -3, ÄL -2 och på ÄL dagen. Har BIM 31/8. :)

    Hur ligger det till för er andra? Var är ni i era cykler? Hur mår ni?

    Jag har de senaste veckorna inte varit inne här och läst. Som jag berättat för er tidigare så har jag känt mig väldigt ledsen efter mitt MA som skedde i mars och även om jag inte är lika ledsen nu så är jag inte tillbaka på den glädjenivå jag var innan, så har varit lite svårt att hänga med i tråden då jag såklart blir ledsen när jag hör om andra som är med om liknande saker. MEN det är också så underbar känsla att känna att man har förståelse för varandra och har likande känslor och erfarenheter. Jättekul att några av er är gravida igen och jag vill såklart tro att vi alla kommer bli det snart! Heja heja!

    Såg förresten serien Var fan är storlek med Carina Berg på Discovery (gratis nu för er som inte sett den). Jag störtgrät igenom avsnitten men fick ändå hopp om att det finns alternativa vägar att gå. Tipsar om den även om det var jobbigt att se, så speglade de så bra det här med att gå mellan hopp, förtvivlan och lycka!!


    Hej! Kul att höra från dig igen, även om jag verkligen kan förstå att man behöver en paus från vissa ämnen/sidor ibland. Själv jobbar jag så mycket vid datorn att jag ibland känner för att slänga ut hela maskinen ... 

    För mig har det inte varit så mycket aktivitet. Det har gått fem veckor sedan mitt avbrytande på onsdag, och jag går runt och väntar på mens som vägrar infinna sig. Känner mig ungefär som vanligt förutom att jag haft mensvärk och dålig hy i ca en vecka, så jag hoppas att det är på gång. Jag har tagit graviditetstest som varit negativa, så hcg verkar i alla fall ha återställts, vilket jag ser som positivt.

    Håller tummarna för ert femte försök!
  • Wave Mother
    September1518 skrev 2021-08-22 10:04:51 följande:
    Hehe visst trodde man inte det! Äsch snart kommer den ska du se och få är ni igång igen! :D Snart bebis!

    Ja det var tråkiga nyheter men min barnmorska var väldigt hjälpsam och stöttande, så skönt! Förstår dig, ta ett steg i taget så känns det nog bättre :) Ja det kom väldigt otajmat kan jag tycka! Men allt är bra nu
    Ja, nu är det i alla fall igång med blödningen här. Första gången jag har riktig mens på säkert fem år (plussade direkt efter att jag slutade med p-piller i våras). Lite överskattat känner jag nu, haha, hur kunde jag gå och vänta på detta? :) Nåja, det är som sagt skönt att veta vad som pågår i alla fall. 

    Det är jättefint att höra att BM har stötta bra! Och det är ju bra att det finns alternativ fast så dumt att man ska behöva betala för privat UL just när man gått igenom missfall.

    Så här i efterhand tycker jag att vården runt själva avbrytandet, som var på sjukhus för mig, var nästa perfekt i bemötande etc.. Kontakten runt att jag fick reda på mitt MA via privat UL och sedan interaktionen med BM på barnmorskemottagningen där jag var inskriven var förfärlig, tycker jag, tyvärr. Med tanke på hur vanligt det är med missfall och vilken chock det är borde man kunna hantera det bättre, och det borde kunna finnas rutiner så att man kan undvika att förvärra psykologiskt. Samma med bemötande och insatser vid nästa graviditet.
  • Wave Mother
    Hallonglass91 skrev 2021-08-22 21:29:57 följande:
    Jobbigt att vänta på mens men skönt när den väll kommer och man vet att hela processen är färdig och man kan försöka igen. Segt att det känns som den varit på gång så länge! Hoppas den kommer snart!

    Har du blivit tillagd att vänta på mensen för att blöda ut det sista? Annars kanske ni kan börja försöka? :)

    Tack! <3
    Nu har den äntligen kommit i alla fall! Känns rätt okej ändå, var orolig att det skulle bli något mer trassel eftersom en del i tråden haft det, och jag är en sån som alltid börjar oroa mig för allt.

    När jag var på undersökning för att se att allt var bra efter avbrytandet sa de att det enda skälet att vänta för mig skulle vara för att det blir lättare att datera en eventuell ny graviditet, så vi försökte egentligen direkt efter att jag slutat blöda. Men jag tror att vi kan ha missat ägglossningen för jag hittade den aldrig med stickor, och vi var inte så målinriktade den här månaden (vi försökte båda mest hitta tillbaka till att må bra igen och så). Den här gången ska jag se om jag kan hitta äl för första gången! 
  • Wave Mother
    Hallonglass91 skrev 2021-08-23 12:05:32 följande:
    Jag förstår! Haha känner igen det där med att oroa sig i förväg :) Så bra att ni fokuserade på att må bra som första prioritet! Hoppas du hittar ÄL denna cykeln. Kommer du ta ÄL test eller utgår du ifrån någon app bara eller så?

    Lycka till!
    Tack!

    Man blir ju lite av ett nervöst monster ganska lätt, har jag märkt. Längden på väntan bidrar, det är liksom alltid veckor eller månader innan man vet något. Jag försöker slappna av lite, och inte gå all in stress så gott det går. 

    Jag tänkte ta äl-test och tänkte börja direkt från att mensen slutar den här gången, för att maximera chanserna att hitta den den här gången. Annars brukar vi nog ändå "få till det" ca varannan, var tredje dag i vanliga fall så det kanske inte spelar så stor roll. Mer för min egen skulle att det vore intressant att få bättre förståelse för hur min cykel är. (Jag tog minipiller länge innan mitt MA och fick ingen mens då, så jag har jättedålig koll på det just nu.)

    Brukar du hitta ÄL?

    Lycka till själv!
  • Wave Mother
    Syren93 skrev 2021-09-02 10:45:06 följande:

    Hej igen! Jag blev ju gravid efter mitt missfall och skulle nu vara i vecka 8+5, hade bruna flytningar för ca 3 veckor sedan som höll i sig i en vecka men sen slutade helt. Idag var vi på tidigt ultraljud och fick tyvärr bekräftat det värsta.. Fostret mättes till 5+3 och har förmodligen dött i samband med flytningarna. Vi ska in till gynakuten på måndag för att bekräfta med VUL och förmodligen då påbörja abort.

    Jag känner mig så otroligt ledsen och uppgiven. Känns totalt hopplöst, kommer det någonsin gå? Kommer man ens våga försöka igen?? Denna gången kände jag mig så inställd på att det skulle gå.. ) ':


    Så väldigt ledsamt att höra. Stor medkänsla härifrån <3
  • Wave Mother
    Syren93 skrev 2021-09-03 18:16:08 följande:
    Ja det känns verkligen så tråkigt. Jag har dock haft en konstant oro i bakhuvudet att det inte stått helt rätt till, men såklart hade jag fortfarande hoppet och tänkte att det måste vara vår tur nu! Men ikke...

    Kändes som det var sån otroligt jobbig tystnad där i rummet med barnmorskan som gjorde ultraljudet. Tillslut fick jag fråga henne vad hon såg, då svarade hon "ja, det är just det, jag vet inte vad jag ser". Hennes kollega fick komma in Och bekräfta vad hon misstänkte.. Sen sa hon i princip inget mer på hela tiden. Fick en remiss i handen och info om att åka till gynakuten på måndag. Så nu vet jag inte riktigt vad som väntar, förmodligen någon form av medicinsk abort?
    Känner igen det du berättar så mycket. Det var samma sak för mig. Jag fick visserligen lite information, men var för chockad för att kunna förstå den.

    Troligen kommer du att få påbörja en medicinsk behandling när du kommer in igen, om de redan har bekräftat att det är MA (tror en läkare ska göra det). Annars kommer de att göra det på måndag, med ett ytterligare VUL (så blev det för mig, jag fick komma på återbesök för VUL först). Men det är så dumt att de inte förklarade något eller skickade med någon information. Säg till om du vill veta mer om hur behandlingen går till. 

    Kram <3
  • Wave Mother
    Syren93 skrev 2021-09-03 20:51:07 följande:
    Jag var på en privat klinik där det bara fanns barnmorskor. Och allt hon kunde säga var typ "jag tror inte att det lever". Vad jag förstod så kommer jag göra VUL på måndag, för att få det bekräftat av en läkare (som du säger) sen förmodligen påbörja behandling då. Men ja, vi kände oss väldigt utlämnade. Fick stå ute i en korridor hos barnmorskan och vänta på att få en pappersremiss i handen, samtidigt som det kom och gick andra gravida :(
    Det gör mig ledsen att höra att andra har samma dåliga erfarenhet. Jag gjorde också mitt VUL där det upptäcktes på en privat klinik där jag inte kände barnmorskan. Men vet förstås inte om det hade varit bättre på min vanliga mottagning, och de var väldigt kalla och oförstående när jag ringde och berättade också, fast jag grät i telefonen. På kliniken märkte jag bara att barnmorskan blev tyst, och sedan visade hon mig att det inte fanns några hjärtslag. Sedan är allt lite rörigt i minnet, jag tror hon rabblade information från en lista och gav mig ett papper :(

    Kanske är det omöjligt att ge helt rätt bemötande till en person i chock/krisläge, men lite bättre än att låta någon stå i korridoren kan man ju tycka att de kunde vara.  För mig var en av de konstigaste sakerna att ingen frågade hur jag mådde. Först en vecka senare när jag skrevs in för behandlingen (jag fick göra det på sjukhus efter att ha bett om det för jag var rädd) var det någon som ställde den frågan.
  • Wave Mother
    Hallonglass91 skrev 2021-09-15 23:30:51 följande:
    Ja, det är superskönt att ha fått fokusera på bröllopet istället för att bli gravid. Jag har mått bra av det. Så hoppas det tar sig nu när jag är mindre stressad över att bli gravid och har tankarna på annat håll :)

    Så mysigt med känslan av att magen växer och att du mår så bra som du gör! Ännu mer skoj att du nu känner sparkarna! Blir varm av att tänka på att det går bra för dig då det känns hoppfullt för oss andra :) <3
    Grattis till giftermålet! Och vad bra att du kunde fokusera på det :) 

    Det vore roligt att höra hur det går för alla i tråden! 

    Jag har precis fått min andra mens efter MA:t och det känns väl sådär. Hade verkligen hoppats att det skulle ta sig den här gången; jag hittade ÄL med stickor för första gången och tror att vi prickade in bra och så. Men man får väl helt enkelt ladda om inför nästa gång.
  • Wave Mother

    Så himla roligt och spännande! Jag skulle nog lita på det där ganska mycket när det är så pass starkt. Tycker att folk som postar ofta inte har något streck alls nästan, men det där är ju tydligt, och speciellt om det är åt det lite rosa hållet så tror jag inte att det kan vara ett torkstreck. Vågar mig på ett stort grattis, även om jag fattar att du vill testa igen för att vara säker!


    Hallonglass91 skrev 2021-09-29 08:13:08 följande:

    Jag kanske är gravid!

    Min mens har varit väldigt sen, är på BIM+5, och jag har haft ovanligt ömma bröst och har testat negativt med RFSU vanliga testa ofta testade på BIM, BIM+2, BIM+4 och så idag precis nu så testade jag mig och jag ser ett streck.

    Vet att många andra fått falska positiva med RFSU testa ofta, men eftersom mina test varit helt blanka tidigare tror jag ändå lite på detta.

    Ska såklart testa igen imorgon så att jag ser att det blir tydligare. Men känns lite hoppfullt!! :)

    Ser att det varit väldigt tyst här, hoppas ni andra mår bra! <3


Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?