• Sön 28 mar 2021 20:02
  73213 visningar
  2612 svar
  Inlägg från KNAS2 Visa alla inlägg
  2612
  73213

  BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

  Hej!

  Här kommer en grupp för oss som, väntar vårat första barn i december 2021.

  Jag tänker att det är roligt att dela med sig av våra BF-datum och vår ålder.

  KNAS, 31 år, BF 7/12

  Tjing!

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET
 • Mån 29 mar 2021 11:54
  #5

  Helt sjukt att jag inte kan sluta att tänka på detta.

  Är rädd varje gång jag ska kissa för jag tror att mensen kommer att komma.

  :)

 • Mån 29 mar 2021 14:14
  #12
  bananmilkshake skrev 2021-03-29 12:00:45 följande:

  Samma här! Har du också molvärk? Jag har lite som kommer och går.


  Molvärk som kommer och går och vääääldigt ömma bröst :)
 • Tis 30 mar 2021 11:01
  #14

  Vid mitt förra MF så blev jag tillsagd att höra av mig tidigt nästa gång jag plussar så att vi kan göra ett tidigt ultraljud för att se så att det ser bra ut.

  Sagt och gjort, jag ringde kvinnokliniken idag för att boka en tid. Möttes av en person inte typ inte alls förstod varför jag ringde så här pass tidigt eftersom jag knappt har missat en mens. Kände mig otroligt dum men jag gjorde ju bara som jag blev tillsagd? Konstigt. Höll knappt på o få en tid i april heller då det var superuppbokat, men tillslut hittade dem en lucka till mig. Jisses.

  Vet ju att det är tidigt men det är väl lika bra att boka in, sen får jag ju boka om i fall graviditeten avslutas unna.

  Hur tänker ni andra? När kommer ni höra av er gällande inskrivning?

 • Tis 30 mar 2021 11:42
  #16
  bananmilkshake skrev 2021-03-30 11:13:10 följande:

  Jag är i samma dilemma nu. Vi har en bokad tid för upprepade missfall i slutet av april, men det är så dags då att kolla, tänker jag nu. Jag ska ringa dom i veckan och fråga hur jag ska göra, om det finns NÅT sätt att få göra blodprov innan medan det finns en chans att rätta till det. Räknar kallt med att det inte kommer gå, då provar jag med någon privat. Kommer be om tidigt VUL också så fort det är garanterat att man ska se ett hjärta, så typ v.8. :) 

  Inskrivning väntar jag med tills man sett hjärtslag, just pga dom tråkiga erfarenheterna med att behöva ringa och boka av. 


  Min tid blev i vecka 8 så förhoppningsvis kan man förhoppningsvis se hjärtat då. Men om jag inte ringt typ nu hade jag kanske inte fått en tidig tid då det knappt fanns några tider kvar i april. Så jag är glad att jag ringde o fick tid. Blev bara irriterad på att hon fick mig att känna mig dum när jag gjorde precis som de sagt åt mig.

  Jaja. Idag är i alla fall en enklare dag. Igår fick jag typ ingenting gjort på jobbet... Mina tankar var överallt annars men inte på jobbet. Känns skönt att kunna få lite gjort och inte bara tänka på om graviditeten ska lyckas eller int är :)
 • Tor 1 apr 2021 07:12
  #36

  Jag håller mig lite låg som ni kanske märker. Fick en liiiten blödning I förrgår och har varit helt säker på att mensen ska komma. Dock har den hållt sig borta så, jag blir blir lite osäker.

  Men jag läser ALLT ni skriver.

  Jag är på 4+1 och jag håller alla tummar på att det vill fortsätta.

 • Tor 1 apr 2021 14:07
  #43
  bananmilkshake skrev 2021-04-01 13:43:11 följande:

  Heh, får man klaga lite? 

  Att det ska vara så svårt att få vård! Jag har ju då haft två MA och har en tid i slutet av april för en s.k missfallsutredning där man kollar om det finns nån medicinsk orsak, tex sköldkörtel eller hormonbrist osv. 

  Jag trodde inte jag skulle hinna bli gravid igen så nu har jag försökt få en tidigare tid någonstans bara för att kolla det mest basala liksom. Det är ju antagligen mest bara blodprover. Men det är omöjligt! Jag ringde sjukhuset där jag ska på utredningen, vc, och till sist bm. Det enda jag kunde få var tid för ett hälsosamtal hos en bm om en vecka, för att se hur vi ska gå vidare. Suck. Det kommer ju inte finnas möjlighet att åtgärda om det är nåt som är fel.

  Jag förstår att dom inte kan trolla fram tider såklart, men dom förstår liksom knappt vad jag pratar om ens! Dom vet inte vilka prover som tas eller nånting. Jag har fått förklara för alla jag pratat med vad som brukar kollas vid upprepade missfall. Och responsen har varit "jaaa jag vet inte riktigt om man kan göra såna prover..." som att jag hittat på det själv. 

  Jaja, nu har jag gjort allt i min makt i alla fall. Det enda positiva är att jag får behålla ursprungstiden för utredningen och där kommer jag få ett VUL, så det slipper jag tjata mig fram till åtminstone. Och att jag kan få vädra min oro nästa vecka på plats med en fysisk person, haha. 


  Man blir så trött!

  Men det är som du säger de kan inte trolla fram tider men man blir ju lagom galen när man själv får förklara "hur det brukar gå till och vilka prover som ska ras" jisses.

  Hoppas att vi kan släppa detta nu i påsk och bara känna glädje och att vara lite avslappnade (önsketänkande).

  Glad påsk på er alla <3
 • Fre 2 apr 2021 17:53
  #51

  Åh vad svårt det är att tänka på annat...

  Har varit ute hela dagen, allt för att skingra tankarna.

  Sen landar man hemma och tankeverkstaden är I full gång igen :)

 • Fre 2 apr 2021 18:20
  #54
  bananmilkshake skrev 2021-04-02 17:58:06 följande:

  Alltså jag är heeelt besatt.  Skönt att inte vara ensam. 

  Hur har det gått för dig? 


  Grapefrukt89 skrev 2021-04-02 18:03:07 följande:

  Eller hur... Vet ej riktigt hur man ska stänga av den hjärnverksamheten...

  Hoppas att det gått bra för dig? <3


  Inga mer blödningar sedan då för någon dag sen då kom det en väldigt liten och ljusrosa blödning när jag torkade mig efter att ha kissat.

  Har inte alls lika spända bröst längre, men de ser lite annorlunda ut.. Tycker jag i alla fall. Har känt mig lite konstig i kroppen som om något håller på att hända.. Och det gör det ju faktiskt :)

  Hur mår ni?
 • Fre 2 apr 2021 22:18
  #57
  bananmilkshake skrev 2021-04-02 20:02:15 följande:

  Åh men så bra! Hoppas det håller sig så, och slutar helt förstås. Men det låter inte alls som att du behöver vara orolig. :) 

  Jag mår ganska likt som du. Konstig i kroppen. Som ett obehag liksom, nästan som innan man blir sjuk. Har ganska ont i ryggen och blir fort trött. Mina bröst blev mycket mindre ömma bara några dagar efter plusset. Kan få världens lättaste illamående efter jag ätit men extremt svagt. Vågar man säga att man längtar efter att börja kräkas? 


  Jag längtar också lite, mer för då blir det som att få ett kvitto på graviditeten :)

  Vaknade inatt och kunde inte sova, låg vaken mellan 3.30-4.30 ungefär, jag brukar aldrig ha problem att sova hela natten. Kanske har det något med att något händer i kroppen :)
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...