Inlägg från: VirrePirre06 |Visa alla inlägg
  • VirrePirre06

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Sellerin skrev 2021-09-29 20:41:16 följande:

    Hej alla!

    Som tiden springer iväg! Vår lilla tjej är så galet aktiv emellanåt. Idag såg kollegorna det under lunchen utan att jag själv gjorde eller sa något. Haha. Hon lever rövare därinne känns det som.

    Hon håller mig även vaken ganska mycket om natten. Jag som alltid sovit hela nätter hur bra som helst, vaknar nu flera ggr varje natt och framförallt vaknar jag väldigt tidigt och kan inte somna om då.

    På de extrakontroller jag varit på hittills, är hon hela tiden mitt på mittenkurvan gällande tillväxt. Då ska hon tydligen väga 3,5 kg, givet att hon behagar anlända som förväntat!

    Går och känner mig så kär i vår lilla bebis och har börjat längta så efter att få träffa henne! Tänk, nu är det inte så lång tid kvar. All den oro jag kände i början är som bortblåst. De senaste veckorna har jag enbart känt att det här kommer gå bra. Jätteskön känsla :)

    Har inte så särskilt mycket sammandragningar, har haft någon tendens till sammandragning/förvärk vid något enstaka tillfälle. Passade på att tänka på att andas, för det första jag gjorde var definitivt att spänna mig och hålla andan! Dvs helt fel!

    Hoppas ni också har det bra! <3


    Dagarna rullar på, vår tjej är oxå livlig till och från, inga megahårda sparkar/nävar ännu men dem känns så att säga :) Jag märker av en del sammandragningar, mest när jag hållit igång kroppen mycket. Foglossningen håller i sig, gör övningar samt har mitt foglossningsbälte jag använder. Har nästa bm besök nästa vecka, så får vi se hur kurvan ligger, och extra ul i slutet på oktober för att kolla moderkakans placering, så det känns bra :)
  • VirrePirre06
    mandarincurd skrev 2021-10-01 07:14:03 följande:

    Heeej på er! Skönt att samtliga får vara hemma, så läskigt med lyfta restriktioner tycker jag. Allt på en gång! Dumt? Jaaa. Folk verkar även tro att det är fritt fram att röra sig utanför hemmet trots symtom - hjälp!

    Jag knegar på men får tack och lov fortsätta hemifrån. :)

    Sammandragningar verkar ni alla ha men jag tror inte jag märkt av en endaste en? Hur känns de?

    Mycket livlig bebbe i magen. Igår var han lugnare men han väckte mig nu imorse genom några rejäla karatesparkar, nice. Han har tack och lov inte hittat mina revben ännu.

    Men wow, min mage har verkligen vuxit på sig ordentligt de senaste veckorna!!! Sjukt vad fort det går. Och i helgen går vi in i sista trimestern!!!!! Stoppa tiden jag hinner inte med hahah.

    Vet inte om någon av er är med i någon facebookgrupp, typ bf december-grupp. Jag måste nog gå ur den. Det är så mycket oro och de sätter verkligen tw på allt. Folk är oroliga och vänder sig till sociala medier för att ställa en fråga som de enkelt hade kunnat ringa vården om. Massa tjöt om bb-väska, 3d-ultraljud, andningslarm, minskade fosterrörelser yada yada. Ber om ursäkt om jag låter bitter, men bitterheten har blivit något förstärkt av graviditeten haha.

    Hoppas allt är fint med er alla! <3


    Mina sammandragningar är ofta i nedre delen av magen, blir stenhård några sekunder för att sedan mjukna igen, det är obehagligt men gör inte ont :) Och är inte med i någon form grupp, tycker det räcker gott och väl här, dock är jag med i en barnvagnsgrupp på fb :)
  • VirrePirre06
    Bula2021 skrev 2021-10-05 14:20:24 följande:

    Hallå allihop!

    Vecka 25+4 i dag och har varit på min första mätning hos bm. Hamnade på ett rätt högt mått, 28,5 cm och i den här veckan ska man ligga strax under 25 cm. Ska på återbesök om två veckor för ny mätning så livmodern inte växt ännu mer :) Har förstått att ett högt mått, över normalkurva, kan tyda på litenolika saker, t ex. att man har mycket fostervatten eller att barnet är stort. Redan när jag gjorde fostervattensprov så sa läkaren att det såg ut som att jag hade lite mer fostervatten.

    Vad har ni andra haft för mått? Jag är inte orolig, bara kul att höra :)


    Gick in och kollade i min journal på 1177 och där står det att när jag tog mitt första SF mått i v.24 så låg det på 24cm, ska dit på torsdag igen och är då i v.30 så får vi se vad det säger :)
  • VirrePirre06
    VirrePirre06 skrev 2021-10-05 15:03:08 följande:

    Gick in och kollade i min journal på 1177 och där står det att när jag tog mitt första SF mått i v.24 så låg det på 24cm, ska dit på torsdag igen och är då i v.30 så får vi se vad det säger :)


    Tror dock jag var sista dagen i v.24, var där på onsdagen och går in i ny vecka på torsdagar haha :)
  • VirrePirre06

    Mitt SF mått idag i v.30 (29+0) låg på 29, normalt iaf :) Mitt blodsocker hade gått ner sen tidigare så det var skönt. Mitt bt låg fortfarande lite högt på övertryck 130/65, men samma som tidigare så var ingen fara :)

  • VirrePirre06
    bananmilkshake skrev 2021-10-08 18:02:49 följande:

    Hej! Skönt att höra att ni mår bra. :) Jag var hos bm idag och fick ett "normalt" mått. Förra gången hade jag en annan bm som mätte fel först och bah "OJ vad stort, känner du att du vuxit mycket nu på senaste?". Sen mätte hon igen och det var som det skulle. xD

    Idag låg bebisen med huvudet nedåt. Har nån mer fått veta det, och har ni känt av det? Jag tycker jag känt som lite molande nertill, inte som mensvärk liksom utan mer i typ... dom hårda delarna? lite obehag. Plus akuta känslor av kissnödighet. Antar det är därför då! 

    Idag hade jag min sista jobbdag också (bara några timmar men var ändå helt slut). På måndag börjar sjukskrivningen. Det ska bli skönt att vila. Jag hade ju väldigt långa dagar med tidiga mornar och hektisk pendling i rusningstrafik två timmar om dagen. Det känns verkligen nu att det tärt på kroppen.

    Trevlig helg! 


    Min bm ville försöka känna hur bebis låg igår när jag var där, och hon tyckte dig känna att hon låg neråt med huvudet, dock inte fixerad :)
  • VirrePirre06
    bananmilkshake skrev 2021-10-09 10:47:32 följande:

    Har du känt av det nåt? 


    Kan känna att jag blir akut kissnödig från ingenstans, men annars inget speciellt :)
  • VirrePirre06

    Jag har oxå börjar snarka sen jag blev gravid, vilket jag inte gjort innan xD Jag har köpt knipkulor som jag tänkt jag ska börja använda, men inte kommit till skott ännu haha

  • VirrePirre06
    Sellerin skrev 2021-10-12 21:11:52 följande:

    Har ni andra börjat fundera hur ni och er partner ska göra med utgifter under föräldraledigheten? Tkr det är ganska svårt att hitta en enkel och bra lösning, ifall det inte är så att man tänker vara F-ledig precis lika länge.

    Hört lite olika förslag dock! Vissa bara delar lika på F-dagarna och är nöjda med det och fortsätter stå för utgifter på samma sätt som tidigare. Antar att alla inte delar lika från början, ifall det är så att man har lite större löneskillnader sinsemellan! Någon räknar på mellanskillnaden på vad man fick ut i nettolön och vad man får ut som f-ledig, och så får den arbetande partnern stå för halva mellanskillnaden. Andra låter den som jobbar stå för utvalda större utgifter.

    Vi har inte riktigt bestämt hur vi ska göra, bara diskuterat att vi säkert hittar en bra lösning som båda tycker känns rättvis, men några detaljer om denna lösning har vi ännu inte på plats, hehe!


    Vi har valt att dela procentuellt utifrån inkomst på utgifter, dock har vi samma lika som sätts över på mat/inhandling kontot :) Köper vi något till bebis så delar vi lika även där. Vi känner att det känns bäst för oss, vi funderade tidigare på att ha en helt gemensam ekonomi, men känner nu att vi ändå vill ha ett eget spar och inte behöva leva på en "fickpeng" :)
  • VirrePirre06
    VirrePirre06 skrev 2021-10-13 08:55:37 följande:

    Vi har valt att dela procentuellt utifrån inkomst på utgifter, dock har vi samma lika som sätts över på mat/inhandling kontot :) Köper vi något till bebis så delar vi lika även där. Vi känner att det känns bäst för oss, vi funderade tidigare på att ha en helt gemensam ekonomi, men känner nu att vi ändå vill ha ett eget spar och inte behöva leva på en "fickpeng" :)


    Och föräldradagarna kommer jag ta mer av pga min sambo inte kan vara ifrån sitt jobb så lång tid, dock funderat på att eventuellt ta ut 1 dag i veckan för hans del typ onsdagar :) Men inte planerat något ännu hos fk xD
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET