Inlägg från: VirrePirre06 |Visa alla inlägg
  • VirrePirre06

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Någon annan som känner oro inför förlossningen pga pågående kris? :/ Jag har ju valt Danderyds sjukhus som första val, och det är ju där flest sagt upp sig i protest, så just nu hoppas jag verkligen att dem får till någon lösning fort.

  • VirrePirre06
    Sellerin skrev 2021-11-04 16:40:30 följande:

    Förstår att det kan kännas tufft när man bor i Sthlm :( Jag har inte förstått ifall barnmorskorna sagt upp sig och gått på dagen, eller ifall de sagt upp sig och har sin uppsägningstid kvar att ta hänsyn till? Jag tänkte att om det är det sistnämnda, så hoppas jag att det just för din del innebär att du hinner föda innan de hunnit sluta. Men det är ju för övrigt ganska otäckt att så många slutar samtidigt?

    Dock verkar det som att en överenskommelse är på gång? Hoppas det så att du inte ska behöva oroa dig för att där inte finns tillräckligt med personal på plats. Det passar verkligen inte in i svensk sjukvård att som patient behöva ha den oron!


    Grapefrukt89 skrev 2021-11-04 18:37:12 följande:

    Fattar att det känns läskigt! Jag bor i Skåne men min vän födde dock på SÖS i måndags och allt gick bra! Personalen var underbar och hon hade en fantastisk upplevelse. Så skönt att höra! :D

    Jag tror nog att de måste hitta nån väg att hjälpa alla kvinnor som inte kan få hjälp i Danderyd. Detta måste fanimej lösas och det är synd att protester måste tas vid för att stackars barnmorskor ska få kunna jobba med ok arbetsvillkor. Födande kvinnor ska inte behöva straffas för det. :( Suck...

    Har hört mycket gott om SÖS + Södertälje BB, så dessa 2 är heta tips och sägs vara i topp!


    Verkar som de flesta har uppsägningstid så det är ju bra, men är ändå oroligt :o Som det ser ut nu så vill de ha 1 barnmorska per födande vilket jag hoppas de kan inför ganska snart, men inte lätt att lägga om scheman för typ 150st bara sådär men man kan ju alltid hoppas :) Jag bor ju på norra sidan av sthlm, och det är lång väg till båda sös och södertälje men som sagt finns det tingen plats är det ju förlossningen som ska hitta en plats åt en, och tror verkligen att dem försöker så gott de kan :)
  • VirrePirre06

    Hej alla, kul att några stycken börjar närma sig bf, spännande :) Har ni börjat inhandla allt klart ännu, eller finns det saker kvar att köpa? Vi är i v.34 och är snart klara, köpt blandat nytt och begagnat, sen tror jag att man kanske köper på sig sånt som sen inte kommer behövas sen. Är det något ni känner som man "ska ha" som ni blivit rekommenderat och sånt man inte behöver, dela gärna med er av era tankar :D

  • VirrePirre06
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-09 13:24:34 följande:

    Jag har ca 3 veckor kvar till BF men vi har inhandlat/monterat det mesta. Nu fattas bara några få grejer... Smart drag att blanda lite begagnat och nytt om man känner att det funkar bra. Hade vi haft bil hade vi nog köpt mer begagnat... Men vi har i alla fall köpt en del begagnade kläder från en granne så att vi har extra uppsättningar om bebisen kräks mycket. Alla kläder som köpts nytt har för vår del endast varit på rea... Vissa babykläder är ju sjukt dyra från t.ex (Polarn o Pyret) men ack så söta, tycker jag... ^^

    Babynest med handtag ska va nåt som är praktiskt att ha enligt mina vänner som precis fått barn detta år. Det har vi köpt in och hoppas på att vi ska få nytta av här hemma när man lätt vill lyfta barnet in till ett annat rum utan att väcka denne...

    Har hört att bärsele och babysitter är trevligt/bra att ha, även tidigt... Vi har själva inte köpt det än men ska passa på under Black Friday-rean i slutet av månaden. Är lite sugen på att köpa ett babygym sen också, men kanske om det finns nån rea på det senare, kanske efter jul eller så. Goboken ska ha trevliga mjuka böcker för nyfödda också, med bra färger/former och speglar. Inte så mycket av en "bok" ju men mest bilder osv. Bra sätt att hålla bebisen sysselsatt, även om det bara varar 10 min. Hahahah!


    Ja, vi har fått låna en del saker av en kompis vars barn är 7månadet nu, så vi har fått babynest med handtag, babysitter, massa kläder, babygym, köpte spjälsäng begagnat, och bärsele begagnat :) Barnvagn och babyskydd har vi köpt nytt och det vi har kvar är åkpåse till babyskydd och barnvagn, badbalja på Stativ (ryggproblem så vill slippa sitta på golvet),skötbädd, sängkläder mm, sen kan man köpa till efteråt tänker vi :)
  • VirrePirre06
    bananmilkshake skrev 2021-11-09 20:17:07 följande:

    Men kära ni, inte har vi pratat nåt om namn? Kan ju vara kul att höra vad för namn alla tänkt, om man har nåt/några färdiga och vill dela med sig förstås. :)

    Vår tjej kommer heta Saga. :)


    Vi har inte kommit överens än, men i topp ligger Ronja, Freya eller Ellie :)
  • VirrePirre06
    Bula2021 skrev 2021-11-09 23:07:07 följande:

    Ni ligger ju alla lite före mig i tid här, och jag funderar på vad ni köpt till skötbordet/apotekslådan. Har ni utgått från någon lista t ex?

    Känns onödigt att köpa på sig en massa salvor och grejer som kanske inte kommer användas? Det mesta är ju bara ett apoteksbesök bort om man skulle upptäcka att något behövs. Xylocain för att kunna duscha lite smärtfritt och Purelan salva av 100 % lanolin (ullfett) för ömma och såriga bröstvårtor har jag blivit tipsad om till mig själv, men för bebisen då? Nån salva eller så? Jag är lite tveksam till att använda våtservetter med en massa onödiga ämnen i. Vet flera som endast använder det när de är på språng, i skötväskan alltså. Hemma har de bara kört med sådana torra barnservetter och ljummet vatten.

    Så hit me - vad har ni köpt? :) Jag har alltså inte köpt något än, om det inte framgick :) Det enda vi har till skötbordet än så länge är ett gäng blöjor i storlek 1 som en vän gett mig.


    Såg på jollyrooms live på Instagram igår, där en bm och gynekolog gick igen vad som är bra i skötväskan, och allmänt prat om babyvård:) Dem rekommenderar inte heller våtservetter dagligen och skulle man ha det ändå så ska dem vara ekologiska och parfymfria. Men jag läste någonstans att man kan blanda en pumpflaska med vatten och babyolja som man kan ta på en torr tvättlapp, ska vara mycket bättre. Men det vi har fått/köpt än så länge är inotyolsalva, bepanthen, små handdukar från Ikea 20pack, tvättlappar, babywash och babyolja av olika märken, nässug, pysventil, physiomer, Alvedon supp, nagelvårdskit och en mjuk borste :) Kan ha glömt något xD Ska införskaffa mig en blöjhink alt några bra wastebags med.

    Men det är väl jättebra om vi tipsar varandra om "bra att ha saker" till bebis :D
  • VirrePirre06
    VirrePirre06 skrev 2021-11-10 09:04:14 följande:

    Såg på jollyrooms live på Instagram igår, där en bm och gynekolog gick igen vad som är bra i skötväskan, och allmänt prat om babyvård:) Dem rekommenderar inte heller våtservetter dagligen och skulle man ha det ändå så ska dem vara ekologiska och parfymfria. Men jag läste någonstans att man kan blanda en pumpflaska med vatten och babyolja som man kan ta på en torr tvättlapp, ska vara mycket bättre. Men det vi har fått/köpt än så länge är inotyolsalva, bepanthen, små handdukar från Ikea 20pack, tvättlappar, babywash och babyolja av olika märken, nässug, pysventil, physiomer, Alvedon supp, nagelvårdskit och en mjuk borste :) Kan ha glömt något xD Ska införskaffa mig en blöjhink alt några bra wastebags med.

    Men det är väl jättebra om vi tipsar varandra om "bra att ha saker" till bebis :D


    10pack ska det stå, typsikt att man inte kan ändra haha. Och som jag såg Sellerin skrivit, vi har valt att köpa en örontermomenter
  • VirrePirre06
    Thewalk skrev 2021-11-10 17:25:05 följande:

    Tack så mycket för bra tips- eko våtservetter ska vi allt testa! Behöver köpa babyolja. Men tror vi har det mesta som behövs för ?starten?.

    Igår var en turbulent dag för mig då jag var på extra TUL och vår ena tvilling vuxit så dåligt att läkaren övervägde igångsättning. Man tror att att han ska växa bättre på utsidan. Efter lite övervägande så bestämde hon att vänta en vecka, då göra ett UL igen och utifrån det ev starta förlossningen. Så länge är jag på sjukhuset och gör CTG varje dag. Så de har koll på att dem har det bra i magen så länge, idag såg det jättebra ut. Igår fick jag även sitta många h på akuten för gravida för att göra en massa tester. Så känner mig himla trött nu. Är dock glad över att inte bli inlagd och över att dem har så bra koll. Nu hoppas jag att tvilling 1 lägger på sig ( han uppskattas nu väga 1.6 kg) tvilling 2 är över 2kg vilket känns bra. Ganska troligt att även dessa blir novemberbarn alltså :)

    Ska bli spännande att följa er alla kommande veckor- snart är bebisarna här!


    Jag hade oxå en orolig dag igår :/ Var på vanligt besök hos bm på morgonen, där var mitt BT lite högre än det brukar (har legat på lite över varje gång) samt att bebis hjärtljud var för snabbt, ska ligga runt 150-160slag/minut och bm mätte upp till 180-190. Så fick åka in till FL-akuten, och kopplas upp på ctg och kolla BT igen, och nu var det högt 158/100. :/ Bebisen var det absolut inga fel på, hon var nog bara lite för livad xD Men fick prata med en läkare och fick konstaterat graviditets-hypertoni. Så måste verkligen vara uppmärksam på symptom nu för havandeskapsförgiftning :O Fick iaf BT sänkande medicin och ska till bm på fredag igen för att kolla så det gått ner. Så hoppas på det bästa :)
  • VirrePirre06
    Thewalk skrev 2021-11-11 13:30:25 följande:

    Åh förstår att det var oroligt, hoppas din medicin hjälper och att du slipper havandeskapsförgiftning! Vad skönt att lillans hjärtljud var bra vid kollen senare. Hoppas det fortsätter så. Jag har också högt BT, men inte över 150 än så de sätter inte in medicin. Däremot kollar de av trycket varannan dag när jag ändå är inne på sjukhuset nu. Jag har inget annat som tyder på havandeskapsförgiftning, fick du göra andra kontroller med? tänker på urinprov osv, protein i urin är ett tecken med. Hoppas det går bra hos bm i morgon!


    Ja och tur att med har koll på er med :) Ja fick göra urinprov men har bara visat spår ibland och ibland inte. Så vi får se helt enkelt hur det artar sig haha
  • VirrePirre06
    bananmilkshake skrev 2021-11-12 09:19:02 följande:

    Tack! Ja det var lite obehagligt, men nu vet jag iaf att min livmoder verkar sjukt lätt-triggad. :') 

    Haha ja, den är man ju lite nyfiken på. :'D 

    Spännande för dig nu Sellerin, tänk att när som helst kanske du rapporterar hit om trådens första bebis. :) Förresten, jag kom att tänka på, var det inte länge sen vi hörde av KNAS2? Eller kanske jag bara blandat ihop användarnamnen här, gör det ibland. 


    Den är KNAS2 som startat denna tråden, men har inte sett till något inlägg där heller :/ Verkar vara några från bf listan som inte är speciellt aktiva, men vi är några tappra kvar iaf :D
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET