Inlägg från: VirrePirre06 |Visa alla inlägg
  • VirrePirre06

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Grapefrukt89 skrev 2021-08-11 12:19:50 följande:

    Åh... jag vet... Fick också besked i dagarna om detta och det är helt sjukt att det blir sån skillnad. Hade jag varit ensamstående hade jag aldrig klarat mig.. Jag förlorar i snitt ca 7000 per månad fram tills att jag går på föräldrapenning. Har dock ett kollektivavtal som säger att jag har rätt till föräldraprenningstillägg så att jag "endast" förlorar ca 10% av lönen istället för 23% (som är det vanliga). Fy ändå... :/ Skulle aldrig byta bort hälsan eller barnet ändå, men känns sjukt att man ska förlora så mycket inkomst för dessa val. Speciellt eftersom att det är pandemin som styr graviditetspenningen för oss, och att jag som gymnasielärar inte fick nåt val heller att jobba hemifrån :/


    Vihar endast avtal på 10% av föräldrapenning, inte gravidpenning :/ Som sagt vill man ju barnets bästa och sin hälsa så bara tacka och ta emot xD
  • VirrePirre06
    partytsljus75 skrev 2021-08-12 12:50:50 följande:

    Nu har jag också varit på rul. Antar att jag var sist ut i gruppen? Fick göra 4 ul på 2 dagar pga att det är en aktiv bebis som inte vill ligga som den ska. Var samma på kub då blev det 3 ul på 2 dagar. Så har sammanlagt sett bebisen 7 gånger! Men allt såg bra ut. 3 stycken fick bedöma sista gången pga att det var så svårt att få bild på några delar eftersom den snodde sig runt och jag skulle få slippa gå tillbaka ytterligare en dag. Fick aldrig något foto pga att bebisen aldrig låg stilla. Men huvudsak att allt såg bra ut.

    Jag jobbar för tillfället mest hemifrån i väntan på min andra spruta. Men är glad att jag ändå har den möjligheten istället för att bli avstängd.


    Vad skönt att allt såg bra ut tillslut :) Min tjej var oxå en vilde men behövde bara 2 ul haha. Men sista gången fick jag en bild på ett ben med fot då hon inte ville visa sitt ansikte riktigt xD Ska dock tillbaka i v.32 för att kolla hur min moderkaka ligger, så får får vi se henne igen :)
  • VirrePirre06
    Sellerin skrev 2021-08-13 17:08:27 följande:

    Oj!! Det där är verkligen märkbart! Du pratar netto då alltså? Det vill säga de faktiska pengar som du får på kontot? 12 000 SEK lägre märks ju verkligen?


    Ja det är sant, skatten är dragen på de pengarna :/ Och tydligen var jag i taket för vad man för tjäna för gravidpenning, så det är väl bara acceptera läget haha
  • VirrePirre06

    Var redo på att köpa en Britax smile 3, men efter att hört och löäst om massa problem med vobblande hjul, dåligt chassi m.m blir jag så osäker :/ Kan ju var så att det var första batchen när den kom som hade problem, men måste åk till en butik för att fråga hur mycket reklamationer dem får på den :o Är annars inne på en Emmaljunga nxt60 eller viking, tyckte nxt90 var så tung när vi provade den, sånn beslutsångest man fick nu xD andra märken är jag inte så intresserad av haha

  • VirrePirre06
    bananmilkshake skrev 2021-08-14 00:44:10 följande:

    Vi är också inne på den! Ville helst köpa begagnat men köpa ett nytt babyskydd (för säkerheten) men då blev det plötsligt helt sjukt komplicerat med adaptrar hit och dit och vi gav upp... läste också det om hjulen faktiskt. Men den ligger ju också på nummer 1 på listan över bästa vagnarna 2021! Borde inte vara så mycket problem då? Så det är verkligen svårt hur man ska göra... 


    Läser man på forum här eller i barnvagnsgrupp på FB så är det verkligen delade meningar. Men för att vara bäst i test så borde den ha blivit bättre sen realesen kan kan tycka :) Man vill ju inte köpa en vagn som ska byta diverse delar hela tiden, och bara inne på reparation :o
  • VirrePirre06
    mandarincurd skrev 2021-08-14 19:09:23 följande:

    Nuuu skriver jag såhär istället för att citera haha.

    Ang barnvagnar alltså?

    Enligt mitt tycke så tycker jag att smile 3 känns sååå himla ranglig/plastig/instabil jämfört med tex emmaljungas nxt90. Men jag gillar ju när de känns lite tunga för jag tycker det känns mer stabilt. Dock har både min syster och min bästa vän en britax smile 3 och är jättenöjda!


    Vad jag förstått det som kan fjädringen på smile 3 göras så att den känns ranglig, läst en del kommentar kring detta, men svårt att veta då man själv inte har den haha :) Men skönt att höra dem är nöjda iaf!
  • VirrePirre06
    Thewalk skrev 2021-08-15 09:27:00 följande:

    Vi har köpt vagn nu. Det är inte riktigt samma djungel när man behöver en tvillingvagn, men ändå ett svårt beslut. Vi landade i en Bugaboo Donkey efter att ha lyssnat på andra med två barn/tvillingar. Alla verkar nöjda och den är även smidig när man bor i stan. 

    Planen var att köpa den second hand, men då saknades det alltid många delar så priset steg ändå. Vi har nu köpt en ny med allt inkluderat och litar på att andrahandsvärdet kommer vara bra även i framtiden då den är så populär :)


    Vad kul, hoppas även ni blir nöjda :) Köpte ni paket med babyskydd med?
  • VirrePirre06
    bananmilkshake skrev 2021-08-16 15:51:12 följande:

    Vi kollade på vagn idag! Var rädd att det skulle vara massa jobbiga försäljare och inte få vara ifred (ja vi är folkskygga, haha!). Vi var på Babyworld och det var så lugnt och trevligt! Ingen hoppade på oss. Vi körde runt med Britax Smile 3 som vi fastnat för när vi läst om den och den kändes helt rätt. Nu ska vi bara vänta lite och se om det kommer nåt erbjudande. :)


    Vi var oxå och tittade på vagn idag igen, vi har ju varit inne på britaxen men nu när vi provkört i backe osv och fått bra hjälp har vi bestämt oss för en Emmaljunga nxt90 outdoor, så mycket mer stabil och välgjord plus att den är svensktillverkad. Frågade om alla problem jag läst om just britaxen och säljaren kunde bara hålla med och sa att hon inte skulle rekommendera den, utan tyckte man skulle kolla på andra xD Eftersom butikerna endast har 6mån garanti så komme vi vänta med att beställa vagnen med babyskydd så att tiden inte börjar ticka nu när det är 4mån kvar :O Är ändå ingen leveranstid på vagnen vi bestämt så det känns bra :)
  • VirrePirre06
    MissJ00 skrev 2021-08-16 16:18:28 följande:

    Har ni sett hur lite man får i föräldrapenning? :'( vi har precis köpt boende och kommer ha en kostnad på 15000 per månad. Stämmer det att jag som har 32' i lön kommer få ut 16170 innan skatt och att fk alltid drar 30% i skatt? Då blir det ynka 11300kr kvar :( det är ju sämre ställt än när jag pluggade, för då jobbade man även lite extra samtidigt. Dessutom räknar den bara föräldrapenning på max 39000 kr, så min sambo kommer inte kunna va "ledig" lika länge som mig pga så mycket bortfall.

    Ekonomisk stress!


    Samma här, skrev tidigare ett inlägg om samma sak :o Men de tär nog bara vänja sig antar jag :/
  • VirrePirre06
    MissJ00 skrev 2021-08-16 16:18:28 följande:

    Har ni sett hur lite man får i föräldrapenning? :'( vi har precis köpt boende och kommer ha en kostnad på 15000 per månad. Stämmer det att jag som har 32' i lön kommer få ut 16170 innan skatt och att fk alltid drar 30% i skatt? Då blir det ynka 11300kr kvar :( det är ju sämre ställt än när jag pluggade, för då jobbade man även lite extra samtidigt. Dessutom räknar den bara föräldrapenning på max 39000 kr, så min sambo kommer inte kunna va "ledig" lika länge som mig pga så mycket bortfall.

    Ekonomisk stress!


    Oj läste fel, läste gravpenning xD Men föräldrapenning baseras på hur mycket du tar ut, kommer rnog ta ut ca 4dagar och kommer då ha ca 14k ut, så det är lite med :o
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET