Inlägg från: VirrePirre06 |Visa alla inlägg
  • VirrePirre06

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Nu ikväll runt 23 har delar av min slempropp kommit ut (förlåt för info xD). Ni som fött redan, märkte ni av när er slempropp kom ut och när startade förlossningen efter? :) Vill ju såklart att min fl ska komma igång av sig själv innan onsdag nästa vecka då det preliminärt är igångsättning 39+6 :)

  • VirrePirre06
    bananmilkshake skrev 2021-12-17 05:50:58 följande:

    Vad spännande! Hur har natten gått?


    Tyvärr inget mer, så tråkigt hahaha..
  • VirrePirre06
    neongirl skrev 2021-12-21 20:45:24 följande:

    I morse kom vår lilla kille äntligen till världen 10 dagar efter BF. Blev igångsatt igår vid 10 med Angusta tabletter. Var två cm öppen när jag kom in och efter fem doser tabletter gick äntligen vattnet vid 20.00. Därefter blev det 11 timmars slit innan han äntligen kom ut. Han låg högt upp så fick kämpa för att jobba ner honom. Han hade nog gärna stannat någon vecka till men mitt blodtryck hade gått upp så de ville inte vänta längre. Så skönt att äntligen ha honom här. Världens bästa julklapp! Vi är redan så kära i honom. <3


    Åh stort grattis <3 Skönt att allt ändå gick bra trots flera timmars jobb :)
  • VirrePirre06
    Bula2021 skrev 2021-12-21 23:10:48 följande:

    Men du, hur har det gått för dig senaste dagarna/veckan Virrepirre? Hänt något mer sedan slemproppen gick?

    Jag var hos bm i dag på kontroll, vecka 36+4. Sist jag var där var ungefär 2,5 vecka sedan. Då låg bebis mycket högt och långt bak mot min rygg. I dag låg den lååååångt ned och helt fixerad vilket enligt bm är relativt tidigt. Återstår att se om hen väntar till mitten av januari eller kommer innan det :)


    Tackar som frågar, har inte haft några känningar men blev skickad till FL-akuten igår igen pga mitt höga bt, fick höjd dos och har preliminärt igångsättning idag, dem ska rings från förlossningen under dagen om det finns plats eller ej så fortsättning följer :)
  • VirrePirre06

    Blev kallad till rutinkontroll nu ikväll, haft ett väldigt högt bt hela kvällen och fått en massa olika tabletter. Beslutades kl 22 att vi blir inlagda, men ligger just nu på avd i väntan på att ett förlossningsrum ska bli ledigt. Sen blir det igångsättning, så snart har även vi vår bebis :)

  • VirrePirre06

    Nu har vår lilla bebis kommit till världen, dock under ganska traumatiska former. Pga mitt höga bt blir vi inlagda den 22/12 på bf för igångsättning. Sen sätts jag igång dagen efter och det tar flera dagar med jobbiga värkar och så mycket tryck neråt och den 25/12 droppar hennes fosterljud 3 gånger på samma dag, hela rummet fylls med folk och det beslutas till sist om urakut kejsarsnitt. Men trots allt som hänt så mår vi bra men är omskakade <3

  • VirrePirre06
    neongirl skrev 2021-12-27 01:49:29 följande:

    Vad skönt att höra från dig och så underbart att er lilla tjej nu är här. <3 Förstår att ni är omskakade och förmodligen helt slut. Men viktigast är att er tjej nu mår bra och att ni har henne här på utsidan.

    Låter som att du hade en väldigt tuff och utdragen förlossning. Jag känner igen det där med mycket tryck neråt. Jag var inte riktigt beredd på det och att värkarna skulle vara så ihållande och smärtsamma. Har fått för mig att värkarna blir värre vid igångsättning då de inte kommer i naturliga vågor utan att det blir mer framkallat och intensivt. Mitt blodtryck gick ju också upp och jag var väldigt uttorkad, vilket jag antar inte hjälpte. Även om min igångsättning gick snabbt är jag fortfarande lite traumatiserad av hela händelsen tror jag.

    Försök vila så mycket du kan trots en liten som kräver all uppmärksamhet. Tror det är bästa sättet att återhämta sig på. <3


    bananmilkshake skrev 2021-12-27 07:44:59 följande:

    Stort grattis Virrepirre!! Vad skönt att allt gick bra till slut. Ta hand om er nu! <3


    Tack för omtanken <3

    Har dock väldigt dåliga prover så vet ej när vi får åka hem, fick ju även havandeskapsförgiftning vid kejsarsnittet så mådde inte speciellt bra, även om jag idag mår bättre :)
  • VirrePirre06
    Bula2021 skrev 2021-12-27 10:49:49 följande:

    Så fint att höra från dig och att allt slutat väl efter omständigheterna. Stort grattis till er flicka! Hoppas du kan återhämta dig relativt snabbt och njuter fullt ut av att nu vara mamma :)


    Vi är fortfarande inlagda på special bb, inne på 5 dagen (billigt och bra, not xD), får intravenöst antibiotika, blodtrycksförtunnande sprutor och blodtrycksmedicin dagligen. Man är så sjukt less på att vara instängd på ett rum pga covid, samma mat typ varje dag och man har ju inte kommit in i den riktiga bubblan ännu tyvärr :/ Hoppas vi får åka hem imorgon om alla nya prover ser bra ut, mina armar och händer är helt förstuckna nu xD
  • VirrePirre06
    Bula2021 skrev 2021-12-27 10:50:54 följande:

    Det är så konstigt, men trots att jag läser om alla era förlossningar som innehållit både det ena och det andra så är jag fortfarande superpeppad på min egen när det väl drar igång :) Drygt två veckor till bf kvar här, så det skulle ju kunna dra igång när som helst!

    Visst var det någon mer kvar som ännu inte fått sitt barn? Någon med bf 30/12 om jag minns rätt? Eller var det du det Virrepirre?


    Vi var beräknade till 22/12, men såg att du hittade rätt person :)

    Skönt att du inte blir skrämd och att du kan se fram emot din förlossning :) Det gjorde jag med och man kan inte förutspå något så vi gick in med ett öppet sinne, all lycka till nu <3
  • VirrePirre06
    partytsljus75 skrev 2021-12-27 13:55:42 följande:

    Jag har inte fått min tjej än. Är inte så aktiv i tråden mer än typ läser ibland.

    Hon är beräknad till imorgon. Men det känns inte som det är på gång alls än. Har bara konstant ont i ryggen men det beror ju inte på att det är förlossning på G utan på magen som är tung. Funderar också på om det är några mer kvar som inte fått sina än.


    Spännande, all lycka till när det sätter igång :)
  • VirrePirre06
    Bula2021 skrev 2021-12-27 22:48:24 följande:

    Åh stackare! Får din partner vara kvar eller är det bara du? Fattar att dagarna går ordentligt långsamt :(


    Min sambo är med mig som tur är, men vi klättrar på väggarna xD
  • VirrePirre06

    Måste få fråga hur ni gör på nätterna, har nu olika pass eller vågar man sova båda 2 samtidigt som barnet? :/ Berätta gärna

  • VirrePirre06
    neongirl skrev 2021-12-28 03:47:10 följande:

    Jag tycker nätterna är tunga. Har inte fått till någon bra sömnrutin än. Lilleman ska dessutom matas var tredje timma då han inte är så stor och behöver gå upp i vikt. Vi sover med honom mellan oss i babynestet för jag vill kunna höra honom. Men som du märker sover jag inte så mycket. :P


    bananmilkshake skrev 2021-12-28 14:17:04 följande:

    Vi försökte sova alla i samma säng med bebisen i näste i mitten, gick inte. Hon sover på mitt bröst fortfarande sen dess... jag ligger ändå bara på rygg pga kejsarsnitt så är inte rädd att vända mig eller så. Har täcke upp till midjan och sen värmer bebisen rätt bra. Ser till att hon inte blir för varm. När hon ligger så nära känner jag ju henne andas hela tiden, eller hör henne, blir jag orolig går det ju på en millisekund att putta lite på henne så jag ser att allt är okej. 

    När hon börjar bli hungrig vaknar jag av att hon börjar böka och låta, då tänder jag en nattlampa med rött ljus och ammar. 

    Sedan typ en vecka sen sover hon och jag själva och pappan i ett annat rum, för att någon av oss ska vara utvilad iaf. Plus att jag vaknade av hans snarkande när jag äntligen lyckats somna. I början fick han byta alla blöjor och hålla henne när jag behövde upp på toa eftersom jag hade för ont för att göra sånt själv.

    Nu har jag nästet bredvid mig för att försöka vänja henne vid att sova där men vi har haft lite oroliga nätter så då har jag skitit i det. Hon sover bäst på mig och jag med (pga snittet och att jag inte kan ligga på sidan är det svårt att få till hudkontakt med henne under natten och hon somnar inte annars). 

    Så ja, inte den bästa lösningen... men vad fan ska man göra. :( Hon vill ha trygghet och jag behöver sova. 


    Vad bra att höra hur andra gör, vi har idag äntligen blivit utskrivna efter 6 dagar på sjukhuset. Så inatt blir första natten hemma, får vi se hur det går :)
  • VirrePirre06

    Godmorgon, tycker natten ändå gått hyfsat bra :) På sjukhuset har vi lagt henne i en sån balja när hon ska sova så vi provade att ha henne i babynestet i mitten och hon har ändå sovit bra, Vaknat kanske 4-5gånger och amning 2 gånger då hon ska äta var 4e timme tills min mjölk runnit till :) Det jobbiga är när hon börjar skrika hysteriskt och ingenting funkar, men blir ju lagom frustrerad haha. VI provade faktiskt med napp första gången nu inatt med och den verkar hon gilla, och hon vet skillnad mellan bröst och napp då hon tar båda så det är super :)

  • VirrePirre06
    neongirl skrev 2021-12-30 12:36:10 följande:

    Ni som har bröstmjölkspump, vad har ni för sort? Och funkar det bra? Mina bröstvårtor gör så ont från amningen, vet inte hur mycket till jag klarar. :(


    Mina vårtor gör oxå ont, använder Purelan salva men hjälper inte mycket. Så ska införskaffa mig en medela manuell idag, bm sa att det räcker om man ändå helammar :) Får hoppas den är bra, behöver speciellt pumpa 1 bröst då hon valt den andra som favorit, tydligen vanligt fenomen haha xD
  • VirrePirre06
    KNAS2 skrev 2021-12-31 00:38:58 följande:

    Trodde inte att man kunde känna sig såhär värdelös och otillräcklig som förälder. Vår tjej har skrikit från 21 och håller på fortfarande. I N G E N T I N G hjälper. Vi har haft några sådana här kvällar nu och det tär på en.

    Varje gång hon ligger själv, slutar amma, eller ja vad som egentligen så börjar hon gråta. Hon blir helt röd och varm och gråter tills hon inte orkar mer. Vi kör med magdroppar och miniformat men vet i katten om det hjälper.

    Det är väl som alla säger att man ska bara ta sig igenom de tre första månaderna så blir det bättre sen, men just nu känns det övermäktigt.


    Min sambo hade kolik när han var bebis och tydligen det enda som funkade var en hårfön på magen, kan vara värt att prova :) Men jag lider med er, vår tjej skriker oxå mycket till och från, det tär på en :O <3
  • VirrePirre06
    mandarincurd skrev 2021-12-31 04:38:08 följande:

    Hallå ballå hörrni!

    Stort stort grattis till er som fått era bäbisar nu. Inte många kvar! Hoppas ni haft en fin jul också, ni som firar :)

    Här kom en liten grabb i raketfart och förlossningen gick hur bra som helst. Det gjorde sjukt jävla ont pga att det blev så intensivt men hann med epidural och det var ju verkligen en gåva från ovan.

    Vi är fortfarande i vår bubbla och stannar i den några veckor till. <3

    Ha det så gott nu och LYCKA TILL till er som inte fått ännu, det känns helt orimligt där ett tag att ungen ska ut men det går!!! Lyssna på barnmorskorna, andas tyst och go with the flow <3


    Stort grattis till er <3
  • VirrePirre06

    Var det någon här som hade startat en fb grupp eller drömde jag det? xD Man har ju blivit lagon snurrig av att fått barn haha :) Tänkte som ni säkert skrivit då att det är lättare att skriva, ändra osv vilket man inte kan här

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET