Inlägg från: mandarincurd |Visa alla inlägg
  • mandarincurd

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Ballerinakladdkaka skrev 2021-05-05 08:57:51 följande:

    Vilken härlig tråd! Blev gravid med IVF och är ungefär i vecka 8, tror att jag föder slutet på december. Nästa vecka har vi tid för ultraljud och får veta exakt ???? Har än inte berättat för familj och därför vänder jag mig hit för att få råd och tips. Ju mer jag läser på om tips på att välja barnmorska tappar jag hoppet mer. Finns det ingen bra där ute?! ????

    Kan ni snälla rekommendera en bra, omtänksam, ärlig och agerande barnmorska i Stockholm? Helst nära Sundbyberg. Men så länge hon är bra åker jag vart som helst! ????????


    Grattis! <3

    Tappa inte hoppet. Jag har fått världens bästa BM som sa saker som ?det här kommer bli så häftigt? och ?du kommer klara detta galant? och var bara positiv, mysig, härlig, skämtsamt. Har tyvärr ingen att rekommendera i Sumpan... hoppas du får några tips!
  • mandarincurd
    bananmilkshake skrev 2021-05-05 08:58:39 följande:

    En till fråga! Om ni ligger platt ner, känns det något där livmodern är då? Säg gärna vilken vecka ni är i också (så svårt att komma ihåg)! 

    Om jag ligger i sängen och känner mellan höftbenen liksom så känns det inget där under. Jag är i vecka 10 så det ska ju tydligen vara en hel apelsin där inne. Möjligtvis att det känns lite ömt. Men inte som att det är en livmoder där, haha. Men sen på vissa ställen står det att den inte kommer upp bakom blygdbenet förrän typ vecka 15 eller vad det var (jag visste inte ens den var så långt ner, jag har ju tex mensvärk högre upp än så...). 


    Hahah ska man kunna känna den? Jag skulle nog inte våga. Höll nästan på att spy när jag såg provröret med mitt blodprov igår (::::
  • mandarincurd
    neongirl skrev 2021-05-05 11:35:31 följande:

    Vilken vecka är du i nu? Jag hade jättemycket molvärk i vecka 7-8. Är nu i vecka 9 och det känns som det lagt sig lite mot förra veckan i alla fall.


    Jag är i vecka 6 (5+6) så snart vecka 7. Så obehagligt, jag som varit så skonad från mensvärk innan!
  • mandarincurd
    bananmilkshake skrev 2021-05-05 11:54:55 följande:

    Haha jag vet inte riktigt om man ska kunna det så här tidigt! Men har läst om en del som känt som en hård boll liksom. Åh nej då kanske du ska låta bli haha! Tycker också tanken på en livmoderboll är lite obehaglig. xD


    Usch livmoderboll!! Hahahah
  • mandarincurd
    MissJ00 skrev 2021-05-05 15:38:27 följande:

    Jag har inte känns mycket alls än, bara pytte lite då och då, är i v 7 (6+3)


    Skönt!!
  • mandarincurd
    VirrePirre06 skrev 2021-05-05 16:01:38 följande:

    Har oxå mycket molvärk idag, känns lite obehagligt haha. Är i v. 9, 8+3 :)


    Haha ja det är inte jätteskönt!
  • mandarincurd
    Nafplion skrev 2021-05-06 15:19:41 följande:

    Hej allihopa!

    Jag vågar äntligen hoppa in i denna tråden efter igår ha sett ett litet hjärta ticka på tidigt ultraljud i vecka 7. Har haft väldigt lindriga symptom och varit orolig så jag är otroligt lättad över att allt såg bra ut igår. 

    Jag är gravid genom IVF, första försöket men med 3 misslyckade insemineringar. Vi har försökt i 2 år, 2 månader och 2 veckor innan det äntligen blev vår tur!

    Jag är 32, min man är 36. BF 18 december. 

    Nu förbereder jag mig för MVC nästa vecka. Läser ofta att det är viktigt att vara förbered med frågor. Men vad för frågor ska man ställa? Vad har ni undrat över? Det känns för tidigt att prata förlossning, det är ju så långt kvar.. 


    Hej! Stort grattis <3

    Du ska kunna prata om allt på MVC med din barnmorska utan att det ska kännas konstigt. Jag hade inte förberett frågor alls, utan de dök upp eftersom. Fast hon var så himla duktig på att fråga de frågorna själv. Men jag frågade om min pollenmedicin, mina tillskott, om jag kan (som jag planerat) börja träna lite hårdare än innan jag plussade osv. Hon sa till mig att är det något, så skriv upp på en lapp tills nästa gång eller ring.
  • mandarincurd
    bananmilkshake skrev 2021-05-06 17:40:06 följande:

    Jag har bestämt mig för att göra det! Jag har googlat jättemycket och bestämde mig för att få på Livsmedelsverkets linje. Att om man ser dom göra sushin så går det bra, alltså att den görs direkt och inte ligger paketetad. Det var mitt livs godaste sushi!!


    Ja precis, tänker att om Livsmedelsverket säger att det är ok så måste det ju vara det! Jag har så svårt för fisk men sushi är verkligen bland det godaste jag vet!!
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET