Inlägg från: Sellerin |Visa alla inlägg
  • Sellerin

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    bananmilkshake skrev 2021-09-30 17:59:10 följande:

    Vad härligt att höra att ni mår bra! Så häftigt att dina kollegor kunde se bebisen röra sig, Sellerin. :D 

    Idag var jag hos läkaren och blev sjukskriven efter nästa vecka. Det känns sååå bra. Jag har mängder med sammandragningar men är också nojig för covid, dels pendlar jag i rusningstrafik 2 timmar per dag, dels så jobbar jag med många kollegor, dom flesta är unga och är ute och festar och grejar på helgerna så jag är så rädd att bli smittad. 

    Det ska bli så skönt att få ta det lugnt. Kroppen orkar inte kliva upp kl 05 och sen vara hemifrån 11-12 timmar. Jag skulle bara varit anställd till 5 nov så sista veckorna får jag vara arbetslös och söka jobb. Stort lol på den. :'D 

    Jag har börjat kunna känna bebisens olika kroppsdelar när hon härjar runt. En fot, huvudet, osv. Hon verkar ligga på tvären och sparkar gärna ut mot min högersida. Har börjat titta på kejsarsnittsvideor och är så peppad! 


    Puh nä det är ändå påfrestande att jobba, man är definitivt mer trött i kroppen nu än utan sin graviditet! Skönt att du snart bara kan få ta det lugnt och förbereda dig :)

    fräckt att du kan utläsa vad på barnet som det är du känner! Jag tycker det är så svårt!!! När magen ser alldeles deformerad ut och putar otroligt ojämnt åt ett håll har jag ingen ingen aning om det är en rygg, rumpa eller små fötter, haha!
  • Sellerin
    Bula2021 skrev 2021-10-01 13:52:59 följande:

    Jag får sammandragningar när jag går ibland, och när jag cyklar till och från jobbet. Som någon skrev här ovan känner jag att det liksom suger tag i nedre delen av magen, håller i 10-15 sekunder och sedan försvinner. Jag ska fråga om det är onödigt. Kanske är bättre att satsa på buss resten av tiden?

    Min enda trista grej är att jag verkar ha kommit in i en period där jag verkligen känner mig helt maktlös för det här lilla, lilla hjälplösa livet. HUR ska jag kunna skydda det mot allt i hela världen? Varje gång den sparkar och rör sig så fylls jag av en helt obegränsad sentimentalitet som liksom rinner över på alla håll och kanter. Inombords alltså, står inte och storbolag vid varje spark :) Antar att det är en fas man ska igenom :) Kollade barncancergalan på tv tidigare i veckan och det gjorde verkligen inte saken bättre :(


    Jag tänker mig att så länge du inte får ont av sammandragningarna kan du nog fortsätta att cykla och gå :) ju bättre kondition kroppen är i efter förlossningen, ju enklare antar jag att det bör vara att komma tillbaka till att känna styrka och kondition igen :) så resonerar jag i alla fall! Ibland sätter jag mig på en bänk ock vilar ett slag när pulsen känns lite väl hög eller magen lite väl spänd :) Finns ju som sagt de som fortsätter styrketräna fullt ut eller springer milen även som höggravida. Man får lyssna in vad kroppen säger, får man ont får man anpassa sig efter det.

    Så fin känsla ändå, även om det är jobbigt när känslorna blir så bubbliga att man knappt vet var man ska ta vägen! Vi kommer inte kunna skydda dem från allt, det är nog nr 1. Men jag har också tänkt massa tankar som att: tänkt att jag fick göra det och det när jag var liten - livsfarligt ju, det kommer inte vår lilla få göra. Sen ångrar jag mig, för vem är jag att låta ett barn växa upp i en superskyddad miljö som inte representerar verkligheten? Vilken chock vuxenlivet blir sen i så fall för den lilla krabaten. Nä som Astrid Lindgren sa: ge barnen kärlek, mer kärlek och ännu mer kärlek, så kommer folkvettet av sig själv. <3
  • Sellerin
    Bula2021 skrev 2021-10-05 14:20:24 följande:

    Hallå allihop!

    Vecka 25+4 i dag och har varit på min första mätning hos bm. Hamnade på ett rätt högt mått, 28,5 cm och i den här veckan ska man ligga strax under 25 cm. Ska på återbesök om två veckor för ny mätning så livmodern inte växt ännu mer :) Har förstått att ett högt mått, över normalkurva, kan tyda på litenolika saker, t ex. att man har mycket fostervatten eller att barnet är stort. Redan när jag gjorde fostervattensprov så sa läkaren att det såg ut som att jag hade lite mer fostervatten.

    Vad har ni andra haft för mått? Jag är inte orolig, bara kul att höra :)


    Kmr inte ihåg riktigt, vet bara att livmodern hittills exakt följer mittenkurvan, och det gör även bebisen på de extra UL-kontroller jag varit på. I så fall blir det bebis på 3500 g om hon dyker upp som beräknat. Blir ju spännande att se hur väl det kan stämma :) tkr dock jag växt rejält nu senaste två veckorna, för mig oklart om det är avvikande eller också matchar kurvan :)
  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-10-08 18:02:49 följande:

    Hej! Skönt att höra att ni mår bra. :) Jag var hos bm idag och fick ett "normalt" mått. Förra gången hade jag en annan bm som mätte fel först och bah "OJ vad stort, känner du att du vuxit mycket nu på senaste?". Sen mätte hon igen och det var som det skulle. xD

    Idag låg bebisen med huvudet nedåt. Har nån mer fått veta det, och har ni känt av det? Jag tycker jag känt som lite molande nertill, inte som mensvärk liksom utan mer i typ... dom hårda delarna? lite obehag. Plus akuta känslor av kissnödighet. Antar det är därför då! 

    Idag hade jag min sista jobbdag också (bara några timmar men var ändå helt slut). På måndag börjar sjukskrivningen. Det ska bli skönt att vila. Jag hade ju väldigt långa dagar med tidiga mornar och hektisk pendling i rusningstrafik två timmar om dagen. Det känns verkligen nu att det tärt på kroppen.

    Trevlig helg! 


    Så skönt för dig med lugn och ro från och med nu! Själv jobbar jag någon vecka till, men det känns än så länge okej!

    På de senaste tre besöken hos min vanliga BM har bebisen legat nedåt. Nu i fredags när jag var där var första gången BM tyckte att bebisen verkade ha glidit ner mer, men inte helt fixerad än, bebisen är fortfarande ruckbar, dvs BM kan vicka henne fram och tillbaka mellan händerna. Innan har bebisen varit helt rörlig. Jag tror förändringen skedde i veckan, för jag fick så kraftig mensvärksliknande känsla under en dag och sov som en kratta den natten. Sen dagen efter hade jag för första gången lite svårt att gå för det gjorde ont, som inre kraftig träningsvärk. Nu är det rätt bra igen, känns dock lite annorlunda, mer likt att jag har någonting mellan benen, haha. Men mer luftigt upptill lungorna så lite enklare att andas, om än inte någon av dessa förändringar är så jättestora egentligen. Men tror jag får dra ner lite på promenadtempot framöver och hoppas jag kan fortsätta promenera även de sista veckorna :)

    Fortf ej känt någon akut kissnödighet under graviditeten, däremot går jag gärna på toaletten lite oftare än förut, för helt ärligt börjar det kännas lite krisigt vid hostningar och nysningar om jag inte gör det, som att jag ska kissa på mig. Hemskt!!
  • Sellerin

    Svarar lite allmänt på era inlägg här!

    Borde verkligen göra knipövningar men också trött av måsten! Men passar på lite nu när jag lägger här och vilar lite, alltid något! :D ska försöka tänka på det oftare men ja, det finns annat som upptar tankarna! :)

    Förstår inte heller hur barnet är skapt emellanåt när det trycks och knuffas och stångas på flera håll samtidigt, haha!!

    Inte börjat snarka vad jag vet, men du, Thewalk, ska ju ha tvillingar så jag föreställer mig att det måste vara himla trångt för luftvägarna nu för dig! Hoppas du och din sambo kan sova ändå, haha! Öronproppar får kanske i förskaffas till er båda! :D

  • Sellerin
    mandarincurd skrev 2021-10-11 22:08:26 följande:

    På onsdag ska jag äntligen vaccinera mig, längtar!!!


    Tog min andra dos i förra veckan! Känns bra :) Kommer att ha väldigt bra skydd när det väl är dags för delivery! :D
  • Sellerin

    Har ni andra börjat fundera hur ni och er partner ska göra med utgifter under föräldraledigheten? Tkr det är ganska svårt att hitta en enkel och bra lösning, ifall det inte är så att man tänker vara F-ledig precis lika länge.

    Hört lite olika förslag dock! Vissa bara delar lika på F-dagarna och är nöjda med det och fortsätter stå för utgifter på samma sätt som tidigare. Antar att alla inte delar lika från början, ifall det är så att man har lite större löneskillnader sinsemellan! Någon räknar på mellanskillnaden på vad man fick ut i nettolön och vad man får ut som f-ledig, och så får den arbetande partnern stå för halva mellanskillnaden. Andra låter den som jobbar stå för utvalda större utgifter.

    Vi har inte riktigt bestämt hur vi ska göra, bara diskuterat att vi säkert hittar en bra lösning som båda tycker känns rättvis, men några detaljer om denna lösning har vi ännu inte på plats, hehe!

  • Sellerin

    Alltså. Är det bara jag som inte besväras av att ha en lite en trögare mage än normalt? Har inte ont, har inga spänningar, ingenting.

    I början av veckan kom jag på att: hmm? nu var det nog en vecka sedan jag var på toa senast, kanske inte riktigt bra!! Men jag har alltså inte ont eller något av det. Blev mest lite orolig för jag tänkte att: oj, om tarmarna tar så mkt plats nu, hur har då lilla barnet det. Hahah!

    Sen löste det sig av sig själv, måste försöka dricka mer vatten än vad jag gör nu om dagarna. :)

  • Sellerin
    KNAS2 skrev 2021-10-14 10:53:34 följande:

    Vi ska lägga ihop lönen och föräldrapenningen, betala alla räkningar och lägga undan lite spar pengar, sen delar vi lika på pengarna som blir över. Det känns bäst för oss, vi gör likadant sedan när mannen går hem.

    Det ska sägas att vi tjänar ganska lika.


    VirrePirre06 skrev 2021-10-13 08:55:37 följande:

    Vi har valt att dela procentuellt utifrån inkomst på utgifter, dock har vi samma lika som sätts över på mat/inhandling kontot :) Köper vi något till bebis så delar vi lika även där. Vi känner att det känns bäst för oss, vi funderade tidigare på att ha en helt gemensam ekonomi, men känner nu att vi ändå vill ha ett eget spar och inte behöva leva på en "fickpeng" :)


    Tack för era svar! Det finns ju verkligen så många sätt att lösa det på, och så länge man är överens så måste det ju vara det viktigaste! Jag tror det lutar åt att vi också ska hitta något sätt att jämna ut det så mkt som möjligt så att inte den ena helt plötsligt har väldigt mkt mindre pengar att röra sig med, jämfört med förut och jämfört med den andra.
  • Sellerin
    Bula2021 skrev 2021-10-15 22:27:54 följande:

    En vecka???!! My gaaaaad! Hade dött då :)


    Hahaha! Förstår inte hur det kan vara så olika!!! :D

    Är verkligen inget problem för mig, men tyckte det var lite väl lång tid ;)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET