Inlägg från: Törstiga tuppen |Visa alla inlägg
  • Törstiga tuppen

    Matkostnader

    80 kr/ dag är rimligt. Gymnasieskolorna har väl också varit stängda till och från, så hon har förmodligen behövt lunch hemma.

  • Törstiga tuppen

    7000 är ingen hög matkostnader för en familj anser jag. Vi lägger mellan 8-9 + restaurangbesök. Nu gissar jag att tonåringen inte heller köper eget toapapper så då kan vi lägga på lite till. 

  • Törstiga tuppen

    Har du inte vårdbidrag för dottern? Man brukar få 1/4 iallafall när man har barn som går under Lss. Vårdbidrag och studiebidrag räcker till kostnaderna. Är du inte tacksam att de vill hjälpa dottern att må bättre?

  • Törstiga tuppen
    Anonym (JenniH) skrev 2021-03-31 09:07:39 följande:
    Nej inget sånt. Gillar inte bidrag om jag inte måste.

    Nej inte särskilt faktiskt, för de gör alldeles tvärtom. Tycker du ska veta vad det handlar om innan du yttrar såna ovettiga frågor. Hela tiden. .

    Vad vill du komma åt?

    Varför förstår du inte innehållet?

    Så du har inte råd med ordentlig mat till dina andra barn om du ska betala dotterns kostnader, men vägrar att ansöka om pengar som du har rätt till? Pengar som kunde täcka upp för utebliven inkomst vid soc. besök tex.


    Din dotter mår dåligt hemma och får nu chansen att komma bort en stund. Då är det klart att du ska betala för extrakostnaderna. Matkostnaden är inte hög men hygienkostnaden är tilltagen. Vet du om att gymnasium haft distansundervisning? Dottern har alltså fått äta även lunch hemma.

  • Törstiga tuppen
    Anonym (JenniH) skrev 2021-03-31 09:50:52 följande:
    Vet du om att min dotter har selektiv aptit?

    Vet du om att gymnasium ger ut gratis matlådor?

    Vet du om att alla inte måste ansöka om bidrag?

    Vet du om att du inte vet ett dyft om våran situation, min dotter eller denne familj?

    Vet du om vad denna tråd handlar om?

    Tror du att du klarar av att hålla dig till topic?
    Jag har svarat på frågan om matkostnaderna. I övrigt borde du söka bidraget för då hade du inte behövt starta den här tråden. Då hade du haft pengar att sörja för din dotters uppehälle.
    Jag har själv en autistisk son och har haft 1/4 vårdbidrag och det var välkommet just pga. Att han ofta krävde specialkost.
    Jag vet bara att ni har taskig ekonomi och att din dotter mår dåligt i erat hem. Jag vidhåller att du borde var tacksam att någon vill hjälpa henne. Vad är alternativet?
  • Törstiga tuppen
    Anonym (JenniH) skrev 2021-03-31 10:36:56 följande:
    Nej knappast dålig ekonomi! Lägg ner och bete dig som folk.
    Så varför skriver du då att ni tvingas ge de andra barnen bara makaroner och korv då? Om ni inte har dålig ekonomi borde ni ge dem ordentlig mat.
  • Törstiga tuppen

    Varför åker du inte bara och hämtar ditt barn då? Familjen vill ju ändå bara tjäna pengar på ditt barn verkar du tycka. Mår dottern sämre nu?

  • Törstiga tuppen

    Men är 350 kr extra något att tjafsa om? Det här handlar ju om en begränsad tid. Det kanske ger din dotter lite guldkant på tillvaron nu när hon mår dåligt. Vad är det för underhåll du nämner?

  • Törstiga tuppen

    Nej. De kan inte kräva pengar för badtofflor. Det är en helt annan sak än matpengar, och det kan barnet betala med sina fickpengar. Om det inte är så att barnet har trasiga/urvuxna kläder.

  • Törstiga tuppen
    Anonym (JenniH) skrev 2021-04-01 13:01:48 följande:

    Ja de hade kommit överens med soc sekreteraren. Vi står visst chanslösa, verkar det som. Hon var i underläge med för lite pengar hette det så fint. Så nu får vi låna pengar av släkt över påsk


    Hur länge har dottern varit placerad?
  • Törstiga tuppen
    Anonym (JenniH) skrev 2021-04-02 09:45:53 följande:
    Råd?! 5000 bara sådär, vad har det med råd att göra eller att man skulle ha dålig ekonomi? Vem har 5000 extra varje månad om man inte har ett sparande, vilket jag inte vill ta utav till det här då det är till annat ganska nödvändigt som jag inte tänker gå in på, så fråga inte. Man kanske får ansträngd ekonomi om man ska rulla ut med 5000 till ett enda barn när man har flera till och ett hus att underhålla och rum att bygga till, men råd har vi fast på bekostnad av annat. Dock inte på vårat initiativ, vi har aldrig sagt att vi går med på det. Förstår inte vad som är svårt att hänga med på? Kan liksom inte skriva det på annat sätt.

    Familjen får faktiskt skylla sig själva, ni tror ni har insikt bara för att ni själva läser ett par rader, men en utbildning kräver minst 3 år. Den här familjen vill ta över, vill vara hennes livlina, vill köra sitt race utan nåt vidare bra samarbete. De skrålar alltid om hur duktiga och bra dom är, hur mycket hon älskar dom och hur vana de är med barn inom problematik det är deras specialitet. De skryter om allt. Min dotter har fått erbjudande om husrum hos flertal släktingar, men ska promt bo där. Kontaktfamiljen kunde ha stöttat henne i att bo hos släktingar. Dessa släktingar älskar henne, hon dom. Vi misstänker tyvärr någon form av hjärntvätt, att mannen i familjen använder sin "expertis" till sin fördel. Hon är alltså inte placerad på något vis.

    Hänger du med?
    Det känns helt rimligt att prioritera din dotters välmående, framför att bygga till huset. Sluta snacka skit om en familj som frivilligt försöker att hjälpa er. Det låter som att du varken vill ha hem ditt barn eller betala, men detta är ert problem att lösa.
Svar på tråden Matkostnader