Inlägg från: Anonym (lite halvt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (lite halvt)

    BIM MAJ, första barnet

    Ansluter mig lite halvt till den här tråden. Vi ska inte börja aktivt försöka förrän i höst, men vi skyddar oss inte under fertila perioder längre. Jag har ingen riktig koll på ÄL eller om jag ens har ÄL, mer än när den ungefär borde vara utifrån min menscykel. Jag hoppas att det är okej? 

    Om ett tag har jag tänkt börja med NC eller liknande, eftersom det har fungerat bra för mina vänner när de försökt bli gravida. 

  • Anonym (lite halvt)
    MAKL skrev 2021-04-15 09:12:30 följande:
    Spännande. Måste klia i fingrarna att få börja redan nu när ni ändå bestämt er för att aktiv försöka relativt snart :) jag tror du är mer än välkommen att hänga med oss!

    NC är ju bra på så sätt man man har större koll på vart man är i cykeln och när äl faktiskt skett. Samt att den säger när man är som mest fertil. Dock kan jag säga att det inte fungerar så bra för alla. Jag använda NC som preventivmedel innan vi försökte (vilket fungerade jätte bra) tänkte sen att det skulle funka lika bra att pricka in sex vid äl när vi väl började försöka bli gravida så att den processen skulle gå fort. Nu så här 7 försök senare utan resultat skulle jag bara säga att den är bra för att hålla koll på cykeln och om/när äl sker men den utför ju inga mirakel direkt. Hoppas självklart för eran skull att det inte kommer ta lång tid innan ett plus kommer :)
    Tack för dina tankar! Jag hade hoppats slippa krångla med ÄL-tester och sådär, och att NC i alla fall kunde visa temperaturmässigt när ungefär ÄL borde vara (lite mer än min mensapp, som ju bara räknar utifrån när jag har mens och hur lång min mens är), men jag får kanske tänka om där då. Det kliar absolut lite i fingrarna. Vi är 30+ båda två också, men vi har bara varit tillsammans i 2 år, så det har inte varit läge förrän nu. Förhoppningsvis går det bra ändå! :) Det skulle på ett sätt vara skönt med ett plus innan vi börjar försöka på riktigt, för jag tror att min sambo skulle bli stressad av den "pressen" det blir på något sätt. Jag själv också, säkert. :) 
  • Anonym (lite halvt)
    MAKL skrev 2021-04-15 10:37:49 följande:
    Det är såklart inte så att jag menar det är bortkastat att tempa med NC. Det är ju som du säger lättare att hålla koll på när äl kan ske. Den är ju väldigt bra på att räkna ut förmodad äl när man tempat några cykler så jag tycker absolut att den är bra om man vill slippa testa så kör på det du om du känner för det.

    Förstår precis vad du menar med pressen när det väl gäller. Min man tycker väl inte det är någon press runt äl utan han tycker bara det är kul. Men det här med att närma sig bim och att mensen alltid dykt upp väldigt ovälkommet är det som stressar honom mest. Så fort jag säger det minsta som kan tyda på pms symptom så säger han jag inte får säga så. Och så frågar han alltid när bim är så att han har koll på min cykel också. Det kan ju jag också bli lite stressad av att jag inte får nämna att jag tror mensen kommer för att han blir så ledsen då. Men det är våran gemensamma dröm så oavsett pressen så försöker vi ha en lätt syn på det och komma ihåg att njuta av livet också, för någon gång bara måste drömmen bli till verklighet oavsett hur lång tid det än kommer ta.

    Håller som sagt tummarna för er att det kommer gå fort :)
    Så tolkade jag dig inte alls, så det är ingen fara! :) Det är jättebra input. Jag har inte så bra koll på hur NC fungerar, förutom att det varit till bra hjälp för flera av mina vänner. Jag är såklart lite fertilitetsnojig och sådär, som jag tror att många är i den här situationen. Det känns skönt att ha en grupp att prata av sig i!

    Åh, jag förstår att det är en svår situation på många sätt. Du blir ju den som får berätta de tråkiga nyheterna varje gång. :( Tack vad fint! Jag håller tummarna för er också! 
  • Anonym (lite halvt)

    Enligt min app (men jag kollar ju inte med tester eller NC ännu) så borde jag ha haft ägglossning igår. Min sambo har varit sjuk, så inget sex sen i onsdags. Det är alltså inte särskilt troligt att det blir något den här gången. På ett sätt är jag lättad, för då behöver jag inte ens börja oroa mig för min fertilitet, men det är såklart också jobbigt att missa en chans trots att vi inte ska börja försöka "på riktigt" ännu. Hur går det för er andra?

  • Anonym (lite halvt)
    Link92 skrev 2021-04-19 13:12:11 följande:
    Jag är på CD15 och borde ha ägglossning när som helst men enligt min app så har jag redan haft det (på CD11) trots negativa Lh-tester och ganska låga temperaturer så jag är rätt frustrerad. Jag hade rosa flytningar på eftermiddagen CD12 och morgonen CD13 så tror egentligen ägget kan ha släppt då för efter det har jag känt mig "torr" men fattar inte varför temperaturhöjningen inte kommer. Min temperatur har precis som förra månaden "fastnat" runt 36,3 och brukar vara 36,6 efter ÄL. Att LH-testerna är negativa är ganska normalt för jag brukar ha en jättkort peak och har inte orkat testa mer än en gång om dagen.

    Hade jag ÄL CD13 så har vi fått till bra med ligg iallafall så jag borde väl egentligen bara slappna av och fortsätta ha sex när/om vi känner för det. Hade bara varit gött att få en ordentlig bekräftelse på ÄL.
    Jag fattar att du är frustrerad! Det hade jag också varit. Jag var ganska frustrerad över sambons sjukdom på ett sätt, men det är ju inget som han kan hjälpa, haha. Jag hoppas att du hade på CD13, så att ni har en god chans. :) 
  • Anonym (lite halvt)
    rungirl skrev 2021-04-19 20:26:26 följande:
    Beklagar verkligen <3 Håller tummarna för dig och alla andra att det går vägen denna månad. Du har inte varit i kontakt med någon i vården om detta? Vissa får ju äta blodförtunnande när de får många missfall. För att det blir någon typ av liten blodpropp så fostret inte klarar sig.

    Själv fick jag nyss en ul-bild skickad till mig. ?I oktober blir vi 3!? Skitkul när man själv sitter med mensångest. #intebitter#
    Usch vad jobbigt att få ett sånt SMS när du sitter med mensångest. :( <3 
  • Anonym (lite halvt)
    NatMar005 skrev 2021-04-20 01:47:52 följande:
    Tack. <3

    Jo, efter vårt utomkveds i januari (mitt 5:e mf och vårt 2:a tillsammans) blev vi erbjudna missfallsutredning och tätare kontroller på gyn vid spontangraviditet tom v12 men så långt hinner jag aldrig. Står under utredning nu, väntar på provsvaren samt remiss till calanderska för ivf. Upplever dåligt stöd för mina så tidiga mf (de flesta i v5 eller v6). Får mest bara "det blir så ibland för en del kvinnor)..

    Till saken hör med att jag börjat få gulkroppscysta som plötsligt brister och leder till akutoperationer. De säger att det händer ett fåtal någon gång i livet men att jag inte ska lida förhöjd risk. Jag har haft 3st på 6 mån. Men allt är normaaaaaaalt säger dem. Det är minsann inget fel på mig inte.

    Min svägerska är gravid och även min bestie. Antal gravida eller nyflrlösta kollegor och bekanta orkar jag inte ens räkna... #ärlikabittersomdu
    Det låter som ett jäkla skit. <3 Hoppas verkligen att det går vägen snart och att du får bra hjälp från vården. Det är inte okej att bli bortviftad sådär. :( 

    Det där med graviditetsnyheter är så himla kämpigt. Jag har haft barnlängtan och åldersnoja så himla länge, så även om jag inte kan relatera till att ha försökt länge och få andras glada nyheter i ansiktet sådär, så får jag ändå ett knip i hjärtat varje gång någon berättar om sin graviditet. Det känns lite som att alla hoppar på tåget jag vill åka med, men jag får stå kvar på perrongen. Förhoppningsvis får vi alla åka med riktigt snart <3 
  • Anonym (lite halvt)

    En fråga till er: äter ni folsyra? Jag läste att man helst ska börja göra det innan man försöker bli gravid. Jag äter en del mat som innehåller folsyra, men gissningsvis inga 400µg. 

  • Anonym (lite halvt)
    RH93 skrev 2021-04-20 10:49:12 följande:
    Ja jag började med det direkt när jag tog ut min spiral på inrådan av barnmorskan :) från början tog jag bara folsyra men har nu bytt till några multivitamin som heter kvinna från apoteket där det ingår folsyra och en del annat.
    Det är nog klokt! Jag var och köpte folsyra idag, så att jag kan sätta igång. Jag äter andra vitaminer som innehåller lite folsyra, men inte tillräckligt. Det stod att maxintaget är 1000µg (och då verkar biverkningen vara att det maskerar eventuell b-vitaminbrist) och det tror jag inte att jag kommer upp i även om jag äter de andra vitaminerna och folsyran, plus lite i kosten. Det känns tryggare såhär oavsett :) 
  • Anonym (lite halvt)
    Amandannn skrev 2021-04-20 16:30:34 följande:
    Synd, men får hoppas på bättre förutsättningar näst gång. Sådär.. borde ha ägglossning imorgon enligt appen, fick till det både fredag och lördag/söndag (natt) ska försöka ännu idag och imorgon så får vi hoppas att det är tillräckligt.
    Ja, lite tråkigt, men inte hela världen. Jag har lite kortare cykel, så jag kommer ha BIM två gånger i maj, så jag stannar i tråden oavsett. :) Håller tummarna för att det vill sig för er! Det låter ju som att ni har tajmat bra. :) 
    NatMar005 skrev 2021-04-20 19:23:24 följande:
    Tack så hemskt mycket. Jag vågar inte hoppas på någonting och inte min sambo heller. Vi gråter i slutet av månaden oavsett var stickan visar.. :( det är hemskt alltihopa men vi kommer såklart inte ge upp. Känns bara skit att vi antagligen inte kommer kunna glädja oss åt en graviditet även om den skulle gå vägen. Kommer nog oroa oss hela vägen isf.

    Precis, just exakt så känns det!! Håller tummarna för oss bägge. <3
    Anonym (lite halvt) skrev 2021-04-20 08:27:50 följande:

    En fråga till er: äter ni folsyra? Jag läste att man helst ska börja göra det innan man försöker bli gravid. Jag äter en del mat som innehåller folsyra, men gissningsvis inga 400µg. 


    Jag började nu under min senaste graviditet, har inte gjort det innan. Tror inte det är något som hjälper en att bli gravid utan snarare något som minskar risken för ryggmärgsbråck hos fostret.
    Jag förstår det. :( <3 

    Ang. folsyra, så har du helt rätt. Det hjälper en inte att bli gravid, men eftersom det minskar risken för ryggmärgsbråck så ska man tydligen helst börja ta det redan 1 månad innan man blir (eller planerar att bli) gravid, och sen ska man fortsätta till v. 12. 
Svar på tråden BIM MAJ, första barnet