Inlägg från: Drottningen1970 |Visa alla inlägg
  • Drottningen1970

    Om det bara händer hos dig och inte hos mamma tänker jag att det är en tydlig indikation på att det påverkar barnet mentalt att vara ifrån sin mamma så pass långa perioder när han fortfarande är så liten. Mental stress sätter sig ofta i magen både på barn och vuxna.

  • Drottningen1970
    eddiie87 skrev 2021-04-03 21:54:55 följande:

    Ja detta är något jag befarat :/ Vi var på barncentrum x antal gånger då vi inte kommer överens.. dom rekommendera inte varannan vecka på barn under 3, så vi skulle öka successivt vilket vi gjort nu med 1 dag var 3e månad tills han fyller 3 när det blir varannan vecka. Men vi kanske går för fort fram då, han kanske mår dåligt av det. Sen när jag frågar mamman om det hänt hos henne så vet ja inte hur mkt sanning hon säger utan vill framstå som bättre dager, ja vet inte.


    Efter vad jag kan utläsa så har ni börjat med väldigt många dagar hos dig redan när barnet var runt två. Det är ju alldeles för tidigt tänker jag. Att hetsa på den processen kan göra att barnet även efter tre förknippar bytet med olust och obehag om du inte har varit en primär anknytningsperson tidigare om barnet bott heltid hos mamma. Jag förstår att man vill vara så mycket som möjligt med sitt barn och en bra och nära relation med båda föräldrarna är naturligtvis viktigt. Men när det handlar om så små barn är det inte en rättvisefråga mellan föräldrarna utan en fråga om vad som är bra för barnet. En tvååring ska inte vara ifrån sin primära anknytningspersoner, tre, fyra eller fem dagar på raken. De ska ha ett boende. Sen kan man ha täta umgängen ändå.

    Barncentrum kan väl inte ha tyckt att det är en bra ide att bo så många dagar i sträck hos dig? Ni kanske ska lägga det på is ett tag? Låta barnet få ro och sedan ha ett nytt upplägg i form av 2,2,3 schema ...
Svar på tråden Kräks ca varannan vecka