Inlägg från: Anonym (gravitation) |Visa alla inlägg
  • Anonym (gravitation)

    Hängande ansikte när jag ligger ned!?

    Så är det att åldras. Efter en viss ålder, lite individuellt det där men säg 40-50. Plötsligt börjar gravitationen arbeta emot en och skinnet lossnar från kroppen. Allt börjar hänga vid minsta rörelse och man får hud som ser lite knottrig ut vilket är rynkig hud med ihopklumpade fettceller under som ser ut som celluliter.

    Så när du har sex i medelåldern och framåt så kommer magen hänga, huden på armarna,låren, ljumskarna, venusberget. T o m blygdläpparna blir slappare och släpper liksom vid beröring. Man ser bedrövlig ut om man lutar sig framåt eller ligger på sidan, speglar rekommenderas inte om man ska stå ut med sin självbild och orka möta omvärlden. Att inte påverkas och tycka åldrandet går obemärkt förbi eller att ålder bara är en siffra är för mig helt oförståeligt och konstigt.

    Du får försöka tänka bort det bara för att inte bli galen och titta inte på dig själv i såna vinklar och ha sex i mörker.

  • Anonym (gravitation)
    Anonym (Tessa) skrev 2021-04-04 19:26:34 följande:

    Mitt ansikte hänger inte så jag fattar inte riktigt hur du menar? Jag är medelålders. 


    Luta dig framåt i en spegel eller håll den när du ligger ner på sidan.
    Om du har turen att det inte hänger så har du förmodligen väldigt brett ansiktskranie så det blir mindre överskottshud eller så har du mycket underhudsfett. Många överviktiga tex har fastare ansikte än smala pga mycket fett och kollagen. Men jag har bra struktur det började hänga runt 35 när jag lutade mig fram.
  • Anonym (gravitation)
    Anonym (Ful) skrev 2021-04-04 19:58:53 följande:
    Du verkar ha koll på sånt här. Är du avslappnad i din kropp eller har du fixerat mycket över sånt här? Hur hanterar du det i så fall? Jag är i övrigt en jordnära person å aldrig ytlig mot andra men jag får panik över åldrande å kroppens skavanker. Hamnar lätt i fixering å ångest över sådana här pinsamt ytliga saker, skäms så mycket både över hur jag ser ut och över att jag känner å tänker såhär.
    Jo jag är ytterst kropps och utseendesmedveten. Inte så kul när det inte längre är till ens fördel. Att vara vacker har tagit mycket fokus och varit en stor del av min identitet helt klart. Åldrandet är fruktansvärt, ser inget positivt med det alls förutom  kunskapsbanken som blir större och förståelsen för saker.

    Du ska sluta med att skämmas och att gå på flosklerna att det är ytligt att bry sig om sitt utseende. Det är bland det första vi människor lägger vikt vid och allt annat är lögn. Men jag tror att åldrandet för de flesta innebär en brytpunkt där man inte kan vinna längre och att man börjar slappna av och ägna sig åt saker och intressen man har försummat. Man blir på så sätt friare i sin osynlighet.
Svar på tråden Hängande ansikte när jag ligger ned!?