• Jemp

    Feminister som är tillsammans/gifter sig med vita män

    amkasss skrev 2021-04-06 20:03:20 följande:
    Nån som kan förklara fenomenet?

    Feminister hatar ju vita män, de beskyller vita män för att vara rasister, nazister, kränkta, misogyna, kolonialister, immuna mot hat etc. Varför går man då och blir tillsammans eller gifter sig med en vit man? Minst sagt märkligt. Hela feminismen världen över ska ständigt demonisera vita män, att då gå och bli tsm eller gifta sig med sin förtryckare....ja jag har inga ord.

    Feminister kan ju gifta sig med icke-vita män istället, de som är så mycket bättre än vita män.
    Nej, feminister hatar inte vita män. Däremot ojämställdhet
  • Jemp
    Postman skrev 2021-04-08 15:14:46 följande:

    Ok jag förstår. Du bekräftar vad jag misstänkte. En långt överdriven syn och ett förakt över vita mäns agerande. Allt som vita män gör är att inte förtryck. Släpp garden, allt vita män gör är inte med en baktanke eller agenda som du nu försöker få det till. Sluta att bidra till myter och polarisering. Allt är inte en konspiration av vita män.


    Du får nog kolla upp vad strukturellt förtryck betyder.
  • Jemp
    Wagner skrev 2021-04-08 15:48:58 följande:

    För att det är PK att säga det ja.

    Att EB inte är feminist, ser man på henne. Hon rör sig som en kvinna, är naturligt erotisk, o.s.v.

    Feminister är inte det.

    Om du ska bedöma en människas handlingar ska du iaktta vad hon GÖR, inte vad hon SÄGER.

    Värderingar är polityr. Folk säger att de står för det ena eller det andra, men vad de verkligen står för, är ju det som visar sig i handling.

    Du kan säga att "det är väl inget fel att bo på Rosengård; dit skulle jag kunna flytta själv", men om du sen bosätter dig i Slottsstaden, ja då var ju det där bara pk-snack.

    Likadant som de som säger att "det är häftigt att betala skatt"  (Mona Sahlin) men sen gör allt för att slippa betala skatt.

    Och de där som snackar om hur viktigt det är att respektera kvinnor.

    Men sen aldrig klandrar kvinnor, utan bara män. Vilket visar att de ju inte respekterar kvinnor, inte tar dem på allvar, utan bara försöker ställa sig in hos dem.


    Man är inte feminist för att man rör sig som en kvinna?? Mycket ska man höra...
  • Jemp
    Postman skrev 2021-04-08 18:07:38 följande:

    I inlägg 42 skrev du:

    Kul att du vill lära dig mer om strukturellt förtryck! Några lättilgängliga exempel är att icke-män och icke-vita i Sverige idag har lägre löner, oaktat jämkning utifrån arbetstid, utbildning med mera. Ett annat exempel är att mycket forskning utgår från vit man som norm vilket gör att medicin mot högt generellt har sämre effekt på kvinnor, att hudsjukdomar oftare missas på mörka kroppar då läromedel och forskning utgår från rodnad på vit hud, och att krockkuddar bilar generellt ger ett sämre skydd för kvinnors kroppar. 

    Ja jag tolkade din text så i alla fall, du skriver om strukturellt förtryck och ger exempel på det. Jag har aldrig tänkt på om jag har svårt för att läsa och tolka skriven text, ingen har klagat på det på mitt jobb, ändå så både läser jag och skriver dagligen. Hoppas du mår lite bättre nu efter att du har klämt till mig med ett ordentligt personangrepp. 

    Återigen så anser jag att om forskning utgår ifrån en enskild grupp så behöver det verkligen inte vara likhetstecken med att det är ett strukturellt förtryck, det är att grovt överdriva. Jag tycker du ska ifrågasätta din egna ideologi lite mer, köp inte allt rakt av. 


    Strukturellt kan vara omedvetet. Att ha vita män som norm ger konsekvenser.

    Alla delar av ojämlikhet mellan könen beror inte på medveten "ondska" från män heller utan just normer. Utan att se dessa kan vi inte ändra på det.
  • Jemp
    Postman skrev 2021-04-08 20:04:04 följande:

    Ja det är märkligt, de vill också hävda att könet inte ska ha betydelse men ändå är könet det enda de själva tjatar om.

    Väldigt många män och kvinnor sliter varje dag för att vi alla ändå ska ha ett hyggligt samhälle och så gott det går ett jämlikt, tyvärr hörs de aldrig i debatten.


    Du är snabb med dina fördomar. Vad får dig att tro att du vet vem som gör vad?
  • Jemp
    Relaxa75 skrev 2021-04-08 19:09:05 följande:

    Du har verkligen dina feministglasögon på dig, om man letar fel - så hittar man fel. Felen blir fler ju mer man letar. Debatten blir ensidig och tråkig eftersom anledningen till att saker inte är bättre alltid är vita män.

    Enda gruppen som är lika bra på att hitta andras fel är politiker i valdebatter.

    När ska kvinnor och män börja hjälpa varandra istället? Varför måste det ena stå emot det andra?


    Jag ser ingen relevans i ditt inlägg kopplat till det jag skrivit?

    Nej, orsaken är inte alltid vita män. Ja, ofta ser man fler fel om man letar/läser på. Hur åtgärdar man nåt utan att ta reda på orsaken?
Svar på tråden Feminister som är tillsammans/gifter sig med vita män