Inlägg från: Anonym (Förvirrad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förvirrad)

    Omskärelse barn, var och hur?

    Sammanfattar trådstarten så det blir enklare att fatta vad jag menar till den som har svar.

    Jag är inte ute efter en specifik klinik (även om det hade varit ett plus), min fråga är bara att om man nu gör det privat, brukar det oftast vara lång väntetid så att tanken är att man ska stå i kö redan när bebisen är i magen? För jag vill som sagt göra det max 1-2 veckor efter födseln.

    Det spelar förresten ingen roll hur mycket ni skriver, pojken ska omskäras punkt slut. Jag vill göra det tidigt och själv må dåligt ett tag över det istället för att lämna över allt ansvar till en 18-åring som kommer må dåligt själv innan omskärelsen. Även om man själv som man vill omskäras så är det ju inte lätt som en plätt att göra det rent psykiskt när man levt i 18 år med förhud. I mina ögon är det snarare egoistiskt att låta ungen själv genomgå det ensam för att man själv inte kunde göra det åt honom. Och inga motargument kommer hjälpa, både jag och pappan är överens.

  • Anonym (Förvirrad)
    Anonym (a 2) skrev 2021-04-07 14:13:10 följande:

    Problemet med ditt resonemang är att bebisen kommer må dåligt av det, inte bara du. Dessutom finns möjligheten att han inte vill göra detta som äldre. Vill han göra det kommer han inte må dåligt av det. Vill han inte så har du berövat honom en kroppsdel han velat ha kvar.


    Fast nu handlade det om att antingen göra det som nyfödd eller som nybliven vuxen. Att inte ta bort förhuden helt är inget alternativ. Bebisen kommer inte må dåligt av vetskapen att det kommer ske snart och att det är "skrämmande", utan enbart det fysiska som sedan kommer gå över och när han fyller 18 är det redan gjort och klart.
  • Anonym (Förvirrad)
    Spucks skrev 2021-04-07 14:14:36 följande:

    Nu låtsas du som att du gör ditt barn en tjänst, eftersom han då inte behöver göra det när han är 18? Fy fan vad öcklig du är! Har du och din man någonsin tänkt på att din son kanske skulle vilja ha sin förhud kvar?

    Och varför ignorera du så envis frågan om anledningen till det? 


    För att jag inte tycker att din fråga är värd att svara på. Det görs oftast av medicinska, religiösa eller traditionella skäl. Inte speciellt många skäl alltså, för vår del är det religiösa. På vilket sätt spelar det någon roll vad anledningen är? När jag dessutom påpekat i trådstarten att det inte är pga medicinska skäl.
  • Anonym (Förvirrad)
    Anonym (Lag) skrev 2021-04-07 14:34:15 följande:

    Det finns endast en anledning till att det är lagligt och det är för att föräldrar som bestämt sig för att omskära annars gör det privat med förödande konsekvenser. Det är alltså lagligt för man har sett ett behov att skydda dessa barnen, det är en fråga om vad som är minst ont. Så att du skyller på att det är lagligt är ju bara struntprat.


    Hur kommer det sig då att kvinnlig könsstympning är olagligt trots att det förekommer att föräldrar åker utomlands och gör det där och sedan får konsekvenser?
  • Anonym (Förvirrad)
    felix le chat skrev 2021-04-07 14:43:31 följande:

    Socialstyrelsen tror att 40.000 kvinnor i sverige är könsstympade,

    Det har varit olagligt sedan 1982.

    2 personer totalt har dömts i Sverige - gissa varför


    Jag menade inte enbart att bli dömd, utan t.ex bli omhändertagen av socialen. Det är förbjudet även om det förekommer utomlands, så att man inte "vågar" göra det förbjudet pga att folk ändå kommer göra det kan inte stämma. Men oavsett så är det ganska irrelevant, det viktigaste är att det är lagligt med manlig omskärelse idag.
  • Anonym (Förvirrad)
    Drottningen1970 skrev 2021-04-07 14:41:43 följande:

    Vilket sjukt konstigt resonemang. En 18 åring är vuxen och kan själv avgöra om han vill stå ut med obehaget för att det är viktigt för honom. Det är inte DU som kommer att må dåligt av könsstympningen på din bebis. Det är din BEBIS som kommer att ha ont och inte förstå varför eller kunna ta ställning. Det är ditt BARN som inte kommer att fatta varför det plötsligt gör ont att kissa, inte DU. Att du ens har mage att nämna att det är jobbigt för DIG... har du ingen skam i kroppen människa. Innan du utsätter ditt eget barn för detta borde du göra några lagom stora snitt brevid ditt eget urinrör och känna efter hur det känns att gå på toa tiden efter. Skulle inte förvåna mig om denna sedvänja inte ens är din egen, utan att du bara är nån som kärat ned dig i en man som vill detta och ryggradslöst bara säger ja och amen på din unges bekostnad för att göra en man nöjd...

    Mitt förakt är gränslöst...


    Jag menade givetvis att det blir jag som mår dåligt psykiskt av att behöva omskära min son medan en nyfödd bebis slipper det tillskillnad från en 18 åring, fysiskt är det bebisen som har ont men det brukar gå över snabbt. Blir mycket enklare efter första gången bebisen fått kissa.
  • Anonym (Förvirrad)
    Drottningen1970 skrev 2021-04-07 15:23:05 följande:

    Återigen... att du har mage att försöka få det till att du får lida och vrida till det och försöka få det att låta att du på något vis tar smällen för ditt barns räkning. Det är häpnadsväckande egocentrerat.

    Gå och leta fram rakbladet nu och gör några snitt i ditt underliv som du sedan ska kissa på. Du måste väl ändå vilja få veta på ett ungefär hur det kommer att kännas för barnet? Det kommer givetvis inte att göra lika ont på dig eftersom bebisar är mycket mer smärtkänsliga. Men ett hum kan du ju få...


    Jag har ingen penis så kommer knappast veta hur det känns, däremot är min man och alla män vi känner omskurna och ingen av dem pratar negativt om omskärelse i sig.
  • Anonym (Förvirrad)
    Anonym (a 2) skrev 2021-04-07 16:03:38 följande:

    Varför skulle en 18-åring må psykiskt dåligt av ett ingrepp han väljer att göra? Det är väl något att se fram emot/något att fira? Tror du tex kvinnor som väljer att operera brösten mår psykiskt dåligt inför ingreppet?


    För att man tänker på det innan själva omskärelsen (vilket ett barn inte kan), man kan vara orolig för hur ont det kommer göra, hur det kommer bli någon dag efteråt och det kan kännas riktigt läskigt att göra det när man haft förhuden i 18 år och är van vid det.

    Operera brösten är inte jämförbart men nu när du tar upp det så känner jag en som gjort det och efter operationen var hon väldigt glad och stolt, men innan dess var det också otroligt mycket ångest (ifall hon skulle överleva, få komplikationer och hur det skulle kännas efteråt).
  • Anonym (Förvirrad)
    Anonym (M) skrev 2021-04-07 16:10:50 följande:

    Varför skulle du må dåligt av det? Du skriver ju i tråden att det är rätt att omskära pojkar och verkar inte ha några problem med det. Hade du verkligen förstått varför könsstympning är fel hade du aldrig gjort det till att börja med. Fyfan för att tvinga på sina barn sina egna religiösa övertygelser.


    Ja, det är rätt. Men det är väl självklart man mår dåligt över att ens barn känner smärta ett tag och gråter av det? Speciellt en liten bebis. Vore snarare konstigt att inte reagera alls.
  • Anonym (Förvirrad)
    Glinda från Oz skrev 2021-04-07 18:50:55 följande:

    Du hade alltså slagit ditt barn om det var lagligt? Har du ingen etik och moral alls? Som sagt att slå barnet (vid ett tillfälle) ger mindre bestående men blåmärken läker det gör inte förhuden. 


    www.familjeliv.se/forum/thread/80620609-tar-hal-i-oronen-pa-flickbebisar/3

    Inlägg 29.

    Varför sitter du och talar om misshandel (som faktiskt är olagligt) när du själv utsatt ditt barn för något som de flesta i denna tråd skulle kalla för misshandel? Är du ute efter en klapp på axeln eller är det för att känna dig lite lite bättre?
Svar på tråden Omskärelse barn, var och hur?