Inlägg från: Redpilled |Visa alla inlägg
  • Redpilled

    Är alla killar likadana?

    Nej, och det är nog inte kvinnor, rödhåriga eller de med glasögon heller. 


    Varför är en stereotyp ett tecken på okunnighet?

    Varför är en stereotyp ett tecken på okunnighet?


    En stereotyp är inte ett tecken på okunnighet men stereotyper är. Stereotyper är okunnighet eftersom det visar att du automatiskt anta att en person är samma som alla andra. Till exempel, tonåringar kan klassas som störande och huliganer, men det betyder inte att varje tonåring i världen är samma. För att säga att de är stereotyper.


  • Redpilled
    Cookie1982 skrev 2021-04-09 12:53:54 följande:

    Tack för kloka ord. Naturligtvis generaliserar jag när jag frågar om alla killar är likadana men jag blir frustrerad över att de verkar förändras så fort vi fått barn. Mitt ex och min sambo gör precis likadant. Det jag saknar med min sambo är hans energi. När vi blev tillsammans kunde han knappt sitta stilla. Han ville göra något hela tiden. Möblera om, bygga saker osv. Det var det jag gillade med honom. Han tog sig an saker och blev färdig. Jag gillade också att prata med honom men nu kan vi inte prata alls. Vi missförstår varandra och om jag ställer frågor till honom om hans dag så svarar han väldigt negativt. T ex "Har du haft en bra dag" då svarar han "nej" . Om jag ger förslag på saker svarar han alltid nej. Han frågar aldrig mig om saker. Det är som ni skriver speciella tider nu men vi skulle kunna se en film tillsammans, spela något spel, ta en halvtimma och prata och lyssna på varandra. Inte bara ha sex och sen vända ryggen. Jag vill att vi ska växa tillsammans, inte var och en för sig.


    Men det känner jag igen från relationer jag haft/har. Tror inte alls att det är könsrelaterat.

    Möjligen nån sorts oansvarighet, de har gett dig/mig rollen att jobba hårt med hushåll och att hålla relationen levande? De vill egentligen inte ta eget ansvar?
Svar på tråden Är alla killar likadana?