Inlägg från: MrsXy |Visa alla inlägg
  • MrsXy

    Flytta tillbaka till sina rötter

    Tvillingarna14 skrev 2021-04-10 17:27:16 följande:

    Jag kommer ursprungligen från Blekinge, men flyttade för tjugo år sedan till Stockholm. Har dock i perioder tyckt att det varit jobbigt att bo så långt från sina föräldrar, systrar och syskonbarn. Sedan jag och min sambo fick barn för sju år sedan har denna känsla bara förstärkts. Just nu sitter jag på ett tåg med mina barn tillbaka till Stockholm efter en underbar påsklovsvecka på min hemort. Har känt i flera dagar nu att det är dags att flytta tillbaka. Dags att kunna umgås med de man håller kär. Dags att kunna köpa ett hus som inte kostar 12 miljoner. Dags att ha nära till natur och hav. Etc etc etc. Problemet är dock att min sambo inte vill flytta. Vet inte vad jag ska göra? Känns otroligt orättvist eftersom han knappt har någon kontakt med sin familj. Han har också ett jobb som han kan utföra mestadels på distans. Tips gällande bra argument att lägga fram vid en nödvändig diskussion tas tacksamt emot.


    hej !
    Jag känner igen mig så mycket i det du skriver. 
    Inflyttad till sthm för 9 år sedan. 
    Längtar till land, hav och skog, sambon vill inte.. 
  • MrsXy
    Tvillingarna14 skrev 2021-04-29 22:09:03 följande:
    Och jag vill inte bo kvar i storstan för jag trivs inte med det och jag har inte en endaste släkting här. Hur ser du på den saken?
    Jag förstår dig verkligen.
    Det är väldigt svårt att bo på en plats när man längtar "hem" eller någon annanstans. Tycker ni kan försöka tex hyra en stuga en månad tex kanske först? 
    Jag längtar också "hem" vet dock inte exakt om det är en viss plats men längtar bort från där jag befinner mig just nu, sambon vill inte flytta (på några villkor) inte nu iallafall. Slitsamt. 
Svar på tråden Flytta tillbaka till sina rötter