• Anonym (F.)

    Misshandel?

    Vad det exakt definieras som är svårt att säga - försök till kidnappning från hennes sida och självförsvar från hans? Eller ofredande och vållande till kroppsskada? 
    Jag hade inte anmält (oavsett vem av dem jag var), men däremot avslutat förhållandet.

  • Anonym (F.)
    Anonym (Ellen) skrev 2021-04-11 00:27:33 följande:

    En brottsanmälan skulle kunna leda till en dom för ofredande ifall skador är dokumenterade. Dock skulle mannen kunna hävda nödvärn om hon höll i honom så att han inte kunde lämna platsen, vilket då skulle leda till att han friades. Det låter dock som han använde överdrivet mycket kraft för att göra sig fri och dessutom fler gånger, vilket försvårar saken. Om det blir en fällande dom för ofredande tror jag bara det är en böter som han får betala, men ni kanske ska kontakta en jurist för att försäkra er om hur det ligger till innan ni tar nått beslut, jag är bara juriststudent. Jag tror att kvinnojourer har gratis juristrådgivning i sånna här fall. Bra att du tar hand om din vän, hoppas hon tar mod till sig och lämnar den här mannen <3


    Jag tänker mer att det skulle vara hon som gör sig skyldig till ofredande, genom att hålla fast honom och dra i hans kläder? Eller vad betecknas det som? Och han nödvärn då? (I alla fall om hon fortsatte att hålla fast honom trots knuffarna)

    Oavsett hoppas jag att hon gör slut, för det verkar inte vara ett sunt förhållande!
  • Anonym (F.)
    Anonym (Peter) skrev 2021-04-11 09:50:44 följande:
    Nej, det skulle inte rubriceras som varken kidnappning (!) eller ofredande då han lätt kunnat ta sig loss och då också skadat henne.

    Han skulle kunna bli anmäld (därmed inte sagt att han blir dömd) medan hans anmälan (alla får anmäla) skulle läggas ner direkt.

    Varför skriver du bara som att hon gjort något straffbart?
    Båda har gjort straffbara saker, så klart. Det var mest en fundering över vad det hon gjorde skulle klassas som. 
    Sedan framkom det inte i början att hon var så mycket mindre än honom, och inte om han kom loss mellan knuffarna. 
    Jag har en manlig vän som under en längre tid blev misshandlad av sin fru, som var längre än honom, vet inte om hon var starkare. Det kanske gjorde att jag tänkte fel - de flesta kvinnor är mindre än de flesta män, ju. 
Svar på tråden Misshandel?