Inlägg från: Anonym (Student) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Student)

    Andfådd och trött för ingenting

    Anonym (E) skrev 2021-04-14 11:16:46 följande:

    Tack för alla svar!

    Jag har funderat över hjärtat eftersom min pappa också hade hypertoni, medicinerade med betablockerande och fick arytmier som han åkte in akut för ett antal gånger.

    Jag fick göra ett dygns-EKG för några år sedan när jag hade vad som kändes som hjärtklappning och ?hårda? hjärtslag men det såg bra ut. För några veckor sedan tog de EKG eftersom jag har hypertoni och skulle opereras (för något helt annat) och det såg också ok ut.

    Just nu har jag den känslan av hjärtklappning varje dag utan någon direkt anledning. Fast det är antagligen mest en känsla eftersom de redan har kollat hjärtat.

    En sak som jag har märkt är att jag verkar binda vatten lätt med svullna fötter och händer. Det försvinner när jag tar blodtrycksmedicinen eftersom den är vätskedrivande. Min första medicin utan den funktionen hjälpte inte.

    Det här började långt före covid så det beror nog inte på det. Jag tror inte att jag har haft covid heller.


    En chansning med tanke på ödemen är hjärtsvikt, EKG kan inte utesluta alla hjärtproblem, där borde förmaksflimmer visat sig dock. För hjärtsvikt behövs hjärt-EKO. Det är min tanke, ringer du vårdcentralen och beskriver att du lätt blir andfådd och får hög puls vid liten ansträngning samt svullna fötter kommer de nog vilja utesluta svikt i alla fall. Lita inte på ett "ok" EKG i alla fall!
Svar på tråden Andfådd och trött för ingenting