• Hyllemor

    Är en 2,5 åring för stor för att åka i vagn?

    VI slutade med vagn helt när vår son var 2,5 år. I det här fallet berodde det på att det helt enkelt var opraktiskt med vagn och för att vårt barn var van vid att gå långa sträckor. Vi kunde gå flera kilometer om vi bara gjorde det i hans takt och inte hade bråttom och han inte var trött.


    Vi bodde mitt i stan, med två minuters gångväg till ett busstorg, så vi tog bussen överallt istället. Om han var trött så kunde vi ibland ta bussen en hållplats bara. Dessutom kunde min man bära honom på sina axlar i nödfall. Det var helt enkelt enklare att vara utan vagn än att försöka kånka upp den på en fullsatt buss. Ju mer vi gick, desto längre sträckor orkade vårt barn gå, så det blev win-win. När han var 2,5 år-3 år använde vi bara vagnen en enda gång och det var när han var sjuk och jag ensam behövde ta honom till sjukhus med två bussbyten.


    Men det var också för att VÅR situation såg ut just så. Om jag hade bott vid en landsväg utan trottoar och behövt gå en kilometer i vägrenen och där det inte fanns busshållplatser vid nödfall, så hade jag väntat ytterligare en tid innan jag hade lämnat vagnen hemma.

  • Hyllemor

    Med mitt svar menar jag alltså att det är helt omöjligt att veta när man är för gammal att åka vagn. Jag känner en 4-åring som "måste" åka vagn hem från förskolan, eftersom de har två kilometer gångväg och för att föräldrarna tycker att det går för långsamt när han går. Det resonemanget förstår jag inte alls, men man kan ha många andra, betydligt vettigare anledningar till att anse att en 4-åring inte är för gammal för att åka vagn.

Svar på tråden Är en 2,5 åring för stor för att åka i vagn?