Forum Kroppsligt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vaccin mot covid

  Sön 18 apr 05:26 Läst 0 gånger Totalt 272 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Nej tack) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Nej tack)
  Återställ
  Sön 18 apr 05:26 #44

  Jag ska inte ta vaccin. Jag satsar hellre på att rusta min kropp för att klara yttre påfrestningar genom att helt enkelt inte utsätta den för andra onödiga påfrestningar. De negativa effekterna vi får av vaccinet tror jag kommer efter ca ett år, men vi kommer inte kunna härleda det direkt till vaccinet eftersom det förmodligen kommer vara andra sjukdomar som blossar upp då kroppen inte lyckats hålla allt i schakt. Tycker det är sorgligt att se hur man nästintill kommer tvinga människor till vaccination eftersom jag tror det sänker folks förmåga till att ta eget ansvar och lyssna till vad som är avgörande för att bibehålla en stark och frisk kropp.

 • Anonym (Nej tack)
  Återställ
  Sön 18 apr 07:49 #49
  Anonym (Ph) skrev 2021-04-18 07:32:03 följande:

  Bättre att leva som vi gör nu då? Isolera folk, stänga ner restauranger och andra verksamheter, företag i konkurs, människor som dör och blir långtidssjuka, inte träffas normalt, inte resa, massa arbetslösa osv. Rusta dig du men det kommer inte hjälpa mot något av ovanstående.


  Vet inte vad du menar med det det skulle vara bättre än, men jag tror att om folks kroppar inte varit så överbelastade skulle samhället klarat sig långt bättre och sluppit nedstängningar eftersom folk inte skulle bli så sjuka och dö. Hade jag själv varit i riskgrupp hade jag nog tagit vaccin men tror det är farligt att dra alla över en kam och tvinga fram det för att sen behöva tampas med andra folkhälsoproblem längre fram.
 • Anonym (Nej tack)
  Återställ
  Sön 18 apr 07:59 #50
  Steven01 skrev 2021-04-18 07:38:19 följande:

  Du gör ju som du vill. Men då vill jag höra ditt förslag på hur vi ska komma ur den nuvarande situationen? För inte kan det väl vara så att du bara är  en en självisk idiot?


  Mitt förslag är att förutom att erbjuda vaccin till de som känner att de behöver, också satsa på att medvetengöra människor kring den generella hälsan. Jag tror vi lyssnar på tok för lite på vår intuition om vad våra kroppar behöver. Istället lever vi på i en värld full av gifter, tungmetaller, kemikalier och mat som fullständigt dränerat kroppen. Våra kroppar är till för att läka och är fantastiska på alla sätt men de behöver rätt förutsättningar för att klara av alla prövningar. Ju fler som inser och lever efter det desto färre kommer behöva ta vaccinet för att samhällena ska klara virus-angrepp.
 • Anonym (Nej tack)
  Återställ
  Sön 18 apr 08:13 #54
  Anonym (A 2) skrev 2021-04-18 08:04:55 följande:

  Aha. Så du menar, på fullt allvar, att om vi börjar äta hälsosamt så upphör pandemin?

  Hur lång tid kommer det att ta tänker du?

  Och nästa pandemi som kommer att komma, den kommer inte alls?


  Ja nu sker ju inte förändringar över en natt och det är naivt att tro att merparten av de som är ohälsosamma idag, skulle ändras sig till i morgon. Dessutom är det högst individuellt hur länge just du behöver för att stärka och läka kroppen från de virus-angrepp, besvär och sjukdomar som just du redan har. Men vill du ha en siffra så säg 5 mån-5 år som kroppen behöver för att läka med rätt förutsättningar beroende på hur sjuk din kropp är.

  Jag tror att vi kommer få fler och fler virus som härjar, både farliga och ofarliga. Den initiala fasen vid smittotillfällen tror jag oftast inte är det kritiska utan det är den totala belastningen av virus, patogener, gifter, metaller, kemikalier och fel mat som dödar oss i slutändan.
 • Anonym (Nej tack)
  Återställ
  Sön 18 apr 10:10 #66
  Anonym (Ph) skrev 2021-04-18 08:16:46 följande:

  Jag menar naturligtvis det jag skrev, bättre än att leva som nu med alla konsekvenser av pandemin. Hur ska pandemin stoppas menar du? Nu. Så vi kan leva normalt igen och människor inte bli sjuka och dö. HUR ska den stoppas? Eller menar du att om vi alla börjar leva mer hälsosamt så går det över? Vill du restriktionerna ska fortsätta resten av våra liv och fler dö?


  Förstår fortfarande inte vad du menar. Vad skulle bättre än menar du?

  För min del är det bättre att inte ta vaccin då jag tror jag i längden blir sjukare av den. För någon annan så är det bättre att ta den än att riskera att dö i covid.

  Eftersom merparten av jordens befolkning har försvagade kroppar så är det nog bra för många att ta vaccin för att stoppa pandemin. Men om vi hade haft en annan levnadskultur med mindre påfrestningar för våra kroppar så hade vi inte blivit så sjuka av de virus som finns och de virus som kommer i framtiden.

  Så bara för att merparten av jordens befolkning dras med i den levnadskultur vi har så tycker jag det är helt fel väg att gå att påtvinga vaccin till de som vill bekämpa viruset på annat sätt. Jag tror att de påföljder som kommer av att vaccinera friska människor mot covid kommer kostar vården i framtiden. Jag tycker det är självklart att man är därför ska få avgöra själv vad som är rätt för just dig.
 • Anonym (Nej tack)
  Återställ
  Sön 18 apr 13:40 #81
  Anonym (Ph) skrev 2021-04-18 12:14:50 följande:

  Problemet är just att du inte förstår. Om man ska stoppa denna pandemi krävs att majoriteten blir vaccinerad. Därför är det allas ansvar. Även ditt. Spelar ju ingen roll hur hälsosamt just du än lever eller hur sjuk just du ev blir av Covid - 19, som du för övrigt inte har en aning om innan du väl blir sjuk. Det är inte läge att tänka på bara sig själv och även om man bara tänker på sig själv så bör man ta vaccinet. Förklara annars hur vi stoppar pandemin. Eller ska du isolera dig själv resten av livet?


  Jag tycker det verkar som att du inte förstår vad jag skriver. Ja eftersom majoriteten av jordens befolkning har överbelastade kroppar så ja, visst är vaccin hjälpsamt. Det är ju såklart inte ett lotteri huruvida du blir svårt sjuk eller dör av viruset. Det finns såklart en rimlig förklaring till varför det slår så olika. Det är bara inte fastställt än.

  Jag tycker det är djupt olyckligt hur många tror att läkemedel och vaccin är den enda räddningen och inte förstår hur mycket skillnad vi kan göra genom att ta hand om våra kroppar på bättre sätt.

  Jag följer restriktioner och försöker så gott jag kan rusta kroppen för att jag ska klara mig undan sjukdomar och även för att inte belasta sjukvården. Hade fler gjort det så hade belastningen inte sett ut som den gör nu, det är ju enkel logik.

  Jag tycker det är intressant att man kan bli så provocerad av andras val, jag tror det tyder på en inre konflikt hos sig själv. Utan att bli provokation blir livet lättare att leva. Testa!
 • Anonym (Nej tack)
  Återställ
  Sön 18 apr 13:52 #83
  Steven01 skrev 2021-04-18 08:07:20 följande:

  Ursäkta men vilket korkat svar. Dom som dör i covid har alltså bara sig själv att skylla menar du? Allt du skriver är bara trams och det pga av personer som dig som folk dör i covid.


  Varför ska någon få skylla sig själv? Det låter inte vidare empatiskt, som att resonera att en drogmissbrukare får skylla sig själv om hen tar en överdos. Med den mentaliteten kommer man ingen vart, det är ju förebyggande arbete som ger oss något.

  Ja det var ju intressant att du tycker att jag orsakar död när jag gör så lite fotavtryck som möjligt i vården och världen med att ta hand om mig själv och inte uppmuntrar produktionen av kemikalier och gifter och droger. Har man inget bättre argument så tycker jag man kan låta bli att säga något istället.
 • Anonym (Nej tack)
  Återställ
  Sön 18 apr 14:00 #84
  Anonym (A 2) skrev 2021-04-18 08:07:50 följande:

  Så om det kommer en pandemi som har hög dödlighet så kommer du, som lever hälsosamt, inte att vare sig bli sjuk eller dö?

  Tror du att alla som dog i Sars- Mers- och Ebolaepedemierna levde ohälsosamt och därför de dog?


  Om vi leker med tanken att vi lever i en värld med perfekta förutsättningar för kroppen. Lite eller inga gifter, kemikalier, tungmetaller, stress och dålig mat och allt som försvagar oss. Då tror jag att de flesta virusen bekämpas av vårt immunförsvar eftersom det står fullrustat och redo. Nu går det redan på högvarv redan innan virusangreppet och betroende på vad det redan har att stå i så slår viruset olika.

  Sjävklart tror jag att om du ger din kropp i denna världen rätt förutsättningar, att du har långt mycket bättre chanser att överleva en pandemi. Det är ju fundamental logik.

  Vad som gäller för andra pandemier kan jag inte svara på, jag känner inte till de förutsättningar som fanns då tillräckligt väl. Eftersom det är två helt olika virus och helt olika förutsättningar så tycker jag det är irrelevant i denna diskussion.
 • Anonym (Nej tack)
  Återställ
  Sön 18 apr 15:04 #90
  Tow2Mater skrev 2021-04-18 14:32:42 följande:

  Du kan ju fundera på varför virus slår så hårt mot de folk som lever av och i naturen (naturfolksstammar), hälsosammare kan man knappast leva. Men de dör ofta som flugor av många virus.


  Att leva i naturen är inte likställt med att man lever så hälsosamt det går.
 • Anonym (Nej tack)
  Återställ
  Sön 18 apr 15:05 #91
  Tow2Mater skrev 2021-04-18 14:38:58 följande:

  Hyckleriet när du t ex sitter här på FL och använder din dator eller telefon som är fulla av kemikalier och gifter i alla sina tillverknings- och transportsteg är tydligt.


  Jasså det tycker du. Intressant att du blir upprörd över en sån sak. Om du väljer att tro att jag inte gör mitt bästa så är det ditt val.
 • Anonym (Nej tack)
  Återställ
  Sön 18 apr 15:10 #92
  Steven01 skrev 2021-04-18 14:28:42 följande:

  Vet inte varför jag svara dig egentligen då du verkar vara helt faktaresistent.

  Men det du inte verkar förstå att det spelar ingen roll "om man tar hand om sig själv" Eller tror du på fulla allvar att det skyddar mot covid?


  Själv tycker jag att det låter som du är insikts-resistent. Säger det igen: JA, det är en självklarhet att man klarar virus och bakterier bättre om man har en kropp som är stark och frisk jämfört med en kropp som är belastad av diverse gifter, kemikalier, tungmetaller stress och dålig mat.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll