Forum Kroppsligt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vaccin mot covid

  Mån 19 apr 03:38 Läst 0 gånger Totalt 272 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Alfabeta) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Alfab­eta)
  Återställ
  Mån 19 apr 03:38 #112

  Jag kommer inte att vaccinera mig i nuläget av flera anledningar. Jag har redan från början varit skeptisk till att det tagits fram på så kort tid. Det är för mycket ekonomiska intressen i detta, en kapplöpning på bekostnad av säkerheten och effektiviteten hos vaccinet. Man kan i det här läget inte dra några långsiktiga slutsatser kring detta och därav är det oetiskt att ens distribuera det. Så kände jag från början.

  Det har senare visat sig att flera vaccin inte varit effektiva och dessutom lett till allvarliga biverkningar. Således har många vaccinerat sig helt i onödan och behöver prova ett annat som kanske leder till samma sak. De vaccin som visar sig vara effektiva åtminstone (dock kan man inte dra några långsiktiga slutsater) är ju exempelvis sputnik, finns flera, dessa tar man ju inte in i landet. Varför? Politiska dispyter? I de länder där sputnik används har man ju nått en helt annan nivå av immunitet och distributionen har inte varit krånglig eller långdragen.

  Kommer det vaccinet hit vilket det aldrig kommer att göra kanske jag vaccinerar mig. Eller gör det utomlands med det vaccinet.

  Annars får det vara. Tänker inte laborera med min och barnens säkerhet och hälsa på såväl kort som lång sikt pga ekonomiska intressen och bråkiga nationer.

 • Anonym (Alfab­eta)
  Återställ
  Mån 19 apr 03:40 #113
  FuckGoggleAskMe skrev 2021-04-16 20:45:27 följande:

  Jag ska vaccinera mig. Vill börja resa igen och framför allt minimera risken att göra mitt barn moderlös. Dör jag så märker jag väl inte så mycket av det sen, men trist för familj, vänner och kollegor. Så resonerar jag. 


  Hur tänker du kring de som fått blodproppar och dött till följd av vaccinet då?
 • Anonym (Alfab­eta)
  Återställ
  Mån 19 apr 03:55 #114
  Xenia skrev 2021-04-19 00:37:56 följande:

  Astra Zeneca är inget dåligt vaccin.  Det fungerar och är effektivt. Miljoner har fått det och bara några få har drabbats av allvarliga biverkningar. Läs på mera.

  Det bästa du kan göra för din mor är att övertyga henne om att ta det vaccin hon får. Annars får hon kanske vänta och väntetiden är en risk. Eller så får hon leva isolerat vem vet hur länge.

  Pfizers vaccin räcker inte till alla som behöver vaccineras. Det har förstås också biverkningar som drabbar några. Finns inget vaccin utan biverkningar.

  Men det är mycket större risk att drabbas av blodpropp om man får covid-19. Lyssna på vad läkarna säger.


  Hela min arbetsplats behöver dock vaccinera om sig med ett annat vaccin pga brister hos astras vaccin. Arbetar på ett stort sjukhus i Stockholm. Vet inte de exakta omständigheterna kring varför det blev så/vad de ansåg att bristerna bestod i. Man kan ju hoppas på att det bara är en tillfällig säkerhetsåtgärd och att man kan fortsätta att använda det senare igen.
 • Anonym (Alfab­eta)
  Återställ
  Mån 19 apr 03:57 #115
  Anonym (m) skrev 2021-04-18 15:35:28 följande:

  Kommer ta vaccinet

  Varför? För att riskerna med vaccinet är mindre än riskerna med covid


  Hur kan du dra den slutsatsen?
 • Anonym (Alfab­eta)
  Återställ
  Mån 19 apr 10:50 #126
  Anonym (....) skrev 2021-04-19 09:10:30 följande:

  Vaccinera om sig? Varför?


  Jaa. De behöver börja om igen med ett annat vaccin. Oavsett om de hunnit med en eller två doser. Vet faktiskt inte varför har inte frågat då jag själv inte ska göra det. Men vet att det skiljer sig åt mellan regioner. Var i Dalarna ihelgen o där har de Astras (hörde ett par, föräldrar till den jag besökte, som skulle vaccineras denna vecka med det) liksom i västra Götaland.
 • Anonym (Alfab­eta)
  Återställ
  Mån 19 apr 12:54 #134
  Anonym (....) skrev 2021-04-19 11:43:47 följande:

  Om det är fullvacinerade som behövs ingen omvacinering.


  Okej... nä men i alla fall är det så på sjukhuset där jag jobbar.
 • Anonym (Alfab­eta)
  Återställ
  Mån 19 apr 13:16 #137
  Anonym (....) skrev 2021-04-19 13:09:31 följande:

  Då har de regler som är helt idiotiska och helt onödvändiga. Och enbart utsätter folk för onödig vaccinering.


  Ja .. det är rätt tråkigt faktiskt
 • Anonym (Alfab­eta)
  Återställ
  Mån 19 apr 17:07 #144
  Anonym (dr Strange) skrev 2021-04-19 15:37:55 följande:

  Tänker inte vaccinera mig.

  Har inget förtroende för framhastade vacciner där tillverkarna har friskrivits från all ansvar för eventuella biverkningar. Om de är så säkra på att vacciner är "silverbullet" mot Covid, varför accepterar de inte sitt ansvar och står bakom sina produkter som de tjänar miljarder på?


  Ja, det är också något jag tycker är sjukt konstigt! Talar ju för sig själv.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll