Inlägg från: Anonym (Ph) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ph)

    Vaccin mot covid

    Anonym (....) skrev 2021-04-21 19:23:13 följande:

    Ja, skrev att Pfizer vanligen ges med 6 veckors mellanrum. Kan också ges med 12. Gavs tidigare, precis som Astra med 3 veckors mellanrum.


    Nej Astra ges inte med 3 v mellanrum som jag skrev.
  • Anonym (Ph)

    Ni behöver inte sitta och gissa, det står klart och tydligt på FHM med vilka intervall de olika vaccinen ska ges.

  • Anonym (Ph)
    Tow2Mater skrev 2021-04-22 13:42:41 följande:

    Och du menar FHM ändrar sig aldrig?


    Jo det gör de ju beroende på vad man får fram i studier och forskning fattar du väl. Det finns ingen som har alla svar idag. Vill man veta vad som gäller idag är det FHM riktlinjer som gäller för vården och därmed för alla patienter. Fattar du?
  • Anonym (Ph)
    Tow2Mater skrev 2021-04-22 14:54:33 följande:

    Det handlar om tillgång till doser. Från FHM:

    "För att möjliggöra att så många som möjligt som vaccineras i fas 2 och 3 snarast erhåller en första dos vaccin rekommenderas att dosintervallet för personer som vaccineras i fas 2 och 3 förlängs till 6 veckor".

    Tillverkaren rekommenderar 3-4 veckors intervall.


    Det handlar naturligtvis om tillgång också. Problemet är att här pratas om flera olika vaccin och samma intervall gäller inte alla. Läs själv på FHM.
  • Anonym (Ph)
    Anonym (nja) skrev 2021-04-22 14:59:57 följande:

    Jag jobbar på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Här har Astras vaccin getts med 10 veckors mellanrum (men är pausat nu för personal).


    Ja exakt.
  • Anonym (Ph)
    Anonym (123) skrev 2021-04-22 18:39:42 följande:

    I mitt fall fick jag en restdos, jag ringdes in med en timmes varsel.

    Jag var bokad med sex veckors mellanrum, enligt rekommendationen.


    Ja det är rätt med Pfizer. Det är längre intervall med Astra som sagt. Olika intervall med olika vaccin, enligt rekommendation. Står mkt tydligt på FHM som vården följer.
  • Anonym (Ph)
    Anonym (försöker hjälpa 70+) skrev 2021-04-24 11:02:29 följande:

    Exakt så är det. Idioti att inte låta folk få veta vad för slags vaccin som erbjuds i samband med bokningen. På så vis skulle man ju inte behöva boka upp sig och ta en massa tid i anspråk i onödan. Både sin egen och andras. Pandemibekämpningen i Sverige är så dåligt skött. I alla avseenden. Både vad gäller smittbekämpning, restriktioner och nu även vaccinering. Få länder har gjort det sämre än vad Sverige har gjort. 


    Du verkar inte ha en aning om vilken logistik som ligger bakom vaccinationerna. Det går inte att i förväg veta vilket vaccin man får eftersom inte ens mottagningen själva vet vilket det blir. Det distribueras ju ut allt eftersom man får leveranser. Man får ta det man får, vill man inte ha det får man snällt vänta till nästa fas. Det är fritt val. Boka inga tider då om du inte är beredd att ta vad du får!
  • Anonym (Ph)
    Anonym (försöker hjälpa 70+) skrev 2021-04-24 17:26:23 följande:

    Det stämmer inte. Andra länder har helt strukit användningen av vektor-vaccinet från Astra och vaccinerar enbart med mRNA-vaccin. De flesta har ändå kommit längre än Sverige. Med bättre logistik går det givetvis att tala om vilka vaccin de olika mottagningarna har hemma. Många vet förstås också vad de har och vad de kommer att få närmaste dagarna. Vad det handlar om EGENTLIGEN är att det INTE VILL BERÄTTA DET. Då de befarar att folk inte kommer boka sig för vaccination om de får Astras hopkok.

    Jag vet personer som bokat flera tider och gått runt till olika mottagningar, tills de fått napp på en mottagning som har rätt vaccin. Så visst går det att välja. Det är ingen som kommer tvinga i folk vaccin som de inte vill ha. De har inte behövt vänta till nästa fas. 

    Moraliskt känns dagens ordning väldigt tveksam. Man kan fråga sig två saker.

    1. Antingen vill folk ta Astras vaccin eller så vill de inte ta det. Om man är öppen med vad man har, kan ju alla som vill ha Astras vaccin välja det.

    2. De som inte vill ha Astras vaccin behöver då inte boka tider i onödan, då de köper grisen i säcken. Och om folk inte vill ha Astras vaccin är det knappast samhällets uppgift att tvinga i folk ett vaccin de inte vill ta. 


    Du har fel i så mycket du skriver. Så mycket rykten som inte är sanna som florerar.
  • Anonym (Ph)
    Anonym (försöker hjälpa 70+) skrev 2021-04-27 12:45:59 följande:

    Har lite svårt för att kalla de personer som inte vill ha Astras vaccin för fuskare. 

    Kan ju faktiskt vara så att man tillhörande riskgrupp är rädd för att smittas av Covid19. Man har läst om att Astras vaccin förutom biverkningar ger mycket lägre skydd mot smittan.

    Är det då så konstigt att man kan tänka sig att vaccineras med Pfizer eller Modernas vaccin, men inte Astras? Varför ska man då inte kunna få boka sig för vaccination? Kan vårdgivare inte upplysa om vad för slags vaccin de har blir det ju så att patienter går därifrån i ogjort ärende, för att sedan boka igen. De försvinner ju inte från riskgruppsordningen för det. Dessutom borde man väl vara extra noga med att se till att riskgrupper får de effektivaste vaccinen, men nu ger man istället bara Astras till 70+, detta trots att det nu finns fall med blodproppar även bland de äldre. Kanske inte heller helt förvånande. 

    Jag tycker man borde göra som flera andra länder redan har gjort. Man borde sätta totalstopp för Astras vaccin. Låt hellre processen ta lite längre tid. Nu försöker man sig på något slags hafsverk och det blir sällan särskilt bra.


    Vad du håller på och tjatar om detta. De som får vaccin nu är prioriterade grupper. De får först av de vaccin som vi har tillgång till och som är godkända och ger ett bra skydd. Mottagningarna vet inte vad de får för vaccin förrän med kort varsel så det går inte att boka och välja! Skulle bli totalt kaos. Vill man bara ha ett visst vaccin så vänta då! Det kommer förmodligen gå att välja så småningom, efter sommaren eller så.
  • Anonym (Ph)
    Anonym (försöker hjälpa 70+) skrev 2021-04-27 17:33:27 följande:

    Många tycker nog att de väntat tillräckligt då de levt isolerade i över 1 års tid. Klart man chansar och bokar in sig för vaccination då. Astras ger ju för övrigt inte något vidare skydd om man jämför med de båda andra godkända vaccinen. 


    Astra har mycket bättre skydd med längre tidsintervall än man först trodde. Biverkningarna är extremt ovanliga. Men om det är så dåligt med Astra vem tycker du då ska ta det? För vi skulle inte kunna vaccinera i den här takten om vi inte hade det. Så varför skulle just du bli vaccinerad nu i så fall? Då hade du ändå fått vänta, mycket längre. Så vänta som sagt så kan du välja. Och ta inte upp tider för andra. Sjukt egoistiskt!
  • Anonym (Ph)
    Anonym (försöker hjälpa 70+) skrev 2021-04-27 20:53:13 följande:

    Var har du fått det ifrån?För tillfället finns tre godkända vaccin tillgängliga i Sverige.

    Pfizer/BioNTech: Skyddseffekt på 95 procent efter två doser som tas med sex veckors mellanrum.Moderna: Skyddseffekt på 94,5 procent efter två doser och tas med sex veckors mellanrum.Astra Zeneca: Genomsnittlig skyddseffekt på 70 procent efter två doser ? högre än den genomsnittliga effekten av vaccinet som ges mot säsongsinfluensa.

    www.kry.se/vaccination/covid-19-vaccin/


    Det har gjorts nya studier efter detta. Och även 70% är en hög skyddseffekt, alltså högre än vaccin vid säsongsinfluensa, samt att sjukdomen blir mildare vid vaccination om man ändå skulle bli sjuk. Du har verkligen låst dig vid en uppfattning. För din information så finns det mycket ovanliga biverkningar även med andra vaccin.
  • Anonym (Ph)
    Anonym (ARG!!!) skrev 2021-04-27 21:34:06 följande:

    Hur fel eller rätt somliga än må ha gällande Astra så finns det många äldre som inte kommer att ta Astra under några omständigheter. Vad kommer att hända med dom nu? När kan dom få ett annat vaccin? Betyder det här att vart dom än vänder sig i Stockholm så kommer dom enbart att erbjudas Astra? Kan dom verkligen inte lyckas få ett vaccin som dom känner sig bekväma med?


    Vi har tillgång till de vaccin vi har. Det är inte en affär vet du, där man kan gå in och välja vad man vill ha. Är man så livrädd för Astra så får någon kanske förklara för dem, det håller sjukvården på med hela tiden, Eller så får man vänta, tills tillgången är bättre och man kan välja.
  • Anonym (Ph)
    Anonym (försöker hjälpa 70+) skrev 2021-04-27 21:30:36 följande:

    Vad har du för källa till att de uppgifterna skulle vara trovärdigare? Låter mest som personligt tyckande. Men även om det skulle stämma, betyder det ändå att du tar betydligt större risk än med mRNA-vaccinen.

    20% risk att bli sjuk jämfört med 5%. "Troligen inte så sjuk?" Låter också hemmasnickrat. Flera länder har aktivt valt bort vektorvaccinen. 

    Men du gör ju som du vill. Föredrar du Astras vaccin med den datan är det upp till dig. 


    Hahahaha.
  • Anonym (Ph)
    Anonym (försöker hjälpa 70+) skrev 2021-04-27 21:53:28 följande:

    Kan bara hålla med. De är rädda för att om folk fick välja skulle ingen välja Astra och då skulle inte tillräckligt många bli vaccinerade tillräckligt fort. Grejen är bara den att pensionärerna många har levt isolerade i över ett års tid. De kan nog tänka sig att vänta om de får ett vaccin som faktiskt ger ett reellt skydd och som de inte dör av. Men istället väljer man att närapå tvinga i pensionärerna detta undermåliga vaccin. Det är nog bland det mest oetiska jag skådat på mycket länge. Tycker det är skitmärkligt hur folk accepterar detta och att pressen inte är mer på. Detta sker alltså i den humanitära supermakten Sverige...


    Du verkar helt faktatesistent.
  • Anonym (Ph)
    LenaFson skrev 2021-04-27 22:15:14 följande:

    Visst svider det att tvingas inse fakta? Vet inget om mannen men siffrorna är inte något han själv skulle ha kunnat hittat på.


    Du hittar en artikel när du googlar som stödjer det du tycker. Men om du läser del 1 och 2 av det han skriver så kanske du ser att så svart och vitt är det inte. Börja där.
Svar på tråden Vaccin mot covid