Inlägg från: Anonym (Skamsen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Skamsen)

    Han skrattade åt mig- överreagerar jag?

    Physalis skrev 2021-04-18 09:30:35 följande:

    Jag kan förstå att man får lägre sexlust när man har småbarn och jag kan förstå att man råkar skratta vid fel tillfälle. Men jag kan inte förstå att man kallsint fortsätter glo på tv när ens partner blir sårad och går iväg och gråter pga vad man gjort.


    Jag förstår inte heller... Jag vet inte vad jag ska tycka eller tänka. Jag känner mig bara så skamsen och ledsen. Skönt att veta iallafall att min reaktion inte var helt orimlig. Nästan att jag undrar hur mina vänner tänker om dom tycker jag överreagerade....
  • Anonym (Skamsen)
    Anonym (Va?) skrev 2021-04-18 10:19:43 följande:

    Iofs, han kunde ju kostat på sig att be om ursäkt.

    Om han ens förstod hur illa det blev att han reagerade som han gjorde.

    Det kan lätt bli lite pinsamt om man "uppvaktar" lite för fixad vid ett tillfälle som inte passar den andra.

    Vid ett sånt tillfälle, när man har barnvakt och äntligen får tyst och lugnt, då hade inte jag heller lagt tiden på hångel och sex utan på att njuta av att göra... ingenting.


    Jo men det förstår jag. Men han är ensam ganska ofta. Han jobbar hemifrån och jobbar bara 3-4 ggr i veckan. Och sonen är på förskola på dagarna och jag jobbar med. Så dom gångerna han inte jobbar har han ju jättemycket tid för sig själv
  • Anonym (Skamsen)
    Zouxman skrev 2021-04-18 10:37:31 följande:

    Hjälper ju inte att skriva här, om detta nu hände igårkväll så måste ni ju prata om det, han måste ju få förklara sig, få den chansen.


    Jag skrev inlägget igårkväll. Det här hände i fredags. Vi har inte pratat sedan dess.

    Jag skäms för mycket för att ta upp det och är faktiskt lite arg på honom. Och han har inte försökt förklara sig.

    Ingen hållbar situation- jag vet. Men just nu så får det vara. Tills jag kan lugna ner mig tillräckligt för att kunna prata sansat med honom.
  • Anonym (Skamsen)
    Anonym (Va?) skrev 2021-04-18 10:42:13 följande:

    Har ni pratat om det efteråt?


    Nej

    Som sagt. Känner mig både skamsen och arg. Och han har inte visat några initiativ. Men jag väntar tills jag inte är lika arg längre... jag vet att om jag tar en diskussion nu så kommer jag bara tjafsa. Så jag vill kunna vara lugn för att ta upp vissa saker utan att bli frustrerad. För då kommer jag ingenvart
  • Anonym (Skamsen)
    Physalis skrev 2021-04-18 10:42:39 följande:

    Även om det är svårt att göra sig av med en känsla så vill jag att du ska veta att du inte har något att skämmas för. Du ville göra något fint för din partner och gjorde något du veta att han gillat förut. Det finns inget fel i det. Det är han som borde skämmas som fått dig, den han älskar, att känna såhär.


    Tack!!! <3 Jag vet det. Men det är som du säger: svårt att bli av med känslan. Men jag ska försöka. Jag vet att jag inte gjort något fel. Men känns ju bara som det.
  • Anonym (Skamsen)

    Tack till alla som har skrivit. Både med uppmuntran och kritik!

    Jag har under dagarna funderat och pratat med min man och jag kom fram till att jag inte längre vill vara kvar i vår relation. Han är inte intresserad av nån form av rådgivning men ville inte göra slut.

    Det handlar inte bara om att han skrattade åt mig. Vi har haft problem länge. Och om man inte vill umgås med sin partner alls - då är det väl ingen mening att fortsätta vara tillsammans.

    Jag och sonen bor tillfälligt hos mamma tills vi löst allting.

    Jag vill tacka all återigen för ni tagit er tid och svarat.

    Önska mig lycka till.

  • Anonym (Skamsen)
    Anonym (*) skrev 2021-04-22 07:15:42 följande:

    Jag tror du gjorde helt rätt. Din man verkade inte intresserad av dig längre. Jag önskar dig all lycka till.


    Tack!!!
  • Anonym (Skamsen)
    Anonym (...) skrev 2021-04-22 13:59:59 följande:

    Vad sa han om att du inte vill fortsätta?


    Först fick jag ingen reaktion direkt. Bara ett ryck på axlarna och ett okej. Han började packa. Sa åt honom att det inte behövdes då jag skulle till min mamma.

    Redan nästa dag ringer han och vill träffas för att prata. Han sa att han irne vill göra slut. Att Vi har redan ett liv tillsammans, en kärnfamilj varför ska vi börja om från början?

    Då sa jag att det inte var en anledning till att vara tillsammans. Men jag skulle kunna tänka mig stanna om vi testade att gå terapi- för jag har ju inte bara slutat att älska honom. Men han var inte intresserad av det.

    Så då kände jag att vi skulle inte komma någon vart. så jag gick. Vi har pratat lite men det har bara handlat om sonen. Inget mer.

    Sp egentligen sa han inte så mycket. Kändes som att jag pratade med ett tjurigt barn som ville ha godis innan maten men inte fått som den vill.
  • Anonym (Skamsen)
    Anonym (...) skrev 2021-04-22 21:45:45 följande:

    Har han någon förklaring till varför han inte vill umgås osv?


    Han tycker att jag överreagerade på den fronten. Att eftersom vi var tillsammans och bodde tillsammans så träffas vi ju- vilket i hans mening Är att vi umgås.

    Så vi tycker väl olika på den fronten.
  • Anonym (Skamsen)
    Anonym (...) skrev 2021-04-24 13:58:47 följande:

    Fick du någon förklaring på varför han inte vill ha sex längre och tycker det är komiskt när du vill?


    Ingen förklaring alls. Han bytte samtalsämne när jag frågade om det.
  • Anonym (Skamsen)
    Anonym (Ink) skrev 2021-04-24 14:07:39 följande:

    Herre jisses.

    Du pratar om att han är sur som ett barn men tycker samtidigt att ha barn är inte är ett skäl att leva ihop. Du behöver växa upp. Det är ett barn som fått barn.


    Så om jag nu levde i en situation där min man slog mig - skulle jag stanna i äktenskapet bara för att vi har barn? Ett eXempel bara - gäller inte det här senariot.

    Men, Nej barn ÄR inte ett skäl att leva ihop. Inte om föräldrarna inte är sams och mår dåligt. Mina föräldrar höll ihop för mig och mina syskon, och vi märkte ju. och i slutet så hatade dom varandra. Det var ren tortyr att vara hemma.

    Så jag tänker inte tvinga som genomlida det där. Jag måste kunna få må tillräckligt bra att ens kunna ta hand om min son. Inser bara nu hur dåligt jag har mått och hur det har påverkat min energi att ta hand om min son och arbeta samtidigt.
  • Anonym (Skamsen)
    Anonym (Va?) skrev 2021-04-24 16:47:04 följande:

    Snälla människa, det är inte i närheten av jämförbart.


    Men snälla människa - läs om läs rätt. Jag skrev ? Ett eXempel bara - gäller inte det här senariot.?
  • Anonym (Skamsen)
    Anonym (*) skrev 2021-04-24 17:58:10 följande:

    Du har så rätt. Man ska inte fortsätta vara tillsammans om man mår dåligt i relationen. Barn behöver föräldrar som mår bra. Tyvärr finns det en hel del sådana här konservativa människor på FL som tycker att man är en dålig förälder om man separerar och som tror att barn blir traumatiserade av att föräldrarna separerar.


    Tack! Mina föräldrar höll ihop för min och syskonens skull. I slutet hatade dom varandra. Och det var aldrig någon som ville vara hemma för det var bråk hela tiden. Hade varit bättre om dom skiljde sig tidigare. Är mer traumatiserad av att dom höll ihop än vad jag är av deras skilsmässa. Idag har dom ingen som helst kontakt.

    Jag förstår och dömmer inte dom som stannar. Alla gör som dom tycker är bäst. Men att tvinga på sig sina konservativa åsikter och skylla allt på ?småbarnsåldern? kommer ju inte fixa något. Utan bara göra det värre- om båda parter inte jobbar.
Svar på tråden Han skrattade åt mig- överreagerar jag?