• HeidiHR

    Kombinera föräldrapenning och studiemedel

    Jag har kombinerat studier med föräldraledighet och då jag pratade med fk om att ta ut fp samtidigt som jag hade csn sa de att så länge barnet är hemma med mig så får jag ta ut fp samtidigt som jag studerar.

    Ska kanske tilläggas att jag studerat på distans och (naturligtvis då haft mitt barn hemma).

  • HeidiHR
    Grustradgarden skrev 2021-04-20 21:01:52 följande:

    Tack för svar! Det är precis så jag tänkt. hur la du upp det? Hur många dagar tog du fl per vecka (på ett ungefär?)


    Jag har kompletterat studiestödet med föräldrapenning lite utifrån behov. Men barn får man ju extra bidrag och så finns möjlighet till tilläggslån om man tidigare jobbat (2021 får man dessutom dubbelt tilläggslån).

    Kanske inte så mycket svar för dig men gör en kalkyl på csns hemsida och kolla hur mkt du kan få och utgå från det. Tänk som sagt på att inte överstiga fribeloppet, om de har något i år? Förra året togs det ju bort pga Corona.

    Ganska fördelaktigt att plugga nu!
  • HeidiHR
    Grustradgarden skrev 2021-04-20 21:04:32 följande:

    Syftena är flera;

    1. att ha en utbildning att söka annat jobb med efter ledigheten.

    2. Att min sambo ska kunna vara föräldraledig (eftersom att norska regler kräver min sysselsättning och jag vill inte gå in och jobba). Vi kan inte vara hemma samtidigt.

    3. Att försöka upprätthålla min och min sambos normala ekonomiska standard och alltså försöka maximera min inkomst varje månad. :)


    Ta ut studiestöd istället för fp så kan din sambo vara hemma samtidigt som dig, iaf i perioder? Han kanske kan ta fp må-fre så kan du ta ut lördagar och söndagar.

    Med andra barnet gjorde hade vi en liknande lösning, det var helt fantastiskt att få vara hemma tillsammans hela familjen!
Svar på tråden Kombinera föräldrapenning och studiemedel