Inlägg från: Themis |Visa alla inlägg
  • Themis

    Känner du igen en ... När du ser den?

    En Rolex känner man väl igen men sen beror det kanske på vem som bär den om jag tror att den är äkta. Omega tycker jag är lite meh.

    Själv är jag mer intresserad av Breitling och JaegerLeCoultre så då är det att man har nördat lite på vissa modeller och känner igen dem.

    Chopard är ju svårt att missa också, och Audemars Piguet med sina åttkanter är lite dead giveaway även om det klart finns andra modeller.

    Jag hade en hygglig Breitling ett tag med bling men den kändes för flashig för vardag och för klossig till fest så sålde igen. Jag funderar på att köpa en Jaeger till mig själv när jag fyller 50. Eller så struntar man i det och investerar istället.

    Till vardags gillar jag Gucci, har två igång (vitmetall med gucciboett och vintage gulmetall med färgringar), och en gammal Zenit som jag gillar skarpt för att den i princip är en Movado- svart/guld och enkel urtavla, passar till det mesta.

    Senast köpta klockan var en liten Balmain roséguld och briljanter med vit sommarrem som jag plockade upp på halva priset i Zürich. På halva priset kan man nästan motivera att shoppa även i Schweiz. Flört


    Var inte en rövhatt bara så ordnar det sig nog.
  • Themis
    Xlr8 skrev 2021-04-21 23:29:42 följande:
    Intressanta synpunkter, ingen skulle vara gladare än jag om sånna kvalitets klockor säljs till "ur och penn priser"

    Nu är det specifika modeller jag har fattat tyckte för inte något märke.

    Då vanligt folk inte känner igen en rolex uppenbarligen och jag finner en modell från IWC och en annan från Sjöö Sandström som typ ingen känner igen så är det inte för att skryta.

    Min rädsla var då jag är lite intresserad av en rolex att folk faktiskt skulle känna igen den och drömma mig negativt för det.
    Men har du kollat hur Sjöö Sandström ser ut efter några år? För jag är inte imponerad av de jag har sett på nätauktioner, de har sett för j-vliga ut med missfärgning fast de bara haft fem år på nacken eller nåt. Kolla upp det lite på nåt klockforum, så du inte blir besviken. Kanske finns olika känsliga modeller eller man kan kolla hur många micron beläggning de har.

    Min Gucci från 90-talet som jag köpte på auktion för 10 år sen och har använt flitigt är lika fin i metallfinishen idag som då.
    Var inte en rövhatt bara så ordnar det sig nog.
Svar på tråden Känner du igen en ... När du ser den?