Svar på tråden BF Januari 2022 ????
 • Sön 2 maj 10:46
  3249 visningar
  884 svar
  Inlägg från Link92 Visa alla inlägg

  BF Januari 2022 ????

  Hej! Jag plussade i förrgår (och imorse för att dubbelkolla hehe) efter nästan två års försök till första barnet. BF 10 januari om jag räknat rätt. Det känns roligt och overkligt och vågar samtidigt inte hoppas för mycket då vi fick ett tidigt missfall i december 2020. Jag har inte passerat BIM än, borde vara på tisdag men har ganska starka test så hoppas det går vägen :)

  Har inga riktiga känningar än mer än att jag är törstigare än vanligt. Brösten är ömma, men det är de alltid mellan ägglossning och mens i vanliga fall också. Kul att höra hur ni andra känner också!

 • Sön 2 maj 14:37
  #82

  BF januari 2022

  6 januari - LinaJ87

  6 januari - 96Linneaa

  7 ? Januari - iloverooti

  10 januari - JosHed

  10 januari - Link92

 • Mån 3 maj 17:28
  Annasandra skrev 2021-05-03 16:52:23 följande:

  Skickar meddelande till dig och stort grattis!


  Skicka gärna till mig också! :)
 • Tor 6 maj 08:17
  Rådjuret28 skrev 2021-05-06 08:03:24 följande:

  Ja, jag är gärna kvar här en stund.

  Såg ditt inlägg innan, håller tummarna att det går bra för dig den här gången <3 Grattis till plusset.

  Bor i Västerbotten. 28 år gammal, Går allt vägen blir det här vårat första barn som är beräknad (via app) 6 Januari <3 hade ett tidigt missfall just innan Påsk och vi är både överraskade och glada att vi blev gravid så fort igen.

  Jag mår bra! mår illa när jag blir varm och anstränger mig fysiskt - gym, löpning tex. Kvällstrött, ömma bröstvårtor och lite humörsvängningar :?)

  3-4 dagar innan bm (förra veckan) mådde jag helt galet illa, fick svettrusningar och började skaka när jag ansträngde mig, särskilt kvällarna. Tog därför ett gravidtest sent på kvällen som visade ett svagt svagt plus. Nu i tisdags tog jag ett clearblue-test som visade Gravid 2-3 veckor.

  Såklart rädd för missfall igen, men försöker vara positiv och njuta av den pirriga känslan - att jag faktiskt är gravid.


  Hej! Bor också i Västerbotten! :) Mitt test i tisdags visade också 2-3 veckor. Fick missfall i december så är såklart också orolig men det känns på något sätt bättre och annorlunda denna gång. Känner du någon skillnad? :)
 • Tor 6 maj 10:09
  Rådjuret28 skrev 2021-05-06 09:50:51 följande:

  Ja känns annorlunda för mig med. På ett bättre vis :)

  Första gången hade jag främst lite spottings och väldigt ömma bröst, jag kände av armarna på sidan av dom och när jag sprang för att ta telefonen i butiken gjorde det rent ont. Kände väldigt mycket stickningar i livmodern också.

  Nu känns allt mer ?lagom? om man kan säga så. jag lite små stickningar ibland, brösten ömmar mindre och inte haft några spottings.

  Hur har det känns för dig? :)


  Ja jag hade också spottings sist. Och mycket mer värk i livmodern och varje gång det smärtade till och jag gick på toa kom det ljusrosa flytningar eller lite lite blod. Brösten var ömma, men som vanligt mellan ägglossning och mens. Jag var också väldigt orolig.

  Nu har jag inga spottings och knappt någon värk ännu. Brösten är ömma men mer spända och större än sist. Mår också lite illa nu när det gått för länge mellan måltid/fika. Är också ovanligt törstig. Känner mig betydligt lugnare än förra gången :)

  Har bokat ett tidigt ultraljud om tre veckor för att jag är så nyfiken! Har du funderat på det? :)
 • Tor 6 maj 18:52
  Rådjuret28 skrev 2021-05-06 18:35:58 följande:

  Samma här, hade en speciell oro i kroppen men tror/trodde mycket var relaterat till att jag hade stressigt på jobbet. Nu känner jag mig mycket lugnare i själ och även på jobbet. Så intressant att vi upplevt det lite lika.

  Så spännande! Jag har bokat ett möte första veckan i Juni för inskrivning men inget mer än så. Har inte så mycket koll egentligen vad vi kan göra och inte så här tidigt i graviditeten. Är som sagt vår första graviditet och barnmorskan tar inte emot några besök förens inskrivning från v 10


  Ja, jag tror kroppen vet och kan mer än hjärnan tror! Det enda man kan göra nu när det fäst är ju att äta rätt och vänta, vill det stanna så gör det det :)

  Jag har inskrivning andra veckan i juni! :) Minns att min svägerska gjorde ett tidigt ultraljud hos en privat klinik (enda stället i Umeå som erbjuder tidigt ultraljud), så jag har bokat där. Kostar 800 kr men det tycker jag att jag har råd med! :)
 • Tis 11 maj 14:16
  Mn91 skrev 2021-05-11 11:11:21 följande:

  Plussade idag efter två år med utredningar och hormonbehandling pga ofrivillig barnlöshet.

  Men varit utan behandling under de senaste månaderna! Bf 17/1-22 enligt uträkning! :D


  Grattis!! För oss tog det också två år att bli gravida! Gjorde utredning men fick inga behandlingar för "allt såg bra ut"..

  Det typiska är att jag i två år vägrat köpa nya jeans eller andra tighta kläder för att "jag ska ju ändå vara gravid snart", men nu under våren kändes det kört och tänkte invänta IVF i februari 2022 så jag köpte ett par nya jeans inför våren den 7 april. Plussade 30 april, ironin :) har bf 9/1 så får se hur länge jag kan ha de här jeansen haha!
 • Tis 11 maj 14:18
  Jojjans skrev 2021-05-11 06:55:41 följande:

  Jag tycker det är så himla tråkigt att alla BF-trådar på FL bara handlar om att hitta till en facebookgrupp. Sen dör tråden ut när man hittat FB-gruppen.

  Vore ärligare att döpa tråden till nåt sånt då.

  Jag är sugen på att starta en FL-tråd enbart för oss som hellre stannar på FL. vilka skulle vara intresserade?


  Ja lite trist är det, även om jag själv gått med i en fb-grupp. Jag kan absolut tänka mig att iallafall till en början hänga på två ställen :)

  Grattis till plusset! Hur mår du? :)
 • Tis 11 maj 17:57
  Jojjans skrev 2021-05-11 16:40:26 följande:

  Tack! :)

  Just nu är jag bara pirrig och glad. Inget illamående och ingen trötthet än. Lite mer hungrig bara. Och en svag molvärk i magen, precis lagom för att jag ska bli påmind om det regelbundet och le lite för mig själv.

  Dock har jag inte ont i brösten som förra gången, tack och lov! Tror det handlar om att jag fortfarande ammar och brösten är både ganska mjuka och slappa samt väl härdade av att amma en 1,5-åring :D

  Hur mår du?


  Skönt att höra! Och så kul med 1,5-åring! Min mans brorsson är också 1,5 och han är så rolig nu. Mysigt för er med syskon i nära ålder :)

  Jag mår bra! Tänker flera gånger om dagen att jag inte är gravid eftersom det knappt känns. Har spända bröst och ömma bröstvårtor men det är det enda! Är lite mer törstig än vanligt också. Det är första barnet för mig så vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig :)

  I december fick vi missfall i v 5+2, vilket jag kommer vara i imorgon så efter det kanske jag slappnar av mer. Den gången hade jag massa molvärk men blödde också lite varje dag från BIM tills missfallet satte igång i 5+2 då. Men ingen molvärk denna gång! Känns som att det borde kicka in snart då det väl växer för fullt där inne.

  Har bokat tidigt ultraljud privat i 7+2 så väntar med spänning på det :) kommer du göra tidigt ultraljud tror du?
 • Ons 12 maj 13:51
  Jojjans skrev 2021-05-12 06:37:34 följande:

  Oj vad läskigt! Och vilken otrolig lättnad att få se hjärtat slå <3

  Hur tidigt är det värt att boka ett vul?


  Olika kliniker verkar tycka olika! Jag har bokat i 7+2 vilket det stället tyckte var okej, men hörde att en annan rekommenderades att vänta en vecka till. Men från 7+0 har jag hört om man vill vara säker på att se hjärtat slå :)
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...