• Mon 24 May 2021 11:41
    23233 visningar
    884 svar
    884
    23233

    BF Januari 2022 ????

    Ericky skrev 2021-05-24 11:19:39 följande:

    Det är så lätt att noja ja... jag hade också yttepyttelite rosa i en flytning imorse. Men vad jag förstår så är det väldigt vanligt i och med att slemhinnorna är sköra precis som du säger. Att det är rent blod i kombination med kraftig värk som man kan reagera på :)

    Spännande med ultraljud! Är det rutin att man gör ultraljud så tidigt? Eller är det här inbokat av dig? :)


    Jamen precis! Sist fick jag ju missfall och då hade jag rejäl värk och till slut kraftig blödning så jag vet ju att jag inte är där iallafall :)

    Det är inbokat av mig på en privat klinik! Kostar 800-900 kronor, men känns värt för att få se det lilla hjärtat slå :) Vi hade tänkt ge bilden till våra mammor på mors dag, men nu berättade vi igår pga att min mormor är väldigt sjuk och har blivit inlagd på sjukhus, vill att hon ska veta innan hon går bort. Det blev rejäla tårkalas hos bägge familjer eftersom de vet att vi kämpat så länge <3

    Det ultraljud jag erbjuds av regionen är RUL och brukar vara runt v20 så är lååång väntan dit.
  • Mon 24 May 2021 13:05
    Steeph skrev 2021-05-24 12:08:26 följande:

    Hej, kanske vågar min in här?

    Pluset är starkare idag iaf. BF 31/1.

    Äl+15 och har inte lika starka test som förra gången (som slutade i ma). Men får tro och tänka att vi ändå har en chans nu även om testen inte är überstarka. 4 översta från igår och 5e från idag.


    Men ja! Grattis och välkommen! :)
  • Tue 25 May 2021 15:54
    Steeph skrev 2021-05-25 15:18:07 följande:

    Jag fick också en ljusrosa flytning nyss hade aldrig det med första graviditeten (MA). Hjälper ju inte direkt när jag redan är nojig. Hade ganska starka test idag iaf och ska ta nytt imorgon igen om inte en större blödning drar igång.


    Jag hade två ljusrosa flytningar igår, men inget mer sedan dess. Det är normalt när livmodern växer så behöver inte betyda att något är fel <3 än mer vanligt är det väl om man befinner sig i krokarna där mensen skulle kommit. Hoppas det avtar!
  • Wed 26 May 2021 15:38

    Jag var på tidigt ultraljud idag och fick både se och höra hjärtslag! Jag har trott att jag är 7+2 och hon trodde 7+3 så verkar ju stämma :) behövde inte göra VUL utan räckte att göra på magen!

    Är så glad och mycket mycket mer avslappnad nu. Firade med köpa olika alkoholfria öl och vin på systemet haha, här ska testas!

  • Wed 26 May 2021 17:04
    Steeph skrev 2021-05-26 15:48:38 följande:

    Men wow vad glad jag blir för din skull!! Grattis <3 jag hoppas jag får uppleva samma som dig om ett par veckor!

    Vad har du för symtom? Jag har bara ömma bröstvårtor och molvärk som känns mest i ryggen.


    Tack! <3 är en sådan lättnad att ha fått se det lilla hjärtat slå :)

    Jag har större bröst, ömma bröst och bröstvårtor, ibland lite värk runt livmodertrakten när jag rör mig snabbt från sittande till stående och blir ibland paniktrött på eftermiddagarna och måste sova lite. Vissa dagar ser jag väldigt svullen och gravid ut och vissa dagar syns det inte alls. Ibland är jag extremt törstig och vissa dagar kissar jag ofta. Mår aldrig dåligt eller så :) har haft exakt samma symptom till och från sedan jag plussade.
  • Wed 26 May 2021 22:21
    Ericky skrev 2021-05-26 20:39:39 följande:

    Känns så tråkigt att behöva lämna denna grupp, men idag är missfallet ett faktum med blödningar rikliga som mens och ordentlig mensvärk. Och fortsatt svaga gravtest.

    Önskar alla er andra stort lycka till <3


    Men nej vilken besvikelse och sorg för er <3 jag blir riktigt ledsen för er skull av att läsa det här! Det hade varit roligt att få följas åt också. Hoppas ni inte behöver vänta mycket längre på er tur nu <3
  • Thu 27 May 2021 09:08
    Jojjans skrev 2021-05-27 08:53:04 följande:

    Å grattis!! Jag är så himla pirrig och förväntansfull inför mitt på måndag :) men också fruktansvärt läskigt.

    Jag har varit så himla trött, oengagerad och lättstött på jobbet senaste veckorna. Delvis tror jag det är hormonellt, men det handlar garanterat också om ovissheten och oron och känslan av att vara i nåt ingenmansland. Så fort jag vet att det är nåt där inne tror jag att jag kan hitta tillbaka till mitt lugn igen.


    Ja jag var så nervös innan! Jag har svårt att släppa vår "otur" (försökt i två år och fått ett tidigt missfall) så var helt säker på att hon inte skulle se några hjärtljud men det var väldigt tydligt! Hoppas verkligen du får liknande besked nästa vecka och kan känna lite avslappning iochmed det. Får din partner följa med?

    BM sa att nu när vi sett hjärtslag så är den höga missfallsrisken innan v12 i princip 0. Känns otroligt skönt!
  • Thu 27 May 2021 13:02
    EmelieE1996 skrev 2021-05-27 12:03:14 följande:

    Grattis! Det måste kännas så skönt :) Gjorde du ultraljudet privat? Vad kostade det?

    Jag är i V 6 än så länge så måste väl vänta en vecka innan man kan de hjärtat slå? Imorse kände jag mig illamående när jag vaknade och var tvungen att äta något snabbt, annars har jag inga direkta symptom. Kanske lite tröttare och mer lättirriterad haha :) Vad har du för symptom?


    Tack! Obeskrivligt skönt :) Ja jag gjorde det privat, kostade 800 kr.

    Om man gör VUL tror jag man kan se det i v6, men inte alltid. Bäst att vänta tills minst v8 (alltså 7+0) sa de där jag var, och det var skönt att slippa göra ultraljudet vaginalt.

    Jag har större bröst, ömma bröst och bröstvårtor, ibland lite värk runt livmodertrakten när jag rör mig snabbt från sittande till stående och blir ibland paniktrött på eftermiddagarna och måste sova lite. Vissa dagar ser jag väldigt svullen och gravid ut och vissa dagar syns det inte alls. Ibland är jag extremt törstig och vissa dagar kissar jag ofta. Mår aldrig dåligt eller så :) har haft exakt samma symptom till och från sedan jag plussade. Eller jag mådde illa dag 6+0 och 6+1 mellan frukost och lunch men tack och lov har jag inte känt så sedan dess :) Har också ovanligt stabilt humör haha, så inga humörsvängningar här än!
  • Thu 27 May 2021 14:43
    EmelieE1996 skrev 2021-05-27 14:39:38 följande:

    Jag förstår det :)

    Okej, tack för info! Jag började må illa någon gång runt V 7-8 när jag väntade min dotter men det är ju så olika när och om man överhuvudtaget börjar må illa. Hoppas du slipper det! Jag är faktiskt lite rädd för att jag ska må så illa igen som jag gjorde förra gången, och särskilt nu under sommaren när det är så otroligt varmt vissa dagar.


    Ja jag frågade min mamma om hur hon mått med mig och hon kunde inte minnas att hon mådde illa mer än någon dag riktigt tidigt.

    Nä usch det låter inte kul...men man hör ju att andras graviditeter varit helt olika så hoppas du får må bra denna gång :)
  • Fri 28 May 2021 07:29
    Jojjans skrev 2021-05-28 07:14:00 följande:

    Jag har inte frågat om partner får förfölja med. Han är föräldraledig med äldre barnet och jag jobbar heltid så bokade ul väldigt nära mitt jobb så jag kan smita dit på lunchen utan att någon misstänker nåt.

    Jag försöker att inte vara för negativ/cynisk men ett plus för mig är verkligen inte lika med ett barn. Och även om jag såklart skulle bli lättad av ett pickande hjärta och ett fint KUB sen så kommer jag inte vara lugn förens mer än halva graviditeten gått. Min första graviditet fick vi bästa tänkbara resultat på KUB och massa fina bilder på vårat kommande barn. 2 veckor senare gick vattnet oförklarligt och vi förlorade honom. Det är oerhört liten risk att det skulle hända igen, men oron kommer alltid finns med mig.


    Ja jag är inte naiv och vet såklart att vad som helst kan hända ändå. Men jag försöker att inte oroa mig då det inte är något varken jag eller fostret tjänar något på. Vad som än händer så kan jag inte påverka det, men det är skönt att se att hjärtat har börjat slå iallafall.
Svar på tråden BF Januari 2022 ????