Inlägg från: Link92 |Visa alla inlägg
  • Link92

    BF Januari 2022 ????

    Jojjans skrev 2021-05-14 20:40:22 följande:

    Jag tycker det är så märkligt med symptom. Hade verkligen supertrevlig molvärk, trötthet, extra hunger och törst i några dagar efter att jag plussat. Men nu plötsligt känner jag mig som vanligt, men bröstvårtorna har börjat ömma som sjutton. Minns inte detta från tidigare grav, hade för mig att symptomen bara stegrade då.

    Fler som har symptom som vandrar omkring och kommer och går?


    Men jaa! Har känt mig trött och törstig och sedan försvann allt i flera dagar. Dock håller de tunga brösten och ömma bröstvårtorna i sig. Men idag har jag känt mig så sjuuuuukt bakis trots att jag sovit och druckit bra. Så går verkligen i vågor! Mår för det mesta som vanligt, vilket gör mig lite nervös..man blir ju galen haha.
  • Link92
    Jojjans skrev 2021-05-16 22:43:09 följande:

    Inget ivf för mig. Jag har oförskämt lätt att bli gravid, tydligen även denna gång, men innan jag fick min son så hade jag först ett sent missfall i vecka 16, och sen ett tidigt i vecka 6. Så jag även om jag njuter varje dag så vågar jag inte tänka att det kommer ett barn riktigt än.

    Jag får höra vid inskrivningen om man kan få ett tidigt vul, men eventuellt bokar jag ett själv vid vecka 7+.

    Hur mår ni alla i gruppen? Några symptom eller tankar som är nya?


    Jag har börjat uppleva lite "växtvärk" runt livmodertrakten och kan få lite plötsligt ont om jag rör mig snabbt från tex sittande till stående. De ömma brösten och bröstvårtorna är kvar, samt den konstanta törsten. Får också lättare blodtrycksfall igen, fick det ofta direkt efter plus men har sluppit det ett par veckor men är alltså tillbaka igen nu. Går in i vecka 7 (6+0) imorgon. Jag har lättare att tänka på att jag är gravid nu samt känner ett lugn inför att det kommer gå vägen (fick missfall sist i 5+2 så var en lättnad att passera det). Blir dock nojig så fort jag tänker på tidiga ultraljudet i 7+2 och får ibland för mig att vi inte ska se några hjärtslag då..så tankarna är väl fortfarande varierande ändå.
  • Link92
    Rådjuret28 skrev 2021-05-18 23:52:06 följande:

    Spännande med en vecka till ultraljudet nu :)

    Jag har också börjat få växtvärk (som jag googlat på detta) känns som en intensivare mensvärk faktiskt som gör mig illamående, dyker oftast upp på kvällarna innan läggdags för mig.. Blir lite orolig för stunden när det sätter igång, men går oftast över efter en stund och känner mig lugn igen.

    Går in i vecka 8 på torsdag (6+5 idag)

    Hur känns det för dig? Är det bara små stickningar eller känns det tydligare?


    Ja det är en märklig känsla den där växtvärken..när jag byter position snabbt känns det som små stickningar men ibland molar det lite. Jag har dessvärre fruktansvärd mensvärk när jag har det så det här känns mycket mildare. Inför missfallet förra gången gjorde det mycket ondare, och då kom det också blod varje gång värken kom, så känns skönt att slippa det. Men lyssnar man till hur andra har det verkar det mesta vara normalt! Tråkigt att du ska behöva må illa av din molvärk..

    Sedan i måndags har jag mått lite illa mellan frukost och lunch, inte så att jag vill kräkas, men så att man känner att man mår dåligt och livet känns sämst haha. Svårt att beskriva.

    Annars känner jag mig uppsvälld och upplever att vissa byxor gör att jag känner mig instängd och får ont i magen av det. Känner du dig svälld?
  • Link92
    Rådjuret28 skrev 2021-05-19 07:47:23 följande:

    Har haft ordentligt illamående så jag kräks 2 mornar.

    Känner samma som dig att mornarna kan vara tuffa, innan frukost och om jag inte går på lunch i tid nog. Får mest i mig bara sallader till lunch, där caesarsallad blivit lite av en favorit och någonting jag längtar efter. Annars tycker jag det känns tungt med varm och fast mat, särskilt att ställa mig för och laga. Men när det väl serveras tycker jag det är gott och det går ner utan problem.

    Ja, jag känner mig uppsvälld. Precis som du beskriver känns mina skinny high jeans alldeles för tight om magen medans mina ?momjeans? eller kostymbyxor inte håller in magen. Och det istället blir väldigt synligt att min mage är något större än vad den brukar. Känner mig inte gasig, men bara väldigt uppsvälld. Men läst att det brukar lägga sig efter v 12.

    Hur känns det inför ultraljudet?


    Åh fy vad jobbigt med kräkningar! Jag har varit övertygad om att jag ska må mer illa (är alltid känslig vid förändringar, som utlandsresor och vätskebrist så tänkte att detta skulle bli samma), så är tacksam för varje dag jag slipper kräkas. Hittills älskar jag dock mat och kan äta allt, är dock alltid supertrött efter jobbet så är tacksam att min man lagar mat medan jag sover på soffan.

    Ja jag är väldigt nöjd över att jobba hemifrån så jag kan ha mjukisar och mjuka tights till jobbet. Köpte ett par nya jeans precis innan grav då jag gett upp om att bli gravid utan hjälp, och de är självklart tighta med hög midja. Lagom till vecka 12 kanske magen börjar synas så är väl bara packa bort de där byxorna haha.

    Jag pendlar mellan att vara supernervös över att vi inte ska se något foster/att hjärtat inte slår och att vara lyckligt pirrig inför att få se den som huserar där inne. Känns hursomhelst tråkigt att min man inte får vara med. Vi har bestämt oss för att visa bilden för våra familjer helgen efter att bilden tagits (mors dag) eftersom de vet om att vi försökt länge och då vi umgås mycket med våra familjer kommer det ändå bli svårt att dölja länge till.

    Hur var det - hade du bokat något tidigt UL?
  • Link92
    mariell94 skrev 2021-05-19 15:06:21 följande:

    En fråga, läste i en av apparna (tror preggers) att om man tränar bör inte pulsen gå över 160 - vilket min gör, utan att jag anstränger mig allt för mycket. 

    Är lite rädd för missfall och dricker minimalt med koffein, dragit ned på träning etc, men vet att träningen är så himla viktig!

    hur tänker ni andra med träning, och pulsrekommendationerna? 


    Nej strunta i den där pulsrekommenationen! Jag frågade min tränare och hon sa bara att man ska lyssna på kroppen, särskilt så här tidigt :) Lägg bort pulsklockan sa hon också.

    Följ typ Anna Haag eller Heidi Andersson eller andra sådana tränande personer på Instagram för lite gravidträningspepp :)

    Tidiga missfall beror oftast på att det är något knas med fostret, inte för att man har tränat på något särskilt sätt.

    Angående koffein så har jag dragit ner på det också. Dricker ett par koppar svart te om dagen, eller en liten kopp kaffe när jag blir sugen.
  • Link92
    Ericky skrev 2021-05-21 11:48:28 följande:

    Hej på er! 

    Jag har precis startat en egen tråd "BF februari 2022" eftersom jag precis plussat efter 10 månaders kamp. Hurra hurra hurra! <3 Hursomhelst så har jag BF 5 februari enligt min mensapp, men 29-30 januari enligt alla "räkna ut BF" på nätet, så jag är gärna med er här också och får dela erfarenheter med er om det är okej :)

    Iiiiih vad roligt att få gå med i en sådan här tråd och lämna "BIM"-trådarna bakom sig <3 :)

    Vet inte om det finns en FB-lista, men utifall att är min info;

    Ericky, 33 år, BF 29 jan-5 februari, 1:a barnet


    Hurra hurra hurra! :D

    Välkommen! Det har funnits en lista men tror den halkat låångt bak.

    Hur mår du och känner dig? :) Jag hade knappt några symptom annat än tunga och ömma bröst förrän i måndags (då gick jag in i v7 eller 6+0 beroende på hur man uttrycker sig).
  • Link92

    BF-lista:

    Link92, 29 år, BF 9 jan, första barnet

    Jojjans, 35 år, BF 18 jan, andra barnet

    Ericky, 33 år, BF 29 jan-5 februari, 1:a barnet

  • Link92
    Ericky skrev 2021-05-22 11:05:28 följande:

    Jag som är ny på det här undrar lite... :)

    När ska man kontakta MVC för inskrivning?

    När gör man första ultraljudet normalt sett? Är 33 år.


    Man kan kontakta så fort man plussat! Jag väntade så jag var förbi BIM innan jag ringde :) har inskrivning 11/6. Då jag är under 35 erbjuds vi inte KUB så har första ultraljud (RUL) runt vecka 20 tror jag. KUB gör man annars runt v10 tror jag. Har bokat ett privat tidigt ultraljud i nästa vecka (7+2) för att jag är så nyfiken på att få se ett litet tickande hjärta :)
  • Link92
    Steeph skrev 2021-05-23 11:53:51 följande:

    Kan ni dela med er av era test när ni var runt äl+12-14?

    Jag har precis plussat svagt på äl+14 så vågar inte riktigt gå med i gruppen än.

    Kram


    Här är mina tester :)

    ÄL+11



    ÄL+13



    ÄL+15 (BIM)

  • Link92
    Ericky skrev 2021-05-24 09:26:30 följande:

    Hej på er, 

    Jag är i vecka 5 (4+3). Lite nyfiken på att höra hur det är med symtom för er andra. Jag har absolut INGA symtom. Förutom ömma bröstvårtor, men det är verkligen det enda. Känner varje dag att de där plussen känns som ett hittepå när man inte känner något alls. Är inte orolig för missfall då jag inte blött eller haft ont, bara mest konfunderad på när symtom ska komma. Nu ska man kanske inte önska för mycket för då blir man väl sängliggande om ett par veckor med illamående ;)

    Men när kom era symtom? Är det fler än jag som är symtomfria? :)


    Hej!

    Hade precis som du bara ömma bröst/bröstvårtor (och stora bröst!) till v 6+0. Eller ja, vissa dagar blev jag trött fort eller var onormalt törstig och kissnödig men absolut inte alla dagar! 6+0 och 6+1 mådde jag illa mellan frukost och lunch (men lärde mig att mer mat och fika = mindre illamående!) Så njut av att ha lite symptom! Det ska jag försöka fortsätta göra, men jag vet att man lätt börjar noja..

    Idag är jag 7+0 och har lite lite mensvärk/växtvärk men det ska ju börja växa mer nu så är väl lugnt, även om det oroar mig..hade också en liten liten ljusrosa flytning imorse men försöker att inte blåsa upp det. Slemhinnorna blir ju känsliga när man är gravid. Har ett tidigt ultraljud nu på onsdag så ser fram emot att få se ett litet hjärta slå då!
Svar på tråden BF Januari 2022 ????