Inlägg från: Link92 |Visa alla inlägg
  • Link92

    BF Januari 2022 ????

    NatMar005 skrev 2021-05-31 09:15:11 följande:

    Förstår hur du menar och tänker. Vi berättade för svärföräldrarna igår, mors dag och allt, men de reagerade inte direkt med att bli överlyckliga vilket gjorde mig och minnsambo väldigt ledsna..

    Så otroligt tråkigt särskilt när vi har kämpat så som vi har gjort och de vet om det. Vi får bara glädjas åt att så många andra är lyckliga för vår skull men visst skaver det..


    Men oj! Så himla tråkigt! <3 Vad fick ni för reaktion då? Jag tänker att en del har svårt att visa känslor men din sambo känner väl sina föräldrar.

    Bra att ni kan ha annat fokus, det är ändå ni som är de mest lyckligt lottade som har en efterlängtad graviditet på G!
    mariell94 skrev 2021-05-31 08:59:08 följande:

    Hemligheten är ute, för vår del. 

    Nära vänner som vi inte kunnat undvika ställde oss mot väggen i helgen och sa skämtsamt att vi nu faktiskt får berätta  så då beslöt vi oss för att berätta för våra mammor också, på mors dag. 

    det är än väldigt tidigt, men skönt att inte behöva ljuga och komma med bortförklaringar! 

    Nu känns det dock som att det kommer att börja blöda bara för att vi har berättat, som att det är någon karmaeffekt som träder i kraft och förstör allt... 


    Ja här är den också ute, sedan förra helgen. Min mormor blev inlagd på sjukhus och har inte långt kvar och jag ville hinna berätta för henne. Hon blev jättestolt och mamma som var med började grina eftersom hon vet hur länge vi försökt (och behövde en glad nyhet mitt i allt med mormor)

    Jag var mest nervös för att berätta för pappa eftersom vi ska åka till Thailand med honom över jul och nyår eftersom han fyller 60 i höst. Men han blev bara glad och sa att resa, det kan man göra senare. Planen var att komma hem 5/1 men med BF 9/1 blir det svårt haha.

    Men jag håller med om att ångesten över missfall blivit mer påtaglig. Jag har börjat få en del rosa och blodiga flytningar och även om jag vet att slemhinnorna blir mer känsliga nu så känns det ändå som att det här inte kommer gå vägen..
  • Link92
    mariell94 skrev 2021-05-31 09:33:10 följande:

    Vilka härliga reaktioner, absolut kan man resa framöver! 

    Men håller med om att det känns som att allt är förstört bara för att man har berättat, konstig grej egentligen, varför skulle det ha en påverkan, är väl bara sitta lugnt och se - kan ju inte så mycket annat göra! 

    Jag hade en del rosa flytningar förra veckan, dessa har avstannad men det har många andra symtom också... förutom matthet och tröttheten. 


    Samma här med symptomen! Mina bröst är fortfarande stora men ömmar inte alls som tidigare veckor. Har också varit ordentligt trög i magen men idag är det räserfart.. Gick in i v9 (8+0) idag och försöker väl vara tacksam för att jag inte mår dåligt. Tröttheten ligger kvar och slår till ibland på eftermiddagarna. Jag har läst att runt v10 kan alla symptom kännas som bortblåsta och kallas "spökveckor". Kanske det som händer, lite tidigt bara..?
  • Link92
    Katizi80 skrev 2021-05-31 21:47:48 följande:

    Tack :)

    Jag har varit lätt illamående från v 5, varje dag.. Inte konstant med periodvis under dagen. Men nu i v. 8 har det vart mkt mer. Och jag är sååå trött. För mig är tröttheten värst. Skönt att man kan jobba hemma nu. Brukar ta pauser och lägga mig i soffan. Hehe. Men jag har inte barn sen innan så kan tänka mig att det är påfrestande.

    Känner även att jag blir mycket tröttare i benen när jag yogar, cyklar osv. Nån mer som känner detta? 


    Blir absolut trött fortare när jag tränar! Var på en joggingtur innan middagen idag och benen (mest vaderna) kändes helt döda efter 2,5 km. Jag brukar oftast orka lite längre än så haha. Tog en paus men fick ge mig vid knappt 4 km. Tänker att man får lyssna på kroppen och anpassa sig :)
  • Link92
    annaveronika84 skrev 2021-06-01 11:19:55 följande:

    Kände likadant med facebook, hur gör man för att bli inbjuden där då?


    Jag tror att vi som redan är med kan bjuda in! Testa skriv ett privat meddelande till mig här så ser vi :)
  • Link92
    Steeph skrev 2021-06-02 09:22:38 följande:

    Gått in i vecka 6 igår, idag 5+1. Har ingen molvärk alls, lite illamående och lite ömma bröst. Är helt 100 på att jag hade mycket mer molvärk förra gången jag blev gravid (MA). Känns som att det inte växer nått där inne. Jobbigast men denna tid (även om jag är så tacksam), är att jag är orolig konstant och har så svårt att släppa kontrollen. Någon mer i vecka 6-7 utan molvärk?


    Jag hade ingen molvärk så tidigt! Är i v9 nu och har knappt haft någon molvärk alls. Det hugger till lite ibland när jag rör mig snabbt, och det började nog v8. Har bara haft ömma bröst och bröstvårtor som tidiga symptom. Fick se den lille i 7+2 så vet att det är något där inne som växer även om jag inte känner det :) Jag var också orimligt orolig innan det tidiga ultraljudet. Du kanske ska boka ett sånt privat om du har möjlighet?
  • Link92
    Jojjans skrev 2021-06-04 10:19:21 följande:

    Jag trodde jag skrev ett inlägg om humör/mående men kan inte hitta det så gör ett nytt.

    Jag har senaste tiden börjat känna mig mer och mer nedstämd. Är så oerhört trött hela tiden, så orkar inte kämpa på på jobbet och känns som kollegor/chef hatar mig för att jag enligt dem framstår som lat. Blir lätt nedstämd och får ångest, som en allvarlig pms! Så har jag inte känt i tidigare graviditet. Är ni fler som lidit av psykisk ohälsa under graviditeten? Hr ni några tips? Eller har ni fått sjukskrivning? När gick det över?


    Åh stackare så jobbigt! <3 jag mår själv så där ett par dagar innan mens så förstår hur du känner dig och hur tankarna går. Jag brukar tappa hoppet om livet och tror alla hatar mig så tycker du ska ta det här på allvar för det är inget sätt att leva. Kanske kan du ringa din barnmorska och berätta hur du känner? Jag har läst att man kan få samtalshjälp och att det kan hjälpa att bara få lyfta sina tankar och känslor.

    Själv mår jag så fantastiskt bra psykiskt av graviditeten än så länge (njuter av att slippa de där dagarna av att känna sig värdelös) så har tyvärr inga tips. Men önskar såklart att du ska få må bättre snart! Kanske finns här någon med egen erfarenhet som kan hjälpa <3
  • Link92
    pippi12345 skrev 2021-06-07 06:03:25 följande:

    Någon som blivit insläppt i någon fb-grupp under den senaste veckan? Jag har frågat men inte fått något meddelande ännu.


    Skriv ett meddelande till mig eller Annasandra.
  • Link92
    Jojjans skrev 2021-06-09 10:41:25 följande:

    Nu ringde hon upp trots att hon är sjuk och lät jättegullig över telefon, så jag fick ändå nämen bra känsla. Men är ändå besviken över att få min inskrivning först i 10+1, känns väldigt sent. Men det kanske är så med andra barnet?


    Förstår att du är besviken!! Så himla trist att få det uppskjutet så länge. Jag har inskrivning nu på fredag i 9+4 så här i Västerbotten verkar det vanligt att inskrivningen är lite senare. Det är mitt första barn så ser verkligen fram emot att få inblick i hur allt funkar :)
  • Link92
    Jojjans skrev 2021-06-17 06:07:00 följande:

    Intressant med KUB och restriktionerna, inte ens slagit mig att det påverkar, men covid påverkar verkligen ALLT.

    Jag har ju min inskrivning först i 10+1, hoppas verkligen det finns tider kvar att boka för KUB då.

    Jag fick för några dagar sen sammandragningar. Har förstört att det är otroligt tidigt men googlade massor och det förekommer. Såklart blev jag jätteorolig efter att ha både fått sena missfall och fött prematurt. Fick göra urinodling och det fanns minimalt med spår av bakterier så jag fick penicillin. Men oron släpper inte helt. När jag gick mitt sena missfall, som antagligen berodde på att moderkakan infekterats, så fick jag också en uvi i ungefär vecka 10 som jag åt antibiotika för. Det är säkert minimal risk att historien upprepar sig, men känns ändå obehagligt med samma mönster. Skönt att jag snart går på semester och får varva ner ordentligt.

    Hur mår ni andra i era graviditeter? Är det fler än jag som tycker att det känns lite lättare fysiskt och att tiden äntligen går lite snabbare?


    Åh vad jobbigt för dig.. hoppas det var något tillfälligt bara!

    Jag är i 10+3 och mår hur bra som helst nu, träffade min BM i fredags och hon gratulerade mig till att jag kommit in i "spökveckorna" och sa att det kunde hålla i sig till v18-20 när man börjar känna rörelser. Så är väl bara att förbereda sig på att känna sig ogravid hela sommaren haha. Tycker också tiden går fort, känns orimligt att det är över tre veckor sedan vi var på tidigt ultraljud.
  • Link92
    Steeph skrev 2021-06-21 21:48:46 följande:

    Någon som är kvar här?

    Jag går in i vecka 9 imorgon. Har aldrig någon molvärk, någon annan som känner igen det? Som inte haft molvärk?

    Brösten är fortsatt ömma, illamående till och från så har fått dricka en del samarin för att lugna ned det lite. Smutta på bubbelvatten är dock min räddning när det är som allra värst.

    Hur mår ni andra?


    Jag har inte heller haft molvärk, är i v11+1 nu. Mådde bara illa ett par dagar i v8, annars inget sånt heller.

    Brösten slutade ömma i v 9-10 typ och på min inskrivning sa barnmorskan att det var helt okej, man kan komma in i "spökveckorna" lite tidigt ibland. Är väl vanligast från v12 annars.
    Lilja3389 skrev 2021-06-21 22:16:12 följande:

    Jag är också kvar!

    V9 nu. Känner mig lite lugnare efter vul förra veckan. Har inskrivning på onsdag. Ska försöka boka kub privat då de va tveksamma om jag kommer kunna boka via landstinget för de blir mitt i semestern och de över 35 skulle garanteras. Så blir nog privat (är 28) hade varit skönt om min man fick följa med. Vi gjorde vul privat också där han fick vara med. Vi har missed abortion bakom oss så vi kände nog ännu mer denna gången att vi ville göra de ihop.

    Hur har ni andra gjort inför midsommar? Vi är värdpar så de blir svårt om varför jag inte dricker. Ett par som är med vet om de. Vi vill helst avvakta lite med att berätta för mer än de allra närmaste.


    Vi kommer att berätta på midsommar. Ett par där vet redan, och resten känns svårt att ljuga för. Vi har inget tilö ultraljud förrän mitten på augusti heller, och så länge kommer vi inte kunna hålla det hemligt.
  • Link92
    Stjärnhimmeln skrev 2021-06-30 10:40:32 följande:

    Ni som inte är vaccinerade ännu, hur tänker ni?


    Jag har fått en vaccinationstid via min BM. 19/7 då är jag i 15+0, hade kunnat få från 12+0 men fanns inga tider förrän då.

    Tycker att nackdelarna med risker att föda för tidigt, smitta sin bebis osv känns mer läskiga än vaccinet som jag vet är testat på många :) men det är ju upp till var och en hur man känner.
  • Link92
    Stjärnhimmeln skrev 2021-06-30 13:28:14 följande:

    Jag har tid nästa vecka, är då i v 14.

    Link92 har du någon länk till studie som gjorts på de som blivit vaccinerade som gravida och som fött sina barn? Försökt googla men med dåligt resultat :P


    Nej det har jag inte! Jag litar på att FHM har koll på sådant och att de är mer kompetenta än mig som lekman att tolka forskningsstudier. Jag tror inte att de och sjukvården skulle rekommendera det om de sett något som tyder på minsta risk. Jag förstår att man inte kunnat forska på biverkningar som barnet kan få flera år efter födseln, men de verkar inte tycka att det är troligt att sådana ska uppstå.

    Jag har en bekant som råkade smitta sin nyfödda 1 dag gamla bebis med covid (mamman då utan symptom i 3 dagar) och bebisen fick ligga på neo-IVA i 17 dagar.. nu verkar allt ha gått bra efter det, men det har gjort mig mer för att vaccinera.
  • Link92
    Bula2021 skrev 2021-08-19 23:56:10 följande:
    Jag och Lilja skrev samma lite högre upp, att vi väl får skapa en egen liten grupp om ingen av administratörerna ser den här tråden längre :)
    Hej!
    Skriv till mig om ni vill bli inbjudna till Facebook-gruppen :) (det har pågått en diskussion om att överskrida den tidigare bestämda 50 personer-gränsen men ingen har motsatt sig att vi bjuder in fler så gör vi det nu!)
Svar på tråden BF Januari 2022 ????