Inlägg från: hejhejkola |Visa alla inlägg
  • hejhejkola

    BF Januari 2022 ????

    pippi12345 skrev 2021-05-30 22:29:17 följande:

    Mitt illamående som jag kunde känna lite vagt då och då har inte visat sig under de senaste dagarna. Blir nästan lite nojig. Dock trött och även ömma bröstvårtor.


    Tror det är normalt för symptom att komma och gå lite som de vill. Men nojig blir man ju ändå!
  • hejhejkola
    Jojjans skrev 2021-05-31 12:28:50 följande:

    Nu har jag varit på ul och det fanns ett hjärta!!

    Dom behövde inte göra vul utan kunde kolla på magen och såg direkt ett litet pickande där. Vid mätning var jag endast i 6+2 istället för 6+5 men det tror jag inte helt på. Vi får se när det är dags för KUB helt enkelt.

    Men sån lättnad att iallafall veta att det är nåt där inne ännu <3


    Katizi80 skrev 2021-05-31 15:11:13 följande:

    Ååhh!! Jaaa. Jag har samma positiva besked. Gick in nästan gråtandes och hade ont i magen, beredd på dåligt besked. Men det visade sig att allt såg bra ut. Lilla hjärtat tickade på som bara den. Hehe. Beräknad 15/1. Jag är helt chockad. Men klart, man kan ju inte andas ut än, men glad att jag kommit så här långt :))


    Såååå kul!! Vilken känsla det måste vara! Längtar såå till mitt ul
  • hejhejkola
    Emkras skrev 2021-05-31 16:56:42 följande:

    Hej alla :)! Har läst igenom hela tråden, grattis till er som har plussat! Plussade i fredags 28/5 :). Hade en blödning 16-17 maj, dock väldigt lite blod men då mensen har varit knasig senaste tiden så tänkte jag inte mer på det. Började må illa förra veckan och valde då att testa mig, var dock bombsäker att det inte skulle vara något plus. Första plusset någonsin, har försökt i 2 år. BF 23 januari. Ska till barnmorskan för inskrivning nästa vecka 8/6. Håller tummarna för att allt går som det ska!


    Välkommen! Och stort grattis till dig! Håller också tummarna för dig :)
  • hejhejkola
    Steeph skrev 2021-06-05 09:20:58 följande:

    Hej på er!

    Går in i vecka 7 på tisdag. Hade illamående i början av veckan som kom och gick men inte haft något alls senaste dagarna. Brösten är fortsatt ömma och jag blir otroligt trött på eftermiddagarna. Annars mår jag toppen. Fler som mår bra och inte har några starka symtom?

    Om det inte var för ömma bröst så hade jag aldrig förstått att jag är gravid haha.


    Samma här! Känner mig i princip inte alls gravid. Brösten ömmar lite när de vill och har lite molvärk som kommer och går.. annars mår jag väldigt bra. Har dock de senaste dagarna upplevt minskad aptit och matlust... inte mycket som lockar. Fick kväljningar när jag åt en banan precis :S Är i v. 8 (7+2)
  • hejhejkola
    JosHed skrev 2021-06-07 09:03:19 följande:

    Är i totalt chock! Var orolig att det inte var någon där inne, det var TVÅ! :O


    Wow!!! Vad roligt! Stort grattis :D
  • hejhejkola
    Jojjans skrev 2021-06-13 12:32:44 följande:

    Är det några i tråden som ska göra KUB och som fått tid för det ännu? I vilken vecka kommer ni göra det?

    Jag har fått min semester beviljad precis, och kommer vara utanför stan från 10+1 till 13+5. Gissar att jag kommer behöva åka hem en dag för att göra ultraljudet men vore intressant att höra hur ni fått bokat.


    Jag har fått tid för KUB i juli och kommer vara i v. 14 då (13+1)
  • hejhejkola
    NatMar005 skrev 2021-06-14 13:53:02 följande:

    "Grattis, jag ser två starka fina hjärtan här!" - det var det första vi fick höra och vi började gråta hejdlöst bägge två.

    Tills hon plötsligt ändrade sig och sa "ojdå, jag misstog visst navelsträngen för hjärta. Det händer ibland. Tyvärr, ni har fått ett MA på det ena fostret och hinnsäcken ser dessutom blodfylld ut vilket ökar risken för missfallsblödning vilket i sin tur kan påverka den andra graviditeten också. Vi får vänta och se samt följa upp med ett nytt ultraljud om en vecka".

    Och där slukade det stora svarta hålet oss en gång till.


    Vilken förödelse att gå från sådan lycka till sorg. Håller tummarna för er! <3
  • hejhejkola
    Jojjans skrev 2021-06-17 06:07:00 följande:

    Intressant med KUB och restriktionerna, inte ens slagit mig att det påverkar, men covid påverkar verkligen ALLT.

    Jag har ju min inskrivning först i 10+1, hoppas verkligen det finns tider kvar att boka för KUB då.

    Jag fick för några dagar sen sammandragningar. Har förstört att det är otroligt tidigt men googlade massor och det förekommer. Såklart blev jag jätteorolig efter att ha både fått sena missfall och fött prematurt. Fick göra urinodling och det fanns minimalt med spår av bakterier så jag fick penicillin. Men oron släpper inte helt. När jag gick mitt sena missfall, som antagligen berodde på att moderkakan infekterats, så fick jag också en uvi i ungefär vecka 10 som jag åt antibiotika för. Det är säkert minimal risk att historien upprepar sig, men känns ändå obehagligt med samma mönster. Skönt att jag snart går på semester och får varva ner ordentligt.

    Hur mår ni andra i era graviditeter? Är det fler än jag som tycker att det känns lite lättare fysiskt och att tiden äntligen går lite snabbare?


    Gick in i vecka 10 idag. Känner mig inte så gravid, brösten ömmar inte mycket alls och molvärken är sparsam? däremot har jag blivit väldigt kräsen i maten. Känner kväljningar och mår illa vid tanken nästintill allt? hoppas inte att det blir värre :(

    Räknar ner dagarna till ul på onsdag. Mindre än en vecka kvar!!
  • hejhejkola
    Steeph skrev 2021-06-21 21:48:46 följande:

    Någon som är kvar här?

    Jag går in i vecka 9 imorgon. Har aldrig någon molvärk, någon annan som känner igen det? Som inte haft molvärk?

    Brösten är fortsatt ömma, illamående till och från så har fått dricka en del samarin för att lugna ned det lite. Smutta på bubbelvatten är dock min räddning när det är som allra värst.

    Hur mår ni andra?


    Jag är kvar! Haha. Jag har haft ganska mycket molvärk fram till för nån vecka sedan. Är i v. 10. Tycker att de flesta av mina symptom nästan försvunnit, gör sig påminda ibland. Har däremot börjat få halsbränna om kvällarna. Blir såklart orolig att något hänt eftersom jag känner mig i princip ogravid. Tiden fram till ultraljudet på onsdag går i snigelfart?.

    Någon som upplevt såkallade spökveckor??
  • hejhejkola
    Lilja3389 skrev 2021-06-21 22:16:12 följande:

    Jag är också kvar!

    V9 nu. Känner mig lite lugnare efter vul förra veckan. Har inskrivning på onsdag. Ska försöka boka kub privat då de va tveksamma om jag kommer kunna boka via landstinget för de blir mitt i semestern och de över 35 skulle garanteras. Så blir nog privat (är 28) hade varit skönt om min man fick följa med. Vi gjorde vul privat också där han fick vara med. Vi har missed abortion bakom oss så vi kände nog ännu mer denna gången att vi ville göra de ihop.

    Hur har ni andra gjort inför midsommar? Vi är värdpar så de blir svårt om varför jag inte dricker. Ett par som är med vet om de. Vi vill helst avvakta lite med att berätta för mer än de allra närmaste.


    Åh skulle så gärna också vilja ha sambon med, men går inte hos privat? så får väl snällt gå dit själv.

    Har också lite funderingar kring midsommar, vi vill inte berätta än. Har kollat in utbudet på alkoholfritt men flaskorna är ju märkta på flera ställen att de är just alkoholfria. Jag tror att det hade varit lättare att smyga med alkoholfria alternativ om man hade haft det hemma hos sig faktiskt! Kan man ha ett gömställe för sin dricka, hälla upp en cider i ett glas och slänga flaskan medan gästerna minglar på annat håll hehe
Svar på tråden BF Januari 2022 ????