Inlägg från: Jojjans |Visa alla inlägg
  • Jojjans

    BF Januari 2022 ????

    EmelieE1996 skrev 2021-05-20 14:37:50 följande:

    Tack snälla!

    Åh vad kul! :) Vårt barn är 2 år, hur gammal är erat?


    20 månader, så ganska jämngamla :) för oss blir detta exakt sista månaden för att hamna inom 2,5 år mellan barnen och därmed få samma SGI. Men vågar ändå inte gå ner i arbetstid ifall det skulle bli missfall..
  • Jojjans

    Av ren nyfikenhet gick jag tillbaka i min mensapp för att få se i vilken vecka som jag senast fick missfall, innan jag fick min son. Det visade sig vara på äl+23, exakt samma dag som jag är på idag! Dessutom har min molvärk kommit tillbaka med full kraft så nu är det svårt att tänka på annat och springer hela tiden och oroar mig för blod. Kan inte tiden bara gå snabbare så jag slipper oroa mig....

  • Jojjans
    mariell94 skrev 2021-05-21 10:16:40 följande:

    Jag är också lite orolig, då har jag inte har så mycket symptom, större och ömma bröst, men inget illamående eller liknande. 

    Jag kan få ett molande, men knappt märkbart då isåfall efter att jag ätit, oftast efter middagen.

    Men annars är det relativt lite aktivitet, som jag märker! 

    Ni som gjort detta innan, har ni några tips för att man ska sluta oroa sig? 


    Jag har inte heller så mycket symptom. Lite tröttare, men jag hade nog inte tänkt på det om jag inte visste att det kommer bli starkare sen. Och molvärk, mycket mildare än mensvärk och känner det inte varje dag. Och så ömma bröstvårtor.

    Men tips för att inte oroa sig har jag inga. Däremot har det hjälpt mig att försöka acceptera att jag inte kan styra över vad som händer. Risken att få missfall blir varken större eller mindre beroende på hur mycket jag oroar mig. Det blir som det blir och det finns inga garantier men DET FINNS EN CHANS faktiskt att det kommer en bebis <3 och den tanken försöker jag glädjas av så mycket det går.

    Men jag kan inte påstå att oron blivit mindre för att man fått barn innan. Snarare kanske tvärt om, man vet vad man förlorar. Men jag har en större acceptans för livet just nu och känner inte samma stress att BLI MAMMA, för det är jag ju redan.
  • Jojjans

    Jag minns knappt om det funnits nån lista men vi kör en ny helt enkelt för oss som ännu hänger kvar här och inte gått över till enbart Facebook.

    Jojjans, 35 år, BF 18 jan, andra barnet

    Ericky, 33 år, BF 29 jan-5 februari, 1:a barnet

  • Jojjans
    Isltjej99 skrev 2021-05-22 10:53:19 följande:

    Hej! Plussade idag efter att ha vetat att jag är gravid sen 2 veckor tillbaka. Var borta i 1 vecka och sambon ville vara med när vi tar test. Så det blev ett väldigt tydligt positivt svar idag!

    Fick missfall för exakt 2 år sen, då hade vi BF nästan exakt samma dag som vi har nu. Så är lite orolig att samma sak ska hända igen såklart.. väldigt många saker som är exakt som för 2 år sen men man hoppas på det bästa såklart!

    BF är typ 18/19 januari, så är i vecka 6, 5+3 :)

    Vill gärna vara med i den hemliga gruppen på facebook om jag får :)

    Kul att se så många gravida med bf i januari! Jag och sambon är båda födda i januari så det blir ett stort kalas haha


    Vad kul då är vi på samma dag, även jag 5+3 idag :) sen kan det ju ändras. Brukar ha bra koll på min ägglossning men den sköts fram och jag är inte 100% på när den var.

    Vad är det som är lika mot två år sen? Även jag har två missfall i bagaget innan jag fick min son. Känns overkligt att få ett barn utan att få missfall innan så vågar knappt tro att det KAN gå vägen direkt.
  • Jojjans
    Ericky skrev 2021-05-22 11:05:28 följande:

    Jag som är ny på det här undrar lite... :)

    När ska man kontakta MVC för inskrivning?

    När gör man första ultraljudet normalt sett? Är 33 år.


    Jag har ringt och skrivit in mig ganska kort efter att jag plussat, men sen brukar själva första mötet ske en bit fram i tid. Jag fick första samtalet i vecka 8+0, men så är jag ju också omföderska
  • Jojjans
    annaveronika84 skrev 2021-05-22 12:19:10 följande:

    Kan det stämma att jag är i v 6+6 om jag har BF 16/1? Är lite osäker på om jag räknat rätt.


    Det låter inte helt korrekt. Jag har BF 18 han och är i 5+3 idag.

    Jag brukar gå in på babyhjälp (lägger länken nedan) och sen fylla i så att ?sannolikt befruktningsdatum? blir när jag hade ägglossning. Sen om du lägger in det BF du får där i någon gravid-app, tex preglife, så kan du varje dag se i appen exakt vilken dag du är på i graviditeten.

    www.babyhjalp.se/gravid-forlossningsdatum/
  • Jojjans
    Ericky skrev 2021-05-22 15:28:33 följande:

    Okej! Då ska jag ringa på måndag så vi får en inbokad tid :) vi erbjuds inte heller KUB, men vill verkligen få göra det så jag hoppas det kommer finnas möjlighet att bekosta det själva. Förstår inte hur man ska kunna vänta med Ultraljudsundersökning med bilder till v 20 :)


    Jag tror man alltid kan bekosta det själv om man bokar privat. Men om det främst är ul+bilder du vill göra så är det billigare med ett tidigt ultraljud än KUB, då KUB även innehåller blodprov och analyser osv.
  • Jojjans
    annaveronika84 skrev 2021-05-22 18:52:45 följande:

    Jag har gjort ivf så räknade så som de säger att man ska räkna då, men ville kolla om det verkar stämma jämfört med andra här inne.


    Jaha, vad märkligt att det skulle skilja så himla mycket mellan ivf eller inte ivf. Blir spännande att se för oss alla hur mycket det ändras.

    Förra graviditeten visste jag till 100% exakt när jag hade ägglossning, för jag tog både test och tempade, och på tidiga ultraljudet sa dom exakt samma vecka som jag trodde. men blev ändå flyttad 4 dagar på KUB, vilket jag störde mig på exakt hela graviditeten.
  • Jojjans
    SofieBear skrev 2021-05-23 00:22:24 följande:

    Du ska räkna så som de har sagt att du ska räkna. Det beror ju också på hur gammalt embryo som återfördes i dig, om det ex odlats i fem dagar eller färre.


    Jo men det borde väl räknas som så att om man har samma BF måste man ju vara i samma vecka oavsett om man gjort IVF eller inte.

    Om det bara skiljer 2 dagar på BF så kan det ju inte skilja 1,5 vecka på hur långt gånga vi är... eller är det nåt jag inte har koll på?
Svar på tråden BF Januari 2022 ????