Inlägg från: Anonym (Ylva) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ylva)

    Fråga endast riktad till arbetsförmedlare/ föredetta arbetsförmedlare

    Jag skulle inte rekommendera att lägga ner tid på att lära dig saker innan bara för att programmet kanske används. Finns ingen anledning att försöka briljera med din kunskap när du inte vet deras arbetssätt.

    Jag jobbar inte hos AF men arbetar på uppdrag åt dem och använder ett av deras system. Där jag jobbar har jag lärt upp fyra personer i år. Mitt råd är att lyssna och ställa frågor. Efter några dagar eller när du känner dig redo kan du börja ta egna iniativ.

    Mycket av din tjänst kommer förmodligen att byggas på rutiner och en fyrkantig administration. Ta med dig ett anteckningsblock och anteckna allt. Lite som en egen checklista för rutinerna.

    Ta en dag och en sak i taget. Försök inte att vara någon du inte är. Var inte rädd att fråga under genomgången eller efter när du själv ska göra vissa saker. Alla lär sig olika. Vissa har miljoner frågor direkt andra har inga men dem kommer efter hand. Försök att lära känna dina nya kollegor och småprata lite.

    Men hur som helst sätt ingen press på dig. Du är ny och ska lära dig jobbet. Det mesta kommer att fastna när du väl sitter och jobbar med det. Innan det kan allt kännas rätt överväldigande, men det kommer.

Svar på tråden Fråga endast riktad till arbetsförmedlare/ föredetta arbetsförmedlare