Forum Misshandel/Våld - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur undvika hederskultur i Sverige ?

  Tor 6 maj 18:00 Läst 0 gånger Totalt 167 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (sådär) - Visa alla inlägg
 • Anonym (sådär­)
  Återställ
  Tor 6 maj 18:00 #119

  Genom att sluta vara så jävla konflikträdda och daltande kanske?

  I Sverige daltas det något enormt med precis allt. Det värsta som kan hända och som ska undvikas till varje pris är att bryta på PK normen och någon känner sig kränkt. Den verkar vara så djupt rotad att man tydligen hellre ser att folk dör än att någon känner sig kränkt (jag tänker på vår "fenomenala" hantering av corona)

  Andra länder ställer höga krav, vi ställer inga krav alls men gnäller gärna när det inte blir som man vill. Andra länder är inte rädda att göra saker som sticker i ögonen på minoriteten om det gynnar majoriteten, vi strävar alltid efter någonstans i mitten för att så få som möjligt ska bli missnöjda.

 • Anonym (sådär­)
  Återställ
  Tor 6 maj 18:11 #120

  Fortsättning...

  Vi känner oss jättesmarta, humanistiska och lite bättre än andra när vi kläcker ur oss meningslösa floskler som "man får inte döma"... klart som fan att man får döma och till och med SKA döma, hur fan ska folk annars fatta att de gör saker som är oacceptabla?... eller "alla förtjänar att respekt"... vad är det för skitsnack?... det är väl klart att alla inte alltid förtjänar andras respekt... respekt är inte kravlöst...respekt är något man gör sig förtjänt av och som man BARA ska få om man behandlar andra väl. Kan man inte respektera andra så flörtjänar man inte andras respekt heller.

 • Anonym (sådär­)
  Återställ
  Tor 6 maj 18:15 #121
  pyssel skrev 2021-05-06 17:49:51 följande:
  Har jag skrivit att kusinäktenskap är förbjudet? Nej, men jag pekade på att det är en fråga lika känslig på BVC och i vården som könsstympning, men där det senare adresseras i större utsträckning idag, även innan begånget brott men utifrån kultur. Familjer där alla barnen har en IF och/eller fysiska funktionsnedsättningar, vilka själva enligt hedersnorm endast duger att gifta bort med andra med funktionsnedsättningar. Helst ASAP. Man behöver tala klarspråk om dessa riskgraviditeter, precis som man gör med andra risker, t.ex ålder. Vad gäller de lagar som finns i andra ärenden så är det en tämligen tam tillämpning. Barn står tyvärr inte högt i kurs i rättsväsendet om du har fel ursprung.

  Tjejer backar av flera anledningar: De helt uppenbara som att stå ensam, men också pga av samhällsinstitutioners okunskap och den feghet som bottnar i politisk feghet och utfrysande av kvinnliga politiker med utländsk bakgrund som modigt adresserar hedersvåldet för att gulla med extrema gubbar och en del extrema kvinnor med.
  Ja det där är ännnu ett exempel på att PK normen och konflikträdsla verkar vara viktigare än att faktiskt skydda människor. 

  ALLA vet att det förekommer så gott som uteslutande inom vissa religioner / kulturer. Men eftersom man är så sjukligt rädd för att bryta mot PK normen och säga det rakt ut och öppna pandoras box och vada i skiten tills man rett ut det så sitter alla och låtsas som ingenting och har SM i att försöka uttala sig så försiktigt som möjlig eller tystnad...
 • Anonym (sådär­)
  Återställ
  Fre 7 maj 17:09 #136 -1
  pyssel skrev 2021-05-07 17:00:07 följande:
  "Börja med" blir ö.h.t en konstig argumentation då det verkligen inte är något nytt arbete.
  AndreaBD skrev 2021-05-07 12:49:48 följande:

  Och könsstympning på alla fronter - det börjar bli lite långt bort ifrån trådens ämne.


  Är könsstympning långt bort från ämnet? Kvinnlig könsstympning är ärkeformen av hedersvåld, jämte hedersmord och tvångsäktenskap. Du saknar ju grundläggande kunskaper om HRV.
  Nja, killar könsstympas ju oxå, förmodligen betydligt oftare än tjejer eftersom det tyvärr är fullt lagligt i Sverige.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll