Inlägg från: Anonym (Respekt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Respekt)

    Hur får jag min bonusdotter att vara trevlig och respektfull mot mig?

    Du kan inte påverka. Det är hennes föräldrar som har ansvar för att uppfostra henne väl. Det spelar ingen roll hur du än försöker om de två inte backar upp.

    Mitt syskon betedde sig liknande (det iallafall upp i 35 årsåldern). Lär sig ett barn att man får som man vill om man börjar skrika, slå och vara otrevlig så kommer den individen fortsätta med det för att beteendet medför att önskningarna går i uppfyllelse. Fixar du spakvällar och fina middagar utan att hon behöver visa uppskattning eller hjälp till så kommer hon fortsätta förvänta och kräva det av dig och hon kommer inte helt plötsligt tacka dig för dem. Säger inte hennes föräldrar ifrån och förklarar så hjälper det inte hur mycket du än förklarar att sonen fick en sak för att han var modig och genomgick sin operation. Hon är uppfostrad till att hennes krav tillgodoses och det har fungerat så självklart kommer hon försöka kräva att hon också får något när sonen opererats. Det är så hon hela sitt liv har lärt sig att världen fungerar.

    Hennes beteende är enbart en produkt av vad som har fungerat för henne i det förslutna och vad som fungerar för henne nu. De flesta individer fortsätter med samma beteende så länge det resulterar i det dem önskar uppnå. Knepet är att sluta ge syre till elden, att sluta uppmuntra hennes dåliga beteende genom att uppfylla hennes krav och önskemål utan motprestation. Det är dock hennes föräldrars ansvar. Du kan absolut backa upp och hjälpa pappan men om han inte tar tag i uppfostran tror jag tyvärr inte du själv kan förändra något alls.

Svar på tråden Hur får jag min bonusdotter att vara trevlig och respektfull mot mig?