• Brumma

    Hur får jag min bonusdotter att vara trevlig och respektfull mot mig?

    Gameofthrones skrev 2021-05-02 20:09:44 följande:

    Gå in på en tråd dom handlar nästan om samma sak

    Tråden heter: jag hatar mitt bonusbarn!

    (ordagrant)


    Inte alls samma faktiskt. Inte överhuvudtaget...

    Du får nog läsa om... (och sluta hitta på vad människor tycker och faktiskt utgå från vad som står - inte dina förutfattade meningar...)
  • Brumma

    Tuvärr kan man inte ensam ändra på en upofostran - hennes föräldrar gör henne en björntjänst tyvärr..

    Jag skulle fortsätta bemöta henne positivt men inte göra en massa extra.. precis som man bemöter de egna barnen - kan de inte prata trevligt åt mig så får de faktiskt bre sin macka själv, typ :)

    INTE kompensera om för att hon skall tycka du är snäll. Absolut göra saker för henne men då prata med henne om att "jag fixar gärna detta med dig, jag tycker det vore kul om vi gör det ihop", och börjar hon behandla dig illa "som jag sa gör jag gärna detta (spakväll, alkoholfria drinkar osv) men jag har ingen större lust när du beter dig illa mot mig, säg till när du är på bättre humör så kan vi prata om det" - och SLUTA sedan med vad det är du håller på att fixa med.. Funkar hyffsat på min åttaåring så kan ju funka på en tonåring med :D

  • Brumma
    Anonym (TS) skrev 2021-05-02 22:32:45 följande:

    Nu hatar inte jag mitt bonusbarn utan jag älskar henne. Hon är som mitt egna barn med enda skillnaden att jag inte har några skyldigheter eller rättigheter.

    Det som krånglar till det är att jag i slutändan är en tredje part som inte har något att säga till om kring uppfostran t ex. Men jag ska leva med människan och dennes beteende varje dag utan att egentligen kunna påverka.


    DET hade jag faktiskt inte accepterat.

    Grundproblemet är ju inte dotterns beteende utan föräldrarnas, och i ert hem bottnar även problemet i att du och pappan inte är överens om ditt mandat.

    Jag och min man har inte exakt samma åsikt om uppfostran - han är hårdare än jag och jag är mer pedagogisk. Men han har ALDRIG uttryckt åsikten att jag inte har lika stort mandat gällande uppfostran i vårt hem. Jag hade faktiskt aldrig kunnat leva med ett barn jag inte fått vara med och uppfostrat..

    Jag har alltid haft ssmma rättigheter OCH skyldigheter gentemot bonus som min man, tja förutom rent lagligt då ;)
Svar på tråden Hur får jag min bonusdotter att vara trevlig och respektfull mot mig?