Inlägg från: Fjäril kär |Visa alla inlägg
  • Fjäril kär

    "I styvfamiljer måste ni skriva testamente," - varför ska ens nya partner ärva?

    Grejen är att ett testamente tar till vara på just exakt detta du diskuterar. Lagen är tydlig med vad som gäller vid ett dödsbo och finns det inget testamente regleras det enligt den lag som finns angående arv. Detta är inget som går att förhandla bort.

    I ett testamente kan du skriva din sista vilja ganska detaljerat. Och det är en fördel utifall att någon av er parter är senila och inte kan fatta egna beslut, då finns testamentet som en säkerhet för den som överlever. Samt att ett testamente är en säkerhet för era barn om ni skulle hastigt omkomna i en olycka tex.

    DÄREMOT kan du inte bestämma från graven hur dina efterlevande ska leva sina liv. Du kna inte bestämma att din man inte får gifta om sig och du kan inte bestämma om dina barn lever upp arvet i Las Vegas på tre veckor. Det har du helt enkelt inte att göra med,du är ju död. Ett hus kan säljas, sommarstugor kan lämnas åt sitt öde och folk skriver nya testamenten.

    Om 10 år är du och din man kanske skilda och han eller du gifter om er och ni får plötsligt nya ekonomier och nya förutsättningar. Ni kanske till och med avskyr varandra som ex och känner att era tidigare överenskommelser inte längre ska gälla.

    Nån av er kanske blir änka/änkling redan i unga år.. Så länge pandemin härjar är risken stor. Olyckor sker och du kan dö i bröstcancer...

    Livet går alltså inte att detaljstyra. Deal with it.

Svar på tråden "I styvfamiljer måste ni skriva testamente," - varför ska ens nya partner ärva?