• Panduro

    Hade du skaffat barn med en nykter alkoholist?

    1,5 år är ingenting. Nej, jag skulle aldrig bli tillsammans eller skaffa barn med en alkoholist, nykter eller ej. Har alltför mycket erfarenhet av vad alkohol kan ställa till med.

  • Panduro
    Anonym (Före detta alkoholist) skrev 2021-05-04 08:07:16 följande:

    Bara för att man har varit alkoholist betyder inte det att man är en hemsk människa..... det är väldigt lätt för folk att trycka ner oss för synderna vi gjort förut, min sambo litade på mig och det gick jättebra för min del, inte tagit en droppe på 2 år och har 2 fantastiska barn som jag älskar över allt annat. Visst jag saknar att dricka, men alla som älskar sina barn gör varenda liten sak för att få ha vårdnaden kvar av dem. Hur länge man varit alkoholfri minskar inte risken för återfall, jag vet de som vatit alkoholfria i 25 år som åkt dit på det igen så ditt resonemang funkar inte riktigt:)


    Ingen tycker väl att alkoholister nödvändigtvis är hemska människor. Men personer som är i ett aktivt missbruk eller som överhuvudtaget har ett beroende, är inte särskilt bra att ha att göra med. Lögnerna avlöser varandra, löften bryts och förtroenden missbrukas.

    Som du säkert vet är alkoholism en sjukdom man aldrig blir frisk ifrån, så du har absolut en poäng i att tiden inte är den viktigaste faktorn. Däremot är det fler som faller tillbaka efter 1,5 år än efter 25. Det är tyvärr inte ens särskilt vanligt att vara nykter i 25 år, även om det självklart finns många exempel på alkoholister som lyckats med det och mycket mera.
  • Panduro
    Anonym (Före detta alkoholist) skrev 2021-05-05 12:13:22 följande:

    Skulle snarare säga tvärsom. En alkoholist är väldigt mycket mer mån om sitt barn än de flesta, då de vill ge dem det som de inte fick under sin uppväxt.


    Nu kanske du bara pratar utgående från dig själv. Men vad får dig att tro att alkoholister skulle sakna något från sin uppväxt, och att de är "mycket mer måna om sitt barn än de flesta"?
Svar på tråden Hade du skaffat barn med en nykter alkoholist?