Inlägg från: Anonym (Anhörig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anhörig)

    3,5% räknas inte som alkohol

    Din sambo är alkoholist, och vet det antagligen själv innerst inne. Det är dock enklare (för stunden) att förneka, och efter ett par öl känns det faktiskt bättre.

    Men sådant är inte hållbart i längden. Antingen så tar han itu med det hela, eller så eskalerar drickandet. Kontakta någon anhörigorganisation och be om råd. Som anhörig är det mycket svårt att klara något, speciellt inte på egen hand.

    Och 3,5% är alkohol, iaf om det dricks som "underhåll". Se bara på morgontrötta alkisar som köper en burk 3,5 på närlivset och sedan öppnar burken direkt utanför butiken.

  • Anonym (Anhörig)
    klyban skrev 2021-05-04 12:04:29 följande:

    2st 3,5% öl motsvarar en 7,0% öl, självklart räknas den alkoholen i 3,5% öl.
    Och inte svårt och bli full på 3,5% öl om man vill.


    Tre flaskor lättöl innehåller nästan lika mycket alkohol med, men berusningsgraden är annorlunda. Ju alkoholsvagare, desto bättre - även om det är samma mängd alkohol.

    Men TS kan ju börja med att köpa hem en back lättöl och se om sambon tycker det är ett fullgott alternativ. Går det åt dubbla volymen då så är det ett klart tecken på att sambon vill åt alkoholen, inte smaken.
  • Anonym (Anhörig)
    AnnaZL skrev 2021-05-04 13:55:34 följande:

    Det är endast hans problem. Det är han som är alkoholist och du kan inte på något sätt få honom att ändra sig, det är bara han själv som måste vilja sluta dricka.


    Hans drickande är ett problem för alla inblandade, inklusive TS. Som anhörig drabbas man.

    Men man kan som sagt bara hjälpa den som är villig att ta emot hjälp.
Svar på tråden 3,5% räknas inte som alkohol