Inlägg från: Anonym (Mamman) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamman)

    Hur många barn har ni och är ni nöjda?

    Hur många barn har ni och är ni nöjda? Ni som har ett eller två barn, har ni ångrat er i efterhand?

    Jag är så himla kluven. Har ett barn idag, och ett i magen. Jag hade velat få ytterligare två, dvs totalt 4 stycken. Men är SÅ rädd för att få barn med sjukdom/utvecklingsstörning så funderar på om det kanske räcker med bara 2 barn.. men vet ju att jag innerst inne alltid kommer ha en saknad efter fler barn isåfall.

    Hur vet man när det är färdigt med barn och hur lär man sig att hantera barnlängtan efter att man insett att "nu räcker det"?

  • Svar på tråden Hur många barn har ni och är ni nöjda?
  • Anonym (Mamman)
    Anonym (oooo) skrev 2021-05-06 15:00:48 följande:

    Om du är gravid just nu kanske det inte är så konstigt att du funderar på frågan. Du kan nog inte tänka klart på detta just nu därför, utan bestäm tex att när yngsta barnet är ett år så tänker du ordentligt igenom framtiden ihop med din partner. 

    Hur har du räknat ut just siffran 4, kan du också fundera över. Är det för att du själv har tre syskon tex eller är det bara något random nummer du fick för dig när du var liten och så har det hängt kvar? Ibland får vi bara för oss saker, liksom. Kanske är det inte livsviktigt med just 4? 

    Jag har två och har egentligen aldrig reflekterat över om det var "nog" eller att man visste om det räckte eller inte - det blev nog mest så bara. 


    Jag har egentligen velat ha sex barn, men det är ju väldigt svårt att ge alla alla barn den egentid de behöver så känns tillräckligt med fyra. Ettan och tvåan har stor åldersskillnad så ville egentligen att dessa tre barn (det i magen och kommande två) skulle ske så tätt som det är möjligt. Går det inte att få tätt så vill jag inte ha fler.. Min största skräck, efter att få föda sjuka/döda barn är att ha stor åldersskillnad mellan varje barn. Skulle vara missnöjd hela livet över det.

    Så det är att bestämma precis när bebisen föds, vilket är så svårt.
Svar på tråden Hur många barn har ni och är ni nöjda?