• Elica

    Lever i en destruktiv relation med narcissist, söker tips på stöd!

    Hej,

    Hur mår du och hur har det gått för dig?

    Känner igen mig såväl i din situation, man förstår logiskt att man måste lämna, men det är inte bara att göra. Känns som man förlorar allt man byggt upp och det är många praktiska saker att lösa. Det krävs så mycket styrka och energi som man redan är dränerad på efter lång tid av psykisk nedbrytning.

    I mitt fall så vägrar sambon att svara mig alls under perioder, silent treatment, sen i nästa så anklagar han mig för allt. Då är det han som har ett jättedåligt liv pga mig. Han är entreprenör och tjänar bra. Han äger huset själv där jag bor, jag fick inte köpa in mig i det eller att vi ska äga något tillsammans som är kapitalvaror. Jag får gärna betala förbrukningsvaror som mat, växter, möbler och inredning. Sånt som försvinner eller värdeminskas direkt.

    Han säger många elaka saker men aldrig förlåt. När jag vill ha förklaringar eller svar på varför han beter sig som han gör så är det bara mitt fel. Vi blir osams och då drar han iväg, sover någon annanstans och jag ska inte veta var eller hur länge. Det började naturligtvis inte såhär, man dras in av charm och tror att det är en sympatisk person med empati, men det är bara ett spel.

    Det finns oändligt mycket att skriva om.

    Att leva med en narcissistisk person är att vara ensam och förvirrad.

    Skulle gärna höra om du hittade någon stödgrupp eller hur du har gjort vidare.

    Känner med dig.

Svar på tråden Lever i en destruktiv relation med narcissist, söker tips på stöd!