• Anonym (Syste­rFrida­)
  Sön 9 jan 15:08
  121482 visningar
  6368 svar
  Inlägg från Anonym (SysterFrida) Visa alla inlägg
  6368
  121482

  Vågar ni vaccinera er mot covid?

  broderbob skrev 2022-01-08 22:09:40 följande:

  Jag tänker då inte sitta och vänta med facit i min hand det får ni alla antivaxxare göra jag är ingen beundrare av smittspridning fler restriktioner , men ett medel som då troligtvis skulle bita på er är att använda den totalitära staten Kinas restriktioner så att det blev tyst om detta elände.

  JAG FÖRSTÅR INTE HUR NI KAN EFTERSTRÄVA DETTA NÄR NI SÄGER ATT NI FÖRST VILL HA FACIT (ÄR NI VERKLIGEN SÅ KORKADE ATT ALLA  KOMMER  SITTA OCH VÄNTA PÅ  ETT FACIT UTAN ATT REAGERA . DET ÄR  RIKTIGT ENFALDIGT AV ER - INSER NI INTE HUR SJUKT DET LÅTER - TÄNK OM MAN UNDER SPANSKA SJUKAN SKULLE HA  RESONERAT PÅ DETTA SÄTT - JAG TROR INTE DET VAR NÅGON SOM VILLE VÄNTA PÅ FACIT UTAN ISTÄLLET SKYDDA SIG SÅ MYCKET SOM MÖJLIGT 

  Detta är alltså vad ni vill åstadkomma

  :


  Upp till 13 miljoner människor är nu förbjudna att lämna sina hem, utom i akutlägen eller när de söker att inhandla livsnödvändiga förnödenheter. Bara en person från varje hushåll är varannan dag tillåten att gå ut och handla, skriver utländska medier.
  Alla icke nödvändiga affärsrörelser är även stängda, liksom hotell- och turistnäring.
  Också resor in till stadskärnan kräver godkännande från myndigheter. Den ledande partisekreteraren Sun Chunlan rapporteras ha rest till regionen för att se till att nedstängningen efterlevs.

  13 miljoner människor i karantän i Kina | SvD
  Mm men nu råder det ju liksom delade meningar om hur man skyddar sig bäst. Det är upp till var och en.

  Intressant att du drar upp hotellnäringen som något väldigt relevant i detta.

  Du kan inte jämföra samhället med hur det såg ut under tiden för spanska sjukan med hur det ser ut idag.
 • Anonym (Syste­rFrida­)
  Tor 13 jan 17:01
  broderbob skrev 2022-01-11 11:35:07 följande:

  Anti-vaxx på Facebook på väg att byta strategiDet växande vaccinmotståndet i sociala medier handlar allt mer om politik och allt mindre om hälsa, visar studie

   

  Världshälsoorganisationen, WHO, anser att minskande vaccinationstäckning i spåren av ett allt mer organiserat vaccinmotstånd är ett av de allvarligaste hoten mot den globala folkhälsan. Just nu varnar WHO särskilt för risken att den rörelse som kallas ?anti-vaxx? ska minska människors vilja världen runt att vaccinera sig mot covid-19, när vacciner börjar komma.

  Vaccinmotstånd som politisk rättighetSom Läkemedelsvärlden rapporterat har flera av de stora sociala medieplattformarna på senare år infört olika förändringar för att begränsa spridning av felaktig information om vacciner. Men sociala medier är fortfarande vaccinmotståndarnas viktigaste arena för spridning av negativa påståenden om vacciner. Det gäller inte minst Facebook.

  En grupp amerikanska forskare har nu undersökt hur vaccinmotståndet på Facebook har förändrats under åren 2009-2019. De har publicerat studien i American journal of public health.

  Under de tio studerade åren har vaccinmotståndarnas aktivitet på Facebook, enligt studien, ökat kraftigt. Och innehållet i budskapen har förändrats. För tio år sedan dominerades anti-vaxx-kommunikationen enligt analysen av mer traditionellt innehåll. Det handlar exempelvis om felaktiga påståenden om risker med vacciner samt konspirationsteorier om att etablissemanget döljer dessa risker.

  Men på senare år handlar argumenten på de studerade Facebooksidorna allt mindre om forskning och fakta och allt mer om vaccinering och medborgerliga rättigheter. Diskussionerna på anti-vaxx-sidor om vacciners säkerhet och effektivitet har minskat, medan diskussionerna om politiska principer som medborgerliga rättigheter har ökat. Vaccinmotståndarna gör vaccinfrågan till en fråga om individens fria val.

  ? Att tala om nej till vaccinering som en medborgerlig rättighet gör att vaccinmotståndarna slipper diskutera vetenskap och i stället kan debattera om värderingar, särskilt om allas rätt till ett fritt val. Men i det här fallet kan personer som utövar denna rättighet skada alla andra.

  Anti-vaxx på Facebook på väg att byta strategi - LäkemedelsVärlden (lakemedelsvarlden.se)


  Pro vaxxers har heller inte som paradgren att kunna backa sina påståenden med vetenskap.

  AndreaBD mfl skriver i tråden foliehattar och covid nitton att ryssland har en politisk agenda kopplad till vaccinet. De är de som går på mest om vaccin. Inte har de en enda gång kunna visa upp något evidens för vad de påstår.

  Säger det inte pro vaxers någonting om varför det är så otroligt stor andel av världens befolkning som är anti detta vaccin? Alltså inte vaccin överlag
 • Anonym (Syste­rFrida­)
  Fre 14 jan 14:32
  +1

  Men börja vaccinera er mer då - hört att man snart ska få möjlighet att gå en gång i veckan. Låter härligt.

 • Anonym (Syste­rFrida­)
  Fre 14 jan 15:44
  broderbob skrev 2022-01-10 16:34:54 följande:

  Här är de nya restriktionerna ? åtta åtgärder införsPUBLICERAD: I DAG 10.30

  UPPDATERAD: MINDRE ÄN 50 MIN SEDAN

  NYHETER

  Nu införs nya restriktioner.

  Bland annat ska vuxna begränsa sina kontakter och krogar och restauranger måste stänga klockan 23.

  Detta gäller från och med onsdag.

   

  Nu är det dags igen.

  Statsminister Magdalena Andersson (S) och Folkhälsomyndigheten presenterar nya åtgärder för att minska smittspridningen.

  Den senaste tiden har smittan ökat kraftigt i Sverige. I onsdags förra veckan nådde Sverige en ny toppnotering, med 23 877 nya bekräftade fall under ett dygn.

  Den kraftiga ökningen tros bero på den mycket smittsamma omikronvarianten och är avsevärt högre än Folkhälsomyndighetens värsta framtidsscenarion.

  ? Det är utan tvekan så att läget har förvärrats. Smittspridningen i Sverige befinner sig på historiskt höga nivåer, säger statsminister Magdalena Andersson.

  De nya åtgärderna gäller från och med onsdag, den 12 januari. Restriktionerna är tillfälliga, och regeringen betonar att de inte ska ligga kvar ?längre än nödvändigt?.

  ? Nya restriktioner är ingenting vi inför lättvindigt. Jag är väl medveten om att de här två åren varit prövande för alla oss i Sverige. Tyvärr krävs nu ytterligare en kraftansträngning för oss alla, för att få ner smittspridningen, säger Magdalena Andersson.

  I nuläget bedömer Folkhälsomyndigheten att åtgärderna ska gälla i åtminstone i fyra veckor, enligt generaldirektör Karin Tegmark Wisell.

  Detta gäller från och med onsdagAlla som kan arbeta hemifrån ska göra det.

  Krogar och restauranger med serveringstillstånd ska stänga senast klockan 23.00. Begränsning på högst 8 personer per sällskap införs.

  Ett allmänt råd om att vuxna ska begränsa antalet nära kontakter inomhus införs.

  Allmänna sammankomster och offentlig tillställningar, där införs maxtak på 50 personer om man inte har vaccinbevis. För allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med vaccinbevis införs olika regler om avstånd.

  Huvudregeln för utbildning för vuxna är att vara på plats. För universitet och högskolor gäller att distansundervisning kan användas som verktyg för att glesa ut. Salstentor och stora föreläsningar bör ges vid flera tillfällen för att undvika trängsel.

  Dessa åtgärder förlängs:

  Avrådan från deltagande i olika typer av cuper och läger inomhus.

  Smittskyddsåtgärder inom långväga kollektivtrafik.

  Att använda munskydd när många reser.

  FAKTA

  Nya åtgärder som kräver förordningar och därför kommer vidtas inom kort 

  Deltagartak på 500 personer för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

  På mässor införs vaccinationsbevis om antalet deltagare överstiger 50 personer.

  Antalet personer vid privata sammankomster sänks från 50 till 20 sittande personer.

  Nya restriktioner mot corona från 12 januari (aftonbladet.se)


  Och det är nödvändigt att verkligen verkligen gå på krogen och mässor just nu? I och med att man ändå smittar som vaccinerad - hur är det rimligt? Vill man få stopp på smittan kan man stanna hemma helt och hållet. Vidare - omikron är smittsam men hur allvarlig är den? Inte särskilt. Tittar man även på antalen avlinda 2020 och 2021 är det inget att höja på ögonbrynen åt nämnvärt om man jämför med andra år. 2020 låg på 13:e plats när det kommer till antal dödsfall. Vidare räknar fhm in alla dödsfall kopplade till covid bara man testar positivt senaste månaden oavsett det har med covid att göra eller ej. Har själv jobbat med dessa patienter och det finns de som blir väldigt sjuka ja men de flestw blir knappt det och ligger kvar av andra saker som har med deras grundläggande mulitdjukligjrt att göra. Har vårdat två stycken som avlidigr i sviterna av corona under senaste två och ett halvt åren.. Och jobbar hundra procent på två avdelningar där vi tagit emot coronapositiva patienter.
 • Anonym (Syste­rFrida­)
  Fre 14 jan 15:46

  Forts .. det är bara att jämföra statistik i dödsfall mellan fhm kontra SCB och socialstyrelsen och konstatera att den inte stämmer överens. (Högre hos FHM)

 • Anonym (Syste­rFrida­)
  Fre 14 jan 23:57
  broderbob skrev 2022-01-14 20:44:49 följande:

  Du som säger dig ha mycket kunskap och arbetar inom vården, här har du lite siffror att begrunda, vi har redan passerat Hongkonginfluensan och ligger nu på nivåer som Asiaten så vad du vill med dina inlägg är att vi ska få en ny Spanska sjukanCoronavirus

   

  2022-01-14 19:21 Johns Hopkins Coronavirus Resource Center

  Antal fall

  321 752 884

  Antal döda

  5 525 560

   

  ANDRA PANDEMIER

   

  Hongkonginfluensan

   Antalet döda i världen beräknas till 1 miljon

   

  Asiaten

   Man räknar med att cirka 5 miljoner människor, företrädesvis yngre, dog under denna epidemi.

   

  Spanska Sjukan

  Man räknar med att omkring 50 miljoner människor avled till följd av sjukdomen, 


  lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/artiklar-1/2020/08/fixeringen-vid-antal-doda-med-covid-19-ar-vilseledande/
 • Anonym (Syste­rFrida­)
  Fre 14 jan 23:58
  AndreaBD skrev 2022-01-14 17:29:51 följande:

  Ditt inlägg är knappt begripligt. Och det finns inget som heter pro-vaxers. Alla vettiga människor vaccinerar sig. Och jag har inte heller skrivit det som du påstår.

  Istället har jag sagt att Ryssland inte är ett demokratiskt land och att de är kända för att ljuga om allt negativt, så jag skulle inte lita på att de skulle erkänna ifall det skulle vara något problem med deras vaccin. 

  Varför är så många människor mot vaccin? Tjaa... vart ska man börja. I Sydafrika tror uppenbarligen en majoritet av befolkningen att en häxdoktor skulle hjälpa bättre. Och det gäller fler afrikanska länder. I Israel tror ultra-ortodoxa judar att det är upp till gud. I Östtyskland är en del mot allt som kommer ifrån staten efter att ha blivit lurade av sin tidigare stat. Det gäller många länder i Öst-Europa också.......


  Lyssna på dig själv
 • Anonym (Syste­rFrida­)
  Fre 14 jan 23:59
  broderbob skrev 2022-01-14 15:52:22 följande:

  Ja som ni ser är dessa vaccinationsmotståndare löst knutna till Alt Rght rörelsen och här i Sverige väldigt nära högerextremister och mot ett mång kulturellt samhälle - dessa vaccinmotståndare användare kommer med falska rapporteringar, pratar bara om vad som hänt dem utan att man kan kontrollera uppgifterna som " en nära släkting till mig och familjen vart dödssjuk efter vaccinet - hamnade i koma men lyckligtvis vaknade upp igen och ännu mer otroliga berättelser, den ena värre än den andra

  Folkhälsomyndigheten har enormt bra med info precis som MSB  har WHO, sedan har Johns Hopkins Coronavirus Resource Center en hel del att kika på


  Du kan ju annars stämma av med pfizers direkt?
 • Anonym (Syste­rFrida­)
  Lör 15 jan 00:02
  Forumdeltagaren skrev 2022-01-10 22:43:28 följande:

  Nej det är ingen biverkning!

  Om man insjuknar i Covid-19 kan man få svår andnöd och bli inlagd på sjukhus med svår ångest och därför har jag vaccinerat mig för att minska den risken.
  Ja men verkligen det borde ju även spädbarn göra. Du riskerar verkligen att bli svårt sjuk med andnöd. Ett hett tips är ju annars att stanna hemma jämt så slipper du oroa dig för denna andnöd och att smitta andra?
 • Anonym (Syste­rFrida­)
  Lör 15 jan 00:05

  Hoppas verkligen att ni alla har munskydd även hemma dygnet runt? Varför tumma på säkerheten? Och inte utbyter något saliv med er sambo eller är i samma rum som barnen om man inte kan säkra minst 2 m avstånd?

 • Anonym (Syste­rFrida­)
  Lör 15 jan 00:29
  Anonym (Hepp) skrev 2022-01-15 00:21:17 följande:

  Varför hoppas du det? 

  Vaccinera istället, verkar jobbigt att vara en outsider som är så rädd för samhället.


  Vem är det som är rädd här kan man fråga sig..

  Enligt fhm bör man ha munskydd. De skyddar tydligen mot smitta. Som jag skrev - varför tumma en millimeter på säkerheten? Menar du att du som vaccinerad då ska skita i alla restriktioner? Och hur gör du när vaccinationen börjar löpa ut efter sex månader - ska du då ta på dig en rymddräkt sista tiden innan nästa puff? För att skydda dig själv och andra/din familj bland annat som riskerar att annars hamna i respirator?
 • Anonym (Syste­rFrida­)
  Lör 15 jan 01:58
  Anonym (Hepp) skrev 2022-01-15 01:25:26 följande:

  för att det är ni antivaxxare som segar ner hela skiten och som gör att vi måste ha nya restriktioner hela tiden. För det är ni som riskerar bli sjuka och belasta vården, som sprider mer virus och som är jäkligt egoistiska. Det är jag jag jag, jag blir inte sjuk så därför vägrar jag hjälpa till och få slut på pandemin. Styrda av misstro mot samhället, tror att varenda land vill förgifta sin egen befolkning med sprutorna... 


  Du hänger på ett forum där 95% av trådarna handlar om folk som aktivt försöker skaffa barn och därmed belasta vården mer än många genom ivf kliniker mvh BVC förlossning - skäll på dem! Det är ju ändå planerat oftast. Obs ironi.

  Men stanna hemma hela tiden då så är du helt säker på att du inte sprider smitta själv. Dessutom är du ju vaccinerad och det ska ju skydda mot att hamna i respirator osv så varför oroar du dig över om andra inte injicerar sig i tid och otid
 • Anonym (Syste­rFrida­)
  Tor 27 jan 08:01
  Anonym (Moa) skrev 2022-01-25 07:37:30 följande:

  BA.2, undervariant till Omikron, finns nu i Danmark, Skåne och Stockholm.


  en.ssi.dk/news/news/2022/omicron-variant-ba2-accounts-for-almost-half-of-all-danish-omicron-cases


  Och den är så svår och jobbig 
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?
Logga in
Bli medlem