Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    EpicF skrev 2021-10-03 19:03:58 följande:
    Håller med om att det var menar som att missförstå?

    Jag har aldrig skrivit att det är fhm sina råd och inte heller på något sätt skrivit så att det kan tolkas så.
    Du höll ju med om att du menade att DU tyckte så, inte FHM. Dvs. du bekräftade att det var så, att jag hade förstått rätt vad du menade.

    Hur kan du då påstå att jag skulle ha missförstått??? Ska du ändra det nu till att jag skulle ha tyckt att du menade FHM? 
  • AndreaBD
    Anonym (Moa) skrev 2021-10-03 19:05:08 följande:
    Restriktioner är ett ord som samlar flera olika saker.
    Det är ingen juridisk term.
    Jaja.... det är redan för mycket upphakande på uttryck här - menar inte dig förstås. Who cares.......
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2021-10-03 19:32:40 följande:
    Menar du att fullvaccinerade inte behover stanna hemma vid symptom?
    Svar nej. Alla måste stanna hemma vid symptom.
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2021-10-03 19:56:51 följande:
    Tydligen måste nordens flygplatser och flygplan anses ha mindre trängsel än resten av världens flygplatser då, då ingen testning behovs vid hemkomst.
    Jo, man ska testa sig vid hemkomst. Eller hålla sig ifrån folk i några dagar och kolla om man har några symptom. Det var det de (FHM) sa på presskonferens (eller om det var något intervju). 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2021-10-03 21:54:55 följande:
    Tydligen anser Stockholms vaccinsamordnare annorlunda, iallafall i September (21-09-09).

    "Det avgörande just nu är att så många som möjligt från 16 års ålder vaccinerar sig med de två rekommenderade doserna, så att vi får ned smittspridningen i samhället och minskar risken att fler blir svårt sjuka, konstaterar Magnus Thyberg'
    www.skolahemma.se/vaccination-av-barn-och-unga-minskar-smittspridningen/
    Det var illa! Han borde veta bättre. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-10-03 21:57:55 följande:
    Det råd vi pratar om. Precis som att man uppmanas att ha försäkring, reflex på sig i mörkret och stanna hemma vid symtomer på covid-19.
    Så frivilligt som du framställer det är det just INTE.

    "Du förväntas följa de allmänna råden De allmänna råd som Folkhälsomyndigheten har gått ut med är alltså inte att betrakta som lösa tips. De kan snarare ses som en översättning av smittskyddslagen och som en hjälp till var och en av oss för hur vi kan följa den. "

    www.kry.se/din-halsa/allmanna-rad/
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-10-03 22:55:07 följande:

    Fortfarande så härligt att FoHM och regering varit så tydliga. Inte! 


    Har du tänkt på att det kanske helt enkelt ÄR komplicerat? 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2021-10-04 02:28:45 följande:
    Lustigt FHM säger en sak på PK och en helt annan sak på sin hemsida då (Moas link). Eller, det är väl vad de gjort hela tiden, motsägelser och otydligheter delux.
    Jag vet inte exakt vad vaccinsamordnare har för bakgrund, men jag antar att de är läkare och/eller jobbar i regionernas förvaltning på något sätt. Men de är väl inte ifrån FHM?
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-10-04 11:16:17 följande:
    Nej, det är inte komplicerat, men FoHM och regering har varit och är otydliga, vilket syns i många trådar här. 
    Det finns dels lagar om förbud, och så finns det råd och rekommendationer. Två olika kategorier. I allmänhet pratar många om restriktioner och verkar mena allt detta sammantaget. Ibland pratas det om lagstadgade restriktioner, dvs förbud mot sammankomster med fler än X personer och liknande.
    Och så dessa råd som man måste följa, men man behöver inte ?                                               
    Lagarna kan inte FHM göra något åt, dvs. de kan inte straffa folk som bryter mot råden. Kanslisvenskan eller myndighetsspråk - den är som den är, och kan högst ändras något framöver. 

    Men vad jag menade var något annat. Kanske borde du jämföra med andra länder, jag tycker inte att det är mindre komplicerat där. Det är många olika områden där man ska ha regler anpassade till smittspridningen. Hur skulle det se ut om vi hade enkla, likadana regler för allting? Då skulle mycket bli förbjudet i onödan, för att göra det enklare att komma ihåg? Istället har vi haft lite mera anpassade regler, dvs. som passar där de gäller och det tycker jag är bra. Även om det är komplicerat att komma ihåg. 

    Personligen tycker jag nämligen att dem tyska reglerna verkar ännu mer komplicerade - trots att organisationen och även kommunikationen där är väldigt bra - men.... bara några exempel (under pandemin, inte bara just nu): Lämna namn och adress när man går på café eller restaurang, ändrade regler om smittoantalet överskrider 50/100 000 invånare,  vid inresa antigen test, vid högre incidens i hemlandet fem dagar karantän, vid ännu högre incidens tio dagar karantän, PPF-1-masker på vissa ställen, PPF-2 på andra, och maskplikt på vissa gator, osv. 

    Nu avvek jag kanske lite. Men det är klart att det kan bli många saker att komma ihåg, och folk glömmer pga det. Hur tyskarna kommer ihåg kommer jag aldrig att fatta.
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-10-04 11:41:25 följande:
    Det är väl synd om det nu är så att få tycker som jag, dvs att det inte är komplicerat. Förstår inte heller riktigt att det här med råd, förbud, restriktioner etc är så svårt att förstå för en del, men det beror nog på att FoHM och regeringen är otydliga, och det är det nog fler än jag som tänker. 
    Vänta nu.... du förstår inte att en del har svårt att förstå det - så du tycker det är lätt att förstå? Och sedan hävdar du samtidigt att FHM och regeringen är otydliga? 

    Det finns inga enklare sätt att förklara, de har förklarat enkelt och tydligt. Tyvärr så är hela konceptet lite knasigt och folk blir förvirrade för att "råd" inte exakt har samma vikt som i allmänt språkbruk, dvs. de har mer vikt här. 
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?